| 
 | 
| Ay Çöreği | 
|  | Ankara Rüzgarı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.04.2010
 Mesajlar: 61
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc76305 Gönderme Tarihi: 01.Haz.2012
 1,893 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 gr kıyma
 1 Tatlı Kaşığı tuz
 1 Adet soğan
 3 Adet Patates
 200 gr margarin
 5 Bardak un
 1 Çay Kaşığı karabiber
 1 Adet kabartma tozu
 1 Adet yumurta
 200 Gr Sana Hamurişi
 
 Patateslari haşlayın soğan ve kıymayı kavurun tuz ve karabiber ekleyin haşlanmış patateslerin üzerine yumuşak margarini yumurta akını tuzu kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur yapın hamuru 6 parçaya ayırınher birini pasta tabağı büyüklüğünde açın dörde kesin geniş kenarlarına kıymalı harçtan koyup rulo yapın ay şekli verintepsiye sıralayıp yumurta sarısı sürün 175 derecede 25 30 dakika pişirin.
 
 
 | 
| Ay Çöreği | 
|  | zatinur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.10.2011
 Mesajlar: 108
 Şehir: Kastamonu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc76867 Gönderme Tarihi: 16.Haz.2012
 1,704 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 Gr Sana Hamurişi
 1 Su Bardağı ılık süt
 1 Su Bardağı sıvı yağ
 4 Su Bardağı un
 1 Yemek Kaşığı yaş maya
 2 Yemek Kaşığı şeker
 2 Adet yumurta
 
 Derin kapta ılık süte mayayı katın, biraz bekletin. Şekeri koyun diğer malzemelerle unu yoğurun sıcak bir yerde biraz bekletin. Hamuru üç parçaya bölün, içine malzemeyi koyun, sarın ay şeklini verin, yumurta sarısını sürün. Fıının üstünde biraz bekletin kabarsın sonra pişirin.
 
 
 | 
| Ay Çöreği | 
|  | yanlış numara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.11.2011
 Mesajlar: 57
 Şehir: Muğla
 | Kısa URL: https://ml.md/lc77560 Gönderme Tarihi: 04.Tem.2012
 1,694 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 Gr Sana Klasik
 1 Çay Kaşığı tuz,karabiber
 1 Paket kabartma tozu
 1 Tatlı Kaşığı tuz
 1 Adet kuru soğan
 4 Su Bardağı un
 1 Adet yumurta akı
 3 Adet patates
 200 gr kıyma
 
 Kıymayı kuru soğan ile kavurun.Bir çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyip soğutun.patatesleri haşlayıp rendeleyin. Üzerine margarin,yumurta akı,Bir tatlı kaşığı tuz,un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Hamuru 6 parçaya bölün her birini 15 cm çapında açın, dörde kesin ve geniş kenarına iç malzeme koyarak sarın. Ay şekli vererek tepsiye sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 175 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişirin.
 
 
 | 
| Ay Çöreği | 
|  | yakın yıldızlar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.08.2011
 Mesajlar: 53
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc79592 Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2012
 1,944 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 Gr Sana Hamurişi
 1 Adet maya
 5 Su Bardağı un
 1 Su Bardağı süt
 1 Kase peynir
 3 Adet yumurta
 
 1.Bir kabın içinde 1 su bardağı ılık sütle 1 paket yaşmayayı eritelim.
 2.Başka bir kabın içerisine 3 su bardağı unu(başlangıçta 3 su bardağı koyalım daha sonra ilave yaparız),yumurta aklarını, sıvıyağı koyuyoruz.
 3.Sütlü maya karışımınıda ilave ediyoruz.
 4.Tuzunu,şekerini ve mahlebinide ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz.
 5.Hamurumuzu 10 eşit parçaya bölüp her birini açıyoruz ve üzerine erittiğimiz margarini kaşık yardımıyla heryerine sürüyoruz.
 6.Açtığımız hamuru önce karşılıklı 2 kenarını ortada birleştiriyoruz daha sonra diğer uçları sırası ile üstüste gelecek şekilde katlıyoruz. şekil 2.
 7.Katladığımız hamuru buzdolabında dinlendiriyoruz, hepsini bu şekilde yapıp buzdolabında 15 dakika kadar bekletiyoruz.
 8.Hamurlardan 1 tanesini alıp kare olacak şekilde açıyoruz dört eşit parçaya bölüyoruz.
 9.Kestiğimiz hamurların dışa bakan geniş ucuna harcımızı koyup sarıyoruz ve iki ucunu ay şeklini vermek için içe doğru büküyoruz.
 10.Bütün hamurları bu şekilde yapıp(toplam 40 tane ay çöreğimiz olacak) yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpiyoruz Tepside 15 dakika mayalandırdıktan sonra 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 | 
| Ay Çöreği | 
|  | Tuğçe Soylu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.08.2012
 Mesajlar: 49
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc79842 Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2012
 1,702 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Paket Sana Hamurişi
 1 Çorba Kaşığı kuru maya
 250 gr peynir
 2 Su Bardağı süt
 1 Su Bardağı su
 1 Tatlı Kaşığı şeker
 1 Demet maydanoz
 1 Adet yumurta sarısı
 
 Bir bardak ilik suyla maya ve seker eritilir. Iki bardak ilik sut eklenir. Aldigi kadar unla kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir. Hamur 6 parçaya ayrilir.parçalar tabak buyuklugunde acilir. Aralarina margarin surulerek 3 tanesi ust uste konulur. El ile biraz daha acilip margarin surulur ve bohca seklinde kapatilir. Kalan 3 hamurada ayni islem yapilir. Biraz dinlendirdikten sonra acilir ve sekize bolunur. Hamurlarin genis tarafina ic malzemesi konup sarilir. Tepsiye dizilir ve uzerine yumurta sarisi surulur. Biraz mayalandiktan sonra firina verilip servise hazır hale getirilir.
 
 
 | 
| Ay Çöreği | 
|  | Tuğçe Soylu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.08.2012
 Mesajlar: 49
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc79846 Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2012
 1,724 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Paket Sana Hamurişi
 250 gr peynir
 5 Bardak un
 2 Adet yumurta
 1 Paket instant maya
 1 Su Bardağı yoğurt
 1 Tutam maydonoz
 1 Su Bardağı sıvı yağ
 
 Unu, yoğurdu sıvı yağı ve instant mayayı bi kapta yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz ve beze yapıyoruz. Üzerine bez örtüp 10-15 dk bekledikten sonra bezelerden bir tane alıp açabildiğimiz kadar açıyoruz. Daha sonra her iki tarafına Sana Hamurişinden sürüp iki tarafından ortaya katlıyoruz. Tekrar Sana Hamurişi sürüp kısa kısımlarını ortaya katlıyoruz. Tekrar Sana Hamurişi sürüyoruz ve katlı bir kare elde ediyoruz. Bu katlı kare hamuru bezin altına bırakıp aynı işlemi diğer bezeler içinde yapıyoruz. Daha sonra katladığımız hamuru alıyoruz çok büyük olmayacak şekilde 1 cm kalınlığında açıyoruz. Ortadan ve yandan kesiyoruz. Kestiğimiz yerlerinde ortasından keserek toplam 8 parça elde ediyoruz. Kalın iç kısımlarına önceden hazırladığımız peynir ve maydonoz karışımı iç harcını yeterince koyup sarıyoruz. Ay şeklinde kıvırıyoruz. Aynı işlemi diğer hamurlarımıza da yapıp tepsilerimize diziyoruz. Üzerlerini bezle örtüp 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra hamurlarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp ve susamlarımızı serpiştirip, önceden ısıtılmış fırınımızda 180 derecede pişiriyoruz.
 
 
 | 
| Ay Çöreği | 
|  | A Takımı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.01.2012
 Mesajlar: 56
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc81502 Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012
 1,945 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 125 Gr Sana Hamurişi
 2 Yemek Kaşığı şeker
 1 Çay Fincanı yoğurt
 1 Su Bardağı ceviz
 2 Yemek Kaşığı kakao
 100 gr bayat kek
 1 Paket kabartma tozu
 1 Çay Fincanı şeker
 1 Adet yumurta
 1 Çay Fincanı nişasta
 
 Oda sıcaklığındaki sana hamurişi 1 adet yumurta beyazı yoğurt şeker kabartma tozu nişasta ve un birlikte yoğrulur kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. bayat kek ceviz kakao şeker ve 1 yemek kaşığı su robota çekilip iç malzeme hazırlanır. hamur ikiye bölünür birinci parça yarım cm kalınlığında açılır pizza dilimi şeklinde dörde bölünür iç malzemesi konup kızrılıp ay çöreği şekli verilir bütün hamura aynı işlem tekrarlanır yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülüp ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 | 
| Ay Çörek | 
|  | zührem Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.12.2012
 Mesajlar: 48
 Şehir: Zonguldak
 | Kısa URL: https://ml.md/lc84089 Gönderme Tarihi: 05.Arl.2012
 1,760 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 Gr Sana Hamurişi
 1 Çay Kaşığı karbonat
 1 Bardak YOĞURT
 1 Adet yumurta akı (sarısı üstüne)
 1 Bardak sıvıyağ
 4 Bardak un
 
 Bütün malzemeyi derin bir kapta yoğurun. Margarin oda sıcaklığında erimiş olmalı. 4 bardak un ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Yarım ay şekli verip fırın tepsisine dizin, ayırdığımız yumurtanın sarısını üzerilerine sürün. Çörek otu veya susamla süsleyip 200 derece fırına verin.
 
 
 | 
| Ay Çöreği | 
|  | filiz türe Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.04.2013
 Mesajlar: 31
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc88578 Gönderme Tarihi: 18.Nis.2013
 1,542 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet patates
 200 g margarin
 1 adet yumurta
 1 tatlı kaşığı tuz
 4 - 4,5 su bardağı un
 Yarım demet maydanoz
 250 g peynir
 1 paket kabartma tozu
 
 Patatesi haşlayıp rendeleyin. Üzerine yumuşak margarin, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 4-4,5 elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.hamuru 6 parçaya bölün her birini 15 cm çapında açın dörde kesin ve geniş kenarına iç malzeme koyun ve sarın. Ay şekli vererek tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 175 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dkk pişirin.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |