| 
 
| 
 
 
 | 
 
AY GÖZLEMESİ | 
 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12224 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2007 
2,287 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kullanılacak malzeme : 
 
350 gram un, 
 
20 gram tereyağı, 
 
1 kahve fincanı toz şekeri, 
 
50 gram pudra şekeri, 
 
2 yumurta, 
 
4 kaşık çiğ krema, 
 
1 çimdik tuz ve bol zeytinyağı.
 
 
Yapımı:
 
Yoğurma mermerine unu elekten geçirerek dökmell. Ortasını çukurlaştırmalı. Buraya toz şekeriyle yumurtaları, çiğ kremayı, oda ısısında eritilmiş tereyağını ve bir çimdik tuzu katmalı. Yoğurarak bu karışımı birbirine bağlayarak oldukça yumuşak bir hamur elde etmeli. Üstünü nemli bir bezle örterek bir saat kadar dinlendirmeli.
 
Bu süre sonunda una bulanmış bir merdaneyle açarak ince bir yufka elde etmeli. Bu yufkayı 5 santim çapında bir bardakla parçalara  bölmeli.
 
Derince bir tavaya bol zeytinyağı koyup kızdırmalı. Yağ kızınca yufka parçalarını içine atıp kızartmalı. Kızaran parçaları kevgirle süzüp yağdan çıkarmalı ve bir kurutma kâğıdının üstüne koyup fazla yağını gidermeli.
 
Gözlemelerin yağları süzülünce bunları bir tabağa almalı ve ılıkken üzerlerine pudra şekeri serpmeli. Soğuyunca servis yapmalı.
  
 | 
 
AY GÖZLEMESİ | 
 
  | 
hercai 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 05.04.2008 
Mesajlar: 15 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23035 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2008 
2,328 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı dolusu un
 
2 çorba kasığı dolusu margarin (çok yumuşak)
 
1 çay bardağı pudra sekeri
 
4 kaşık krema
 
2 adet yumurta
 
1 fincan toz şeker
 
Biraz tuz
 
Sıvı yağ
 
 
Unun içine margarini, kremayı, toz şekeri, yumurtaları ve tuzu katıp yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat dinlendirin. Bu hamuru ince bir yufka şeklinde açın. Bardaklarla keserek şekil verin. Kızgın ve bol sıvı yağda kızartın. Tabağa havlu bir peçete serip üzerine koyun. Ilınınca pudra şekeri serpip servis yapın.
 
 
ML® Milföy Gözlemesi Videosu
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
AY GÖZLEMESİ Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |