| 
 
 
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc377 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2005 
3,728 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
3/4 paket margarin
 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 kahve fincanı süt
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
2 adet yumurta
 
limon kabuğu rendesi
 
İçi İçin;
 
1 su bardağı ceviz içi
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
Yarım kahve fincanı süt
 
1 kahve kaşığı yenibahar
 
1 kahve kaşığı tarçın
 
3 çorba kaşığı kırlık krak veya bayat ekmek içi
 
2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
 
 
Un elenerek ortasına sütte ezilmiş toz maya pudra şekeri, yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi kon up yoğrulur ve üzeri örtülüp mayalandırılır, bu arada içi hazırlanır. Sütün içine çekilmiş ceviz kırık krak, tarçın, yeni bahar, üzüm konup karıştırılarak toz şeker eklenir, 2 misili büyüyüp kabaran hamur, yarım limon büyüklüğünde parçalara ayrılır, 9 - 10 santim çapında açılır. Hazırlanan içi konup sarılır ve ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir.
 
 
 ML® Ay Çöreği için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1426 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2006 
3,619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
2/5 paket margarin (100 gr.) 
 
2- 3 çorba kaşığı Pudra şeker 
 
1 kahve fincanı süt
 
1 tatlı kaşığı yaş maya
 
2 yumurta (1 tanesi hamura 1 yumurta sarısı üzerine)
 
Limon kabuğu rendesi
 
İçi için:
 
1 su bardağı ceviz veya fındık içi
 
Yarım su bardağı toz şeker, yarım kahve fincanı süt
 
1 kahve kaşığı yenibahar, 1 kahve kaşığı tarçın
 
3 çorba kaşığı dövülmüş krik krak veya bayat ekmek içi
 
2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
 
 
Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş maya, pudra şekeri, yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. Üzeri örtülüp mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)
 
Sütün içine, çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yenibahar, üzüm konup karıştırılır. En son olarak toz şeker ilave edilir (sulanmaması için).
 
Mayalanan hamur 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. El ile 9- 10 cm. çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir.
 
Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
 
 
 ML® Milföyden Ayçöreği için tıklayın
 
  
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3937 
Gönderme Tarihi: 20.May.2006 
2,838 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
3 Su bardagi un
 
100 gr margarin
 
1 Kahve fincani süt
 
1 Adet yumurta aki
 
Bir miktar yasmaya
 
1 Su bardagi dövülmüs findik
 
Yarim su bardagi tozseker
 
1 Dilim bayat ekmek içi
 
1 Çorba kasigi tarçin
 
 
YAPILIŞI
 
3 Su bardagi un, 100 gr margarin, 1 kahve fincani süt ve bir adet yumurta akini derin bir kaba alin.
 
Bir tutam yasmayayi ilik suda eritip, diger malzemelerin içine ekleyin.
 
Yogurarak hamur yapin.
 
Üzerini nemli bir bezle örtün.
 
1 saat dinlendirin.
 
ayri bir yerde 1 Su bardagi dövülmüs findik, yarim su bardagi tozseker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kasigi kuruüzüm, 1 çay kasigi tarçin, 1 çay kasigi yenibahari karistirin.
 
Hamurdan limon büyüklügünde parçalar koparin.
 
Merdane ile açin.
 
Ortasina hazirladiginiz içten koyun.
 
rulo biçiminde sarip, yarim ay seklinde bükün.
 
Üzerine kiyilmis findik serpin.
 
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda üzeri kizarana dek pisirip, servis yapin.
 
 
 ML® Ispanaklı Ay Çöreği için tıklayın ML® Üçgen Çörek için tıklayın
 
  
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
Anne 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2006 
Mesajlar: 368 Şehir: Turkey | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6347 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006 
2,857 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak ılık su
 
2 yumurta akı sarısı üzerine sürülecek
 
2 kaşık pakmaya
 
1 bardak sıvı yağ
 
½ paket margarin
 
 
Malzemelerin hepsini karıştır. İyice yoğur. Mayalandıktan sonra hamurun tamamını sekiz eşit parçaya böl. Her parçayı servis tabaklığı büyüklüğünde aç. Bunu dörde böl. Böldüğün her parçanın içine patates, peynir vs. ile içini malzemesini koy.
  
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
alperA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2005 
Mesajlar: 2840 Şehir: Kavaklıdere/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6942 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2006 
2,965 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Emine ÖZDOĞAN
 
 
3 su bardağı un
 
¾ küçük paket margarin
 
2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 kahve fincanı süt
 
1 tatlı maya
 
2 yumurta
 
Limon kabuğu rendesi
 
İçi İçin:
 
1 Su bardağı ceviz veya fındık içi
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
Yarım kahve fincanı kaşığı süt
 
1 Kahve kaşığı yeni bahar 
 
Yarım kahve fincanı tarçın
 
3 Çorba kaşığı krik krak veya bayat ekmek içi
 
2 Çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
 
 
Un elenerek ortasına sütlü ezilmiş maya pudra şekeri yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur ve üzeri örtülüp mayalandırılır (hamur iki misli kabarmalıdır). İçinin Hazırlanması : Sütün içine çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yeni bahar üzüm konup karıştırılarak toz şeker ilave edilir (sulanmaması için). Mayalanan hamur (1,5 büyüklüğün de parçalara bölünerek) 9-10 cm çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürerek tepsiye dizilir. Orta hareketli fırında pişirilir.
 
 
 ML® Eskişehir Çöreği için tıklayın
 
  
 | 
Ay Çoreği | 
  | 
Şira 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17081 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2007 
3,081 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 g kıymayı 1 adet doğranmış soğan ile kavurun. Birer çay kasığı tuz ve karabiber ekleyip soğutun. 3 adet patatesi haşlayıp rendeleyin. Üzerine 200 g margarin, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 4,5 su bardağı elenmiş un ve 1 poşet kabartma tozu ilave edip yoğurun. Hamuru 6 parçaya bölün. Her birini 15 cm çapında açarak 4'e bölün ve geniş kenarına iç malzeme koyarak sarın. Ay şekli vererek tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 175C'ye ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirin.
 
 
 ML® Kesme için tıklayın
 
  
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
amber 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37599 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2009 
3,324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı un
 
6 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 çay kaşığı toz maya
 
yarım bardak su
 
1 yumurta
 
yarım çay kaşığı tuz
 
İçine:
 
1 bardak çekilmiş ceviz içi
 
1 bardak pudra şekeri,
 
yarım fincan çekirdeksiz üzüm
 
1 kahve fincanı süt
 
1 çay kaşığı tarçın
 
4 çorba kaşığı çilek reçeli
 
 
Mayayı su ile karıştırarak eritin. Hazırlanmış unun ortasına koyun. Tereyağı, yumurta ve şekeri yavaş yavaş un ile karıştırın. Tuz koyarak hamur haline getirin. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her parçayı yuvarlayarak yarım santim kalınlığında açın. Ceviz içini, pudra şekerini, üzüm, süt, tarçın, reçel ile bir kapta iyice karıştırın. Hamurun içine ceviz büyüklüğünde hazırladığınız içten koyun. Kapatarak yuvarlayın, ay şekli vererek tepsiye dizin. Özerine yumurta sürün, bir saat beklettikten sonra orta ısıdaki fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 ML® Sigara Çöreği için tıklayın ML® Ballı Çörek için tıklayın
 
  
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52765 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2010 
2,379 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Aytül Yoncalık
 
 
1 paket margarin
 
1/2 su bardağı ılık süt
 
Aldığı kadar un
 
1,5-2 su bardağı pudra şekeri
 
30 gram yaş maya
 
Üzeri için:
 
2 yumurta sarısı
 
İçi için:
 
2 su bardağı dövülmüş ceviz
 
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
 
1/2 su bardağı pudra şekeri
 
1 yemek kaşığı süt
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Maya ılık sütle eritilir. Yumuşak margarin ile pudra şekeri kabın içinde iyice ezilir. Üzerine bir miktar un dökülür ve azar azar maya ilave edilir aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülüp oda sıcaklıgında 1 veya 1,5 saat bekletilir. İçi için bütün malzemeler karıştırılır. Hamurdan parçalar koparılıp oval açılır ve iç harçtan 1 tatlı kaşığı konur. Uzun kenarlar birbirine kapatılır daha sonra elle bastırılır. Çubuk yapılıp ay şekli verilir. Tepsiye dizilip, yumurta sarısı sürülür ve 170 derecede 45 dakika pişirilir.
 
 
 ML® Ispanaklı Ay Çöreği için tıklayın
 
  
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52823 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2010 
2,275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Eylem Ceylan
 
 
3 su bardağı un
 
100 gram margarin (oda sıcaklığında olacak)
 
Yarım su bardağı ılık süt
 
30 gram yaş maya
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
İçi için:
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
 
Yarım su bardağı pudra şekeri 
 
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 dilim bayat ekmek içi
 
1 yemek kaşığı süt
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
 
Ilık sütün içinde Yuva Maya eritilir. Pudra şekeri ve margarin ayrı bir kapta iyice birbirine yedirilir. Bu karışıma mayalı karışım yavaş yavaş eklenir. Daha sonra yavaş yavaş un eklenir. Ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtülüp 1-2 saat bekletilir. Kabarmazsa endişe etmeyin.
 
Bu arada iç malzemesinin hepsi karıştırılır. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılarak tezgahta oval şekilde açılır ve içine 1 tatlı kaşığı iç malzemesi konarak kapatılır. Daha sonra elimizle hafif bastırılarak çubuk yapılır. Sonra da ay şekli verilerek yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 200 ˚ C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
kanat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2010 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56851 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2010 
6,264 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
1 yumurta (akı sarısı ayrılır)
 
1/2 paket margarin veya tereyağı
 
1 /2 su bardağı sıvı yağ
 
3/4 su bardağı süt
 
4 su bardağı un
 
1/2 su bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı şeker (mayalandırma için)
 
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
 
İçine;
 
1 yumurta akı
 
4-5 çorba kaşığı süt
 
1/2 su bardağı şeker
 
1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
 
2 kahve fincanı bisküvi unu veya ekmek kırıntısı
 
1/2 su bardağı kuru üzüm
 
2 çorba kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Ilık süte mayayı, şekeri ekleyip mayanın kabarmasını sağlayalım. Unun ortasını açıp mayalı sütü, eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, yumurta akını, şekeri ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örtüp hamuru ılık bir ortamda iki misli kabarana dek mayalandıralım. Bu arada çöreğin içini hazırlayalım. İri dövülmüş cevizi, şekeri, yumurta akını, bisküvileri ezerek elde ettiğimiz bisküvi ununu, kuru üzümü, kakaoyu, tarçını, sütü bir kapta birleştirerek karıştıralım. Mayalanan hamuru merdaneyle 0.3 mm. kalınlığında açalım. Hamurun üzerine bir tatlı kâsesini yatırıp bıçak yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Hamurun karşılıklı iki ucunu çekiştirerek oval bir şekil kazandıralım. Oval hamurun ortasına hazırladığımız içten bir kaşık koyalım. Hamur kenarlarını yukarı doğru toplayarak birbiri üzerine kapatalım. Ek yerlerinin aİta gelmesi için hamuru ters yüz edelim. Hamurun iki ucunu iç tarafa doğru çevirerek ay şekli verelim. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürelim ve margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Hamurların ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekletelim. Çörekleri önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında üzerleri açık pembe renk alana dek pişirelim.
 
 
ML® Kaba Çörek (görsel)
 
 
 
  
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58137 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010 
2,565 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru İçin:
 
1 paket oda sıcaklığında margarin
 
1,5-2 su bardağı pudra şekeri
 
Yarım su bardağı ılık süt
 
30 gr. yaş maya
 
Aldığı kadar un
 
2 yumurtanın sarısı(üzerine)
 
İç Malzemeleri:
 
2 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 yemek kaşığı süt
 
 
Mayayı ılık sütte eritin. Yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin. Bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün. Mayayı azar azar ilave edin.  Aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.  Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1-1,5 saat bekletin.
 
Bu arada kuru üzümleri ikiye doğrayın. Cevizleri dövün. Bunları tarçın, pudra şekeri ve süt ile karıştırın.
 
Hamurdan uzun kenarları poğaça yapar gibi kapatın. Parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın. İçine bir tatlı kaşığı içten koyun. Daha sonra elinizle hafif bastırarak çubuk yapın. daha sonra ay şekli verin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırına verin.
  
 | 
AY ÇÖREĞİ | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58190 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2010 
3,218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
4 su bardağı un
 
yarım paket yaşmaya
 
1 yumurta
 
125 gr. margarin
 
1 su bardağı süt
 
yarım çay bardağı su
 
İç harcı için:
 
kek parçaları
 
ceviz
 
kuru üzüm
 
kuru kayısı
 
kuru meyveler
 
Yumuşatmak için:
 
süt
 
 
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın. Üzerien yarım paket yaş maya 1 yumurtanın akını 125 gr. margarin, 4 çorba kaşığı toz şeker ve sütü ekleyerek bir kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. İç harcı için bir kapta kek parçalarını küçük parçalara ayırın. Üzerine kuru üzüm, kuru kayısı, ceviz ve kuru meyveler ilave edin. Üzerine süt ilave edin. Hamurdan bezelere ayırın ve merdane ile açın. Hamurun içine iç malzemesini ilave edin. Hamura ay şekli verip fırın tepsisne dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.
  
 | 
Ayçöregi | 
  | 
referans 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64793 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011 
2,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
Hamuru için:
 
2,5 su bardağı un
 
Yarım paket yaşmaya
 
1 adet yumurta
 
125 gr tereyağı
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı su
 
İç harcı için:
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
10 adet kuru kayısı
 
1,5 su bardağı kakaolu kek parçaları
 
1 çay bardağı ceviz
 
 
Hamur yoğurma kabına unu, bir yumurta akını, tereyağını koyun. Ayrı bir kapta, ılık süt ile yaş mayayı karıştırın ve unun içine dahil edin. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kabarması için 30 dakika dinlendirin. Bu arada içmalzemesinihazırlamaya başlayın. Keki parçalayıp bir kaba alın, üzerine cevizi, ince kıyılmış kuru kayısıyı, kuş üzümünü ve sütü ekleyip karıştırın. Hamurdan parçalar kopartıp,merdane ile açınve arasına yeteri kadar iç harçtan koyup, ay şekli verin. Sonra yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün, 180 derecede pişirin.
  
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74272 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2012 
2,319 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İçi İçin:
 
1/2 bardak süt
 
1 çorba kaşığı bal
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 paket vanilya
 
100 gr. çekilmiş badem
 
2-3 dövülmüş gevrek
 
Hamuru için:
 
500 gr. un
 
30 gr. maya
 
1 bardak süt
 
50 gr. margarin
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 yumurta
 
1 tutam tuz
 
Sürmek için:
 
1 yumurta sarısı
 
 
İçini hazırlamak için, sütü, balı, şekeri ve vanilyayı bir kaba koyarak kaynatın. Bademi ilave edin. Ateşten alın. Dövülmüş gevreği katın. Hamuru için, unu bir kaba eleyin. Mayayı katın. Hafif unlanmış sütü, yumuşatılmış margarini, şekeri, unu ve tuzu ilave edip hepsini birlikte iyice yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve ikisini yuvarlak olarak ayrı ayrı açın. ikisini de 12 eşit üzgen pasta şeklinde bölün. Her bir parçaya 1 çay kaşığı hazırladığınız içten koyun. Parçaları geniş olan taraftan başlayıp rulo yapın. Yarım ay şekli verip, yağlanmış tepsiye dizin. Tepsinin üzerine bir bez örttükten sonra sıcak bir yerde 30 dakika bekletin. Çırpılmış yumurta sarısını üzerlerine sürdükten sonra kızdırılmış fırında 35 dakika pişirin. İsterseniz piştikten sonra üzerlerine şekerli glase sürün.
  
 | 
Ayçöreği | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75692 
Gönderme Tarihi: 13.May.2012 
2,793 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
45 gr. margarin (3 çorba kş.)
 
20 gr. tozşeker
 
150 gr. un
 
1 tutam tuz
 
45 ml. su (3 çorba kş.)
 
450 gr. kek kırıntıları
 
2 çay kş. toz tarçın
 
60 gr. çekilmiş ceviz içi
 
60 gr. kuru üzüm (yıkanmış)
 
1 adet yumurta sarısı
 
Kreması için:
 
15 gr. un (2 çorba kş.)
 
7.5 gr. nişasta (3 çay kş.)
 
45 gr. tozşeker (3 çorba kş.)
 
15 gr. süttozu
 
1 yumurta
 
150 ml. su
 
1 tutam vanilin
 
 
Kremayı hazırlamak için unu, nişastayı, şekeri ve süttozunu bir karıştırma kabına eleyin. Yumurtanın yarısını, suyu ve vanilyayı ekleyip çırparak kremayı tamamlayın.
 
Margarin ve şekeri bir kaba koyun. Mikser ile 1 - 2 dakika çırpın. Kremadan artan yumurtayı katarak 2 dakika daha çırpın. Unu, tuzu ve suyu katıp, yoğurıın. Hazırladığınız kremayı, kek kırıntılarını, tarçını, cevizi, kuru üzümü ekleyip yoğurmayı sürdürerek malzemenin hamurun her tarafına eşit yayılmasını sağlayın.
 
Fırınınızı 220°C'ye getirip ısıtın. Fırın tepsisine fırın kâğıdını serin. Hamuru 10 eşit parçaya bölerek yarım ay şekli verin. Ayçöreklerini fırın kâğıdının üzerine yerleştirin.
 
Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürerek fırına verin. Ayçöreklerini yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp, kendi tepsisinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.
  
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
sıdıka cevik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.02.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Çukurambar-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87072 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2013 
2,584 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
100 gram tereyağı
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı çiğ krema
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 tutam tuz
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
1 kakaolu kek
 
1 yumurta
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 tatlı kaşığı yenibahar
 
1 çorba kaşığı kakao
 
1 çay bardağı süt
 
2 paket vanilya
 
 
Öncelikle hamuru için gerekli tüm malzemeleri aldığı kadar unla birlikte güzelce yoğurun. Hiç bekletmeden hamuru bezelere ayırın ve her bezeyi açın. İç malzemesi için kakaolu keki ufalayın, yumurta, tarçın, yenibahar, kakao, süt ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Yumuşak olan bu harcı üçgen kesilmiş yufkaların içlerine koyup, sarın. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, kıyılmış fındık serpip 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın.
  
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87721 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2013 
2,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
3 su bardağı un 
 
1 paket yumuşamış margarin 
 
2 yumurta (1 tanesi içine)
 
2 adet haşlanmış patates (1 tanesi hamura )
 
½ yaş maya 
 
2 adet kesme şeker 
 
1 çay bardağı ılık su
 
Tuz
 
İçi;
 
200 gr kıyma 
 
2 baş soğan 
 
tuz, karabiber, maydanoz
 
 
Unun ortası açılır. Maya ve şeker ılık su eritilir. Yumuşamış margarin ezilmiş patates, 1 yumurta, tuz eklenerek mayalı hamur hazırlanır. 1/2 saat mayalanır. iç malzemesi kavrulur, patates eklenir. Hamurdan küçük bezeler alınır, üçgen şekli verilir. geniş kısma iç konularak, sigara böreği gibi sarılır, uçlarından kıvrılarak ay şekli verilir. 20 dk mayalanır, yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Ayçöreği | 
  | 
bonbon prenses 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.09.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93991 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2013 
2,264 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
3,5 su bardağı un
 
150 gram eritilmiş tereyağı
 
1 paket kabartma tozu
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 yumurta
 
İçi için:
 
2 adet elma
 
1 su bardağı ufalanmış kakaolu kek
 
1 tatlı kaşığı yenibahar
 
3 çorba kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
 
Öncelikle elmaları rendeleyip bir tavanın içine alın. Üzerine şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. İki dakika kadar kavurup elmaların rengi dönünce ocaktan alın, içine ufalanmış kek ve yenibaharı ekleyip soğumaya bırakın. Daha sonra hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru yuvarlak açıp üçgenlere bölün. İç harcını koyup tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün fındık serpin ve 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın.
  
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103063 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2014 
2,780 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta
 
4 yemek kaşığı şeker
 
50 gram soğuk ve küp şeklinde doğranmış margarin
 
1 tutam tuz
 
1 su bardağı soğuk süt
 
1 yemek kaşığı kuru maya
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
Biraz Kuru üzüm
 
Ceviz
 
Tarçın
 
1 Yemek kaşığı toz şeker
 
Islatmak için:
 
Biraz süt yada su
 
 
Hamur için gereken malzemeler yoğurulur ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
 
İçi için tüm malzemeler karıştırılır, yarım su bardağı kadar ılık süt ilave edilip hafif ele yapışan bir harç elde edilir.
 
Bu harçtan ortalama 10 cm uzunluğunda rulolar hazırlanır.
 
Dolaptaki hamur çıkarılıp ceviz büyüklüğünde parçalar yapılıp merdane ile açılır.
 
İçine hazırlanan harç konulur.
 
Rulo biçiminde sarılıp ay şekli verilir.
 
Harcın ve hamurun aynı boyutta olmasına dikkat ediniz.
 
Üzerine yumurta sarısı sürülür, ceviz yada badem serpilir ve fırına sürülür.
 
Isterseniz bir kısmını yumurta beyazı ve toz şekere batırarak yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ay Çöreği | 
  | 
defne azer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141661 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2019 
1,014 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
3 su bardağı un
 
100 gram tereyağı
 
3 kaşık pudra şekeri
 
1 kahve fincanı süt
 
2 adet yumurta
 
1 adet limonun rendesi
 
1 tatlı kaşığı yaş maya
 
İçi için:
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
4 yemek kaşığı süt
 
1 kahve kaşığı tarçın
 
1 kahve kaşığı yenibahar
 
1 yemek kaşığı sarı
 
İzmir üzümü
 
3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
 
1 su bardağı ceviz içi
 
 
Toz şeker, süt, ceviz içi, ufalanmış bayat ekmek, yenibahar, tarçın ve üzümü karıştırarak çöreğin içini hazırlayın.
 
Ilık sütün içine bira mayasını atıp karıştırın. Şeker ilave edip 15 dakika bekletin. Yumurta ve limon rendesi ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. Üzerini örtüyle kapatıp hamur iki katı olana kadar bekletin.
 
Mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar alın. Her birine elinizle bastırarak 10 santimetre çapında açıp hazırladığınız içten koyun. Sarıp ay şekli verin. Ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üstlerine kalan yumurtayı sürün.
 
170 derecelik fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |