| 
 | 
| Ayran Çorbası (Kırşehir) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116469 Gönderme Tarihi: 27.Nis.2016
 1,469 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 1 çay bardağı yarma (aşurelik buğday)
 1 kahve fincanı yeşil mercimek
 1 bardak nohut
 500 gr süzme yoğurt
 1 yumurta
 2 kaşık tereyağı
 Kırmızı biber
 Nane
 Tuz
 
 Süzmeyi 6 su bardağı su ile sulandırıyoruz. 1 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta katarak iyice çırpıyoruz. Akşamdan ıslattığımız yarma, nohut ve yeşil mercimeği de karıştırıyoruz. Ocağın üstüne koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. (Tahta kaşık ile aynı yöne çevrilerek) Kaynamaya başlayınca karıştırma işlemi bırakılır. Yarım saat piştikten sonra tereyağını eritip, nane ve pul biberle karıştırıp, çorbanın üzerine dökülür.
 
 
  
 
 | 
| Yoğurt Çorbası (Kırşehir) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc170913 Gönderme Tarihi: 18.Mar.2023
 284 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://www.turansam.org
 
 1 çay bardağı yarma (aşurelik buğday)
 1 fincan (kahve) yeşil mercimek
 1 fincan nohut
 500 gr, süzme yoğurt
 1 yumurta
 2 kaşık tereyağı
 Kırmızı biber
 Nane
 Tuz
 
 Haşlanmış, yarışa, nohut, yeşil mercimek, süzme yoğurtla iyice karıştırılır.
 1-2 kaşık un, 1 yumurta ve su ilave edilerek ayran kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırılır.
 Daha sonra ateşte aynı yöne doğru kaynayıncaya kadar karıştırılır.
 Kaynayınca ara sıra karıştırılarak bir süre pişirilir.
 Ateşten indirilip yağ nane arzuya göre salça ile sos yapılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |