|
Ay Çöreği |
|
kanat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56851
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2010
5,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 yumurta (akı sarısı ayrılır)
1/2 paket margarin veya tereyağı
1 /2 su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı süt
4 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı şeker (mayalandırma için)
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
İçine;
1 yumurta akı
4-5 çorba kaşığı süt
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
2 kahve fincanı bisküvi unu veya ekmek kırıntısı
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı tarçın
Ilık süte mayayı, şekeri ekleyip mayanın kabarmasını sağlayalım. Unun ortasını açıp mayalı sütü, eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, yumurta akını, şekeri ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örtüp hamuru ılık bir ortamda iki misli kabarana dek mayalandıralım. Bu arada çöreğin içini hazırlayalım. İri dövülmüş cevizi, şekeri, yumurta akını, bisküvileri ezerek elde ettiğimiz bisküvi ununu, kuru üzümü, kakaoyu, tarçını, sütü bir kapta birleştirerek karıştıralım. Mayalanan hamuru merdaneyle 0.3 mm. kalınlığında açalım. Hamurun üzerine bir tatlı kâsesini yatırıp bıçak yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Hamurun karşılıklı iki ucunu çekiştirerek oval bir şekil kazandıralım. Oval hamurun ortasına hazırladığımız içten bir kaşık koyalım. Hamur kenarlarını yukarı doğru toplayarak birbiri üzerine kapatalım. Ek yerlerinin aİta gelmesi için hamuru ters yüz edelim. Hamurun iki ucunu iç tarafa doğru çevirerek ay şekli verelim. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürelim ve margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Hamurların ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekletelim. Çörekleri önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında üzerleri açık pembe renk alana dek pişirelim.
ML® Kaba Çörek (görsel)
|
Ay Çöreği |
|
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc377
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2005
3,606 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
3/4 paket margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 adet yumurta
limon kabuğu rendesi
İçi İçin;
1 su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım kahve fincanı süt
1 kahve kaşığı yenibahar
1 kahve kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı kırlık krak veya bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
Un elenerek ortasına sütte ezilmiş toz maya pudra şekeri, yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi kon up yoğrulur ve üzeri örtülüp mayalandırılır, bu arada içi hazırlanır. Sütün içine çekilmiş ceviz kırık krak, tarçın, yeni bahar, üzüm konup karıştırılarak toz şeker eklenir, 2 misili büyüyüp kabaran hamur, yarım limon büyüklüğünde parçalara ayrılır, 9 - 10 santim çapında açılır. Hazırlanan içi konup sarılır ve ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir.
ML® Ay Çöreği için tıklayın
|
Ay Çöreği |
|
Bahariye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.03.2006
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy |
Kısa URL: https://ml.md/lc1426
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2006
3,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
2/5 paket margarin (100 gr.)
2- 3 çorba kaşığı Pudra şeker
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı yaş maya
2 yumurta (1 tanesi hamura 1 yumurta sarısı üzerine)
Limon kabuğu rendesi
İçi için:
1 su bardağı ceviz veya fındık içi
Yarım su bardağı toz şeker, yarım kahve fincanı süt
1 kahve kaşığı yenibahar, 1 kahve kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı dövülmüş krik krak veya bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş maya, pudra şekeri, yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. Üzeri örtülüp mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)
Sütün içine, çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yenibahar, üzüm konup karıştırılır. En son olarak toz şeker ilave edilir (sulanmaması için).
Mayalanan hamur 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. El ile 9- 10 cm. çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir.
Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
ML® Milföyden Ayçöreği için tıklayın
|
Ay Çöreği |
|
amber
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc37599
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2009
3,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı un
6 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı toz maya
yarım bardak su
1 yumurta
yarım çay kaşığı tuz
İçine:
1 bardak çekilmiş ceviz içi
1 bardak pudra şekeri,
yarım fincan çekirdeksiz üzüm
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı çilek reçeli
Mayayı su ile karıştırarak eritin. Hazırlanmış unun ortasına koyun. Tereyağı, yumurta ve şekeri yavaş yavaş un ile karıştırın. Tuz koyarak hamur haline getirin. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her parçayı yuvarlayarak yarım santim kalınlığında açın. Ceviz içini, pudra şekerini, üzüm, süt, tarçın, reçel ile bir kapta iyice karıştırın. Hamurun içine ceviz büyüklüğünde hazırladığınız içten koyun. Kapatarak yuvarlayın, ay şekli vererek tepsiye dizin. Özerine yumurta sürün, bir saat beklettikten sonra orta ısıdaki fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
ML® Sigara Çöreği için tıklayın ML® Ballı Çörek için tıklayın
|
AY ÇÖREĞİ |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58190
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2010
3,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
4 su bardağı un
yarım paket yaşmaya
1 yumurta
125 gr. margarin
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı su
İç harcı için:
kek parçaları
ceviz
kuru üzüm
kuru kayısı
kuru meyveler
Yumuşatmak için:
süt
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın. Üzerien yarım paket yaş maya 1 yumurtanın akını 125 gr. margarin, 4 çorba kaşığı toz şeker ve sütü ekleyerek bir kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. İç harcı için bir kapta kek parçalarını küçük parçalara ayırın. Üzerine kuru üzüm, kuru kayısı, ceviz ve kuru meyveler ilave edin. Üzerine süt ilave edin. Hamurdan bezelere ayırın ve merdane ile açın. Hamurun içine iç malzemesini ilave edin. Hamura ay şekli verip fırın tepsisne dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.
|
Ay Çoreği |
|
Şira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17081
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2007
2,953 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 g kıymayı 1 adet doğranmış soğan ile kavurun. Birer çay kasığı tuz ve karabiber ekleyip soğutun. 3 adet patatesi haşlayıp rendeleyin. Üzerine 200 g margarin, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 4,5 su bardağı elenmiş un ve 1 poşet kabartma tozu ilave edip yoğurun. Hamuru 6 parçaya bölün. Her birini 15 cm çapında açarak 4'e bölün ve geniş kenarına iç malzeme koyarak sarın. Ay şekli vererek tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 175C'ye ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirin.
ML® Kesme için tıklayın
|
Ay Çöreği |
|
alperA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2005
Mesajlar: 2840 Şehir: Kavaklıdere/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc6942
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2006
2,850 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine ÖZDOĞAN
3 su bardağı un
¾ küçük paket margarin
2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
1 tatlı maya
2 yumurta
Limon kabuğu rendesi
İçi İçin:
1 Su bardağı ceviz veya fındık içi
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım kahve fincanı kaşığı süt
1 Kahve kaşığı yeni bahar
Yarım kahve fincanı tarçın
3 Çorba kaşığı krik krak veya bayat ekmek içi
2 Çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
Un elenerek ortasına sütlü ezilmiş maya pudra şekeri yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur ve üzeri örtülüp mayalandırılır (hamur iki misli kabarmalıdır). İçinin Hazırlanması : Sütün içine çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yeni bahar üzüm konup karıştırılarak toz şeker ilave edilir (sulanmaması için). Mayalanan hamur (1,5 büyüklüğün de parçalara bölünerek) 9-10 cm çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürerek tepsiye dizilir. Orta hareketli fırında pişirilir.
ML® Eskişehir Çöreği için tıklayın
|
Ayçöregi |
|
referans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2011
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64793
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
2,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Hamuru için:
2,5 su bardağı un
Yarım paket yaşmaya
1 adet yumurta
125 gr tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
İç harcı için:
1 çay bardağı kuru üzüm
10 adet kuru kayısı
1,5 su bardağı kakaolu kek parçaları
1 çay bardağı ceviz
Hamur yoğurma kabına unu, bir yumurta akını, tereyağını koyun. Ayrı bir kapta, ılık süt ile yaş mayayı karıştırın ve unun içine dahil edin. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kabarması için 30 dakika dinlendirin. Bu arada içmalzemesinihazırlamaya başlayın. Keki parçalayıp bir kaba alın, üzerine cevizi, ince kıyılmış kuru kayısıyı, kuş üzümünü ve sütü ekleyip karıştırın. Hamurdan parçalar kopartıp,merdane ile açınve arasına yeteri kadar iç harçtan koyup, ay şekli verin. Sonra yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün, 180 derecede pişirin.
|
Ay Çöreği |
|
Anne
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 368 Şehir: Turkey |
Kısa URL: https://ml.md/lc6347
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006
2,716 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak ılık su
2 yumurta akı sarısı üzerine sürülecek
2 kaşık pakmaya
1 bardak sıvı yağ
½ paket margarin
Malzemelerin hepsini karıştır. İyice yoğur. Mayalandıktan sonra hamurun tamamını sekiz eşit parçaya böl. Her parçayı servis tabaklığı büyüklüğünde aç. Bunu dörde böl. Böldüğün her parçanın içine patates, peynir vs. ile içini malzemesini koy.
|
Ay Çöreği |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc3937
Gönderme Tarihi: 20.May.2006
2,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 Su bardagi un
100 gr margarin
1 Kahve fincani süt
1 Adet yumurta aki
Bir miktar yasmaya
1 Su bardagi dövülmüs findik
Yarim su bardagi tozseker
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Çorba kasigi tarçin
YAPILIŞI
3 Su bardagi un, 100 gr margarin, 1 kahve fincani süt ve bir adet yumurta akini derin bir kaba alin.
Bir tutam yasmayayi ilik suda eritip, diger malzemelerin içine ekleyin.
Yogurarak hamur yapin.
Üzerini nemli bir bezle örtün.
1 saat dinlendirin.
ayri bir yerde 1 Su bardagi dövülmüs findik, yarim su bardagi tozseker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kasigi kuruüzüm, 1 çay kasigi tarçin, 1 çay kasigi yenibahari karistirin.
Hamurdan limon büyüklügünde parçalar koparin.
Merdane ile açin.
Ortasina hazirladiginiz içten koyun.
rulo biçiminde sarip, yarim ay seklinde bükün.
Üzerine kiyilmis findik serpin.
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda üzeri kizarana dek pisirip, servis yapin.
ML® Ispanaklı Ay Çöreği için tıklayın ML® Üçgen Çörek için tıklayın
|
Ayçöreği |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75692
Gönderme Tarihi: 13.May.2012
2,674 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
45 gr. margarin (3 çorba kş.)
20 gr. tozşeker
150 gr. un
1 tutam tuz
45 ml. su (3 çorba kş.)
450 gr. kek kırıntıları
2 çay kş. toz tarçın
60 gr. çekilmiş ceviz içi
60 gr. kuru üzüm (yıkanmış)
1 adet yumurta sarısı
Kreması için:
15 gr. un (2 çorba kş.)
7.5 gr. nişasta (3 çay kş.)
45 gr. tozşeker (3 çorba kş.)
15 gr. süttozu
1 yumurta
150 ml. su
1 tutam vanilin
Kremayı hazırlamak için unu, nişastayı, şekeri ve süttozunu bir karıştırma kabına eleyin. Yumurtanın yarısını, suyu ve vanilyayı ekleyip çırparak kremayı tamamlayın.
Margarin ve şekeri bir kaba koyun. Mikser ile 1 - 2 dakika çırpın. Kremadan artan yumurtayı katarak 2 dakika daha çırpın. Unu, tuzu ve suyu katıp, yoğurıın. Hazırladığınız kremayı, kek kırıntılarını, tarçını, cevizi, kuru üzümü ekleyip yoğurmayı sürdürerek malzemenin hamurun her tarafına eşit yayılmasını sağlayın.
Fırınınızı 220°C'ye getirip ısıtın. Fırın tepsisine fırın kâğıdını serin. Hamuru 10 eşit parçaya bölerek yarım ay şekli verin. Ayçöreklerini fırın kâğıdının üzerine yerleştirin.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürerek fırına verin. Ayçöreklerini yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp, kendi tepsisinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Ay Çöreği |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103063
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2014
2,560 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
50 gram soğuk ve küp şeklinde doğranmış margarin
1 tutam tuz
1 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı kuru maya
Alabildiği kadar un
İçi için:
Biraz Kuru üzüm
Ceviz
Tarçın
1 Yemek kaşığı toz şeker
Islatmak için:
Biraz süt yada su
Hamur için gereken malzemeler yoğurulur ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
İçi için tüm malzemeler karıştırılır, yarım su bardağı kadar ılık süt ilave edilip hafif ele yapışan bir harç elde edilir.
Bu harçtan ortalama 10 cm uzunluğunda rulolar hazırlanır.
Dolaptaki hamur çıkarılıp ceviz büyüklüğünde parçalar yapılıp merdane ile açılır.
İçine hazırlanan harç konulur.
Rulo biçiminde sarılıp ay şekli verilir.
Harcın ve hamurun aynı boyutta olmasına dikkat ediniz.
Üzerine yumurta sarısı sürülür, ceviz yada badem serpilir ve fırına sürülür.
Isterseniz bir kısmını yumurta beyazı ve toz şekere batırarak yapabilirsiniz.
|
Ay Çöreği |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58137
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
2,465 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1,5-2 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı ılık süt
30 gr. yaş maya
Aldığı kadar un
2 yumurtanın sarısı(üzerine)
İç Malzemeleri:
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı süt
Mayayı ılık sütte eritin. Yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin. Bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün. Mayayı azar azar ilave edin. Aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1-1,5 saat bekletin.
Bu arada kuru üzümleri ikiye doğrayın. Cevizleri dövün. Bunları tarçın, pudra şekeri ve süt ile karıştırın.
Hamurdan uzun kenarları poğaça yapar gibi kapatın. Parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın. İçine bir tatlı kaşığı içten koyun. Daha sonra elinizle hafif bastırarak çubuk yapın. daha sonra ay şekli verin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırına verin.
|
Ay Çöreği |
|
sıdıka cevik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Çukurambar-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87072
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2013
2,453 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
100 gram tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı çiğ krema
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
1 kakaolu kek
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
2 paket vanilya
Öncelikle hamuru için gerekli tüm malzemeleri aldığı kadar unla birlikte güzelce yoğurun. Hiç bekletmeden hamuru bezelere ayırın ve her bezeyi açın. İç malzemesi için kakaolu keki ufalayın, yumurta, tarçın, yenibahar, kakao, süt ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Yumuşak olan bu harcı üçgen kesilmiş yufkaların içlerine koyup, sarın. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, kıyılmış fındık serpip 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın.
|
Ay Çöreği |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52765
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2010
2,260 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aytül Yoncalık
1 paket margarin
1/2 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar un
1,5-2 su bardağı pudra şekeri
30 gram yaş maya
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
İçi için:
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
Maya ılık sütle eritilir. Yumuşak margarin ile pudra şekeri kabın içinde iyice ezilir. Üzerine bir miktar un dökülür ve azar azar maya ilave edilir aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülüp oda sıcaklıgında 1 veya 1,5 saat bekletilir. İçi için bütün malzemeler karıştırılır. Hamurdan parçalar koparılıp oval açılır ve iç harçtan 1 tatlı kaşığı konur. Uzun kenarlar birbirine kapatılır daha sonra elle bastırılır. Çubuk yapılıp ay şekli verilir. Tepsiye dizilip, yumurta sarısı sürülür ve 170 derecede 45 dakika pişirilir.
ML® Ispanaklı Ay Çöreği için tıklayın
|
Ay Çöreği |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc74272
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2012
2,218 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçi İçin:
1/2 bardak süt
1 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gr. çekilmiş badem
2-3 dövülmüş gevrek
Hamuru için:
500 gr. un
30 gr. maya
1 bardak süt
50 gr. margarin
2 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
1 tutam tuz
Sürmek için:
1 yumurta sarısı
İçini hazırlamak için, sütü, balı, şekeri ve vanilyayı bir kaba koyarak kaynatın. Bademi ilave edin. Ateşten alın. Dövülmüş gevreği katın. Hamuru için, unu bir kaba eleyin. Mayayı katın. Hafif unlanmış sütü, yumuşatılmış margarini, şekeri, unu ve tuzu ilave edip hepsini birlikte iyice yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve ikisini yuvarlak olarak ayrı ayrı açın. ikisini de 12 eşit üzgen pasta şeklinde bölün. Her bir parçaya 1 çay kaşığı hazırladığınız içten koyun. Parçaları geniş olan taraftan başlayıp rulo yapın. Yarım ay şekli verip, yağlanmış tepsiye dizin. Tepsinin üzerine bir bez örttükten sonra sıcak bir yerde 30 dakika bekletin. Çırpılmış yumurta sarısını üzerlerine sürdükten sonra kızdırılmış fırında 35 dakika pişirin. İsterseniz piştikten sonra üzerlerine şekerli glase sürün.
|
Ay Çöreği |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52823
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2010
2,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eylem Ceylan
3 su bardağı un
100 gram margarin (oda sıcaklığında olacak)
Yarım su bardağı ılık süt
30 gram yaş maya
1 su bardağı pudra şekeri
İçi için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 dilim bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Ilık sütün içinde Yuva Maya eritilir. Pudra şekeri ve margarin ayrı bir kapta iyice birbirine yedirilir. Bu karışıma mayalı karışım yavaş yavaş eklenir. Daha sonra yavaş yavaş un eklenir. Ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtülüp 1-2 saat bekletilir. Kabarmazsa endişe etmeyin.
Bu arada iç malzemesinin hepsi karıştırılır. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılarak tezgahta oval şekilde açılır ve içine 1 tatlı kaşığı iç malzemesi konarak kapatılır. Daha sonra elimizle hafif bastırılarak çubuk yapılır. Sonra da ay şekli verilerek yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 200 ˚ C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
|
Ay Çöreği |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc87721
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2013
2,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
3 su bardağı un
1 paket yumuşamış margarin
2 yumurta (1 tanesi içine)
2 adet haşlanmış patates (1 tanesi hamura )
½ yaş maya
2 adet kesme şeker
1 çay bardağı ılık su
Tuz
İçi;
200 gr kıyma
2 baş soğan
tuz, karabiber, maydanoz
Unun ortası açılır. Maya ve şeker ılık su eritilir. Yumuşamış margarin ezilmiş patates, 1 yumurta, tuz eklenerek mayalı hamur hazırlanır. 1/2 saat mayalanır. iç malzemesi kavrulur, patates eklenir. Hamurdan küçük bezeler alınır, üçgen şekli verilir. geniş kısma iç konularak, sigara böreği gibi sarılır, uçlarından kıvrılarak ay şekli verilir. 20 dk mayalanır, yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir.
|
Ayçöreği |
|
bonbon prenses
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93991
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2013
2,132 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3,5 su bardağı un
150 gram eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
İçi için:
2 adet elma
1 su bardağı ufalanmış kakaolu kek
1 tatlı kaşığı yenibahar
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Öncelikle elmaları rendeleyip bir tavanın içine alın. Üzerine şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. İki dakika kadar kavurup elmaların rengi dönünce ocaktan alın, içine ufalanmış kek ve yenibaharı ekleyip soğumaya bırakın. Daha sonra hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru yuvarlak açıp üçgenlere bölün. İç harcını koyup tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün fındık serpin ve 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın.
|
Ay Çöreği |
|
defne azer
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc141661
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2019
888 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
3 su bardağı un
100 gram tereyağı
3 kaşık pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
2 adet yumurta
1 adet limonun rendesi
1 tatlı kaşığı yaş maya
İçi için:
2 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı süt
1 kahve kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı sarı
İzmir üzümü
3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
1 su bardağı ceviz içi
Toz şeker, süt, ceviz içi, ufalanmış bayat ekmek, yenibahar, tarçın ve üzümü karıştırarak çöreğin içini hazırlayın.
Ilık sütün içine bira mayasını atıp karıştırın. Şeker ilave edip 15 dakika bekletin. Yumurta ve limon rendesi ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. Üzerini örtüyle kapatıp hamur iki katı olana kadar bekletin.
Mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar alın. Her birine elinizle bastırarak 10 santimetre çapında açıp hazırladığınız içten koyun. Sarıp ay şekli verin. Ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üstlerine kalan yumurtayı sürün.
170 derecelik fırında pişirin.
|
|