|
AYRAN ÇORBASI (Bingöl) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40092
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2009
4,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 veya 2 kg. ayran (yoğurt)
1 kaşık tuz
bir avuç un
1 adet yumurta
500 gr döğme
bir avuç nohut.
Yapılışı:
Geniş bir tencerenin içine ayran boşaltılarak içine un, yumurta sarısı ilave edilip iyice karıştırılır. Normal bir ateşte tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırılır. Ayran kaynara geldikten sonra nohut ilave edilir. Biraz sonra ateşten alınıp servis yapılır.
|
Ayran Aşı (Bingöl) |
|
mustafam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Kavaklıdere-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25795
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2008
2,631 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak buğday
4 bardak yayık ayranı
Az tereyağı
Az aş otu veya maydanoz
1 kaşık un
2 adet yumurta
Buğdayı suda haşlayıp pişirin. Ayrana un, yumurta ve tuzu koyun. Kaynayan buğdaya bu karışımı ve üstüne de yağda aş otu kızdırıp dökün. Sıcak servis yapın.
|
Ayran aşı (Bingöl) |
|
melek
Yamak
Kayıt: 22.09.2007
Mesajlar: 8
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17904
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2007
2,562 defa indirildi / yazdırıldı
|
tatlı yoğurt
aşurelik buğday
yumurta
nohut
yarpuz (yabani nane)
yoğurt ve yumurtayı çırpıp önceden haşladığımız nohudu ve yıkadığımız buğdaylarıda katarak ateşte sürekli kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynara geçince yarpuzlarını koyup orta ateşte pişirelim.
İster sıcak isterse soğuk olarak servis yapalım.
|
Ayran Aşı (Bingöl) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145553
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2019
531 defa indirildi / yazdırıldı
|
Millî Eğitim Bakanlığı (12 kişilik)
1 su bardağı aşurelik buğday
1 kg yoğurt
2 adet orta boy kuru soğan
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tuz
150 gram taze kişniş
Aşurelik buğday ya da yarma bol su ile haşlanır.
Haşlanan yarmanın köpüklü suyu atılır.
Yoğurt, un, tuz ayrı bir kapta çırpılır,
Haşlanan yarmaların üzerine dökülür.
Su eklenip kaynayıncaya kadar karıştırılır.
Tereyağı eritilip, soğanlar eklenir, soğanlar pembeleşince, taze kişniş eklenirek karıştırılır.
Hazırlanan tereyağlı karışım yoğurtlu karışımın üzerine dökülür.
Sıcak olarak servis edilir.
|
|