Kısa URL: https://ml.md/lc165014
Gönderme Tarihi: 23.May.2022
295 defa indirildi / yazdırıldı
9 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1 tane yaş maya
2.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı iç ay çekirdeği
Bir su bardağı ılık su içinde mayayı eritiyoruz. Karıştırma kabının içine maya ve kalan iki su bardağı suyu ve zeytinyağını koyuyoruz. Şeker, tuz ve yavaş yavaş un ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Kabın üzerini bir bezle örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Hamuru unlanmış tezgah üzerine alıyoruz ve üzerine iki yemek kaşığı ay çekirdeği koyarak tekrar yoğuruyoruz. Üzerini örterek 20 dakika daha bekletiyoruz. Hamuru dört eşit parçaya ayırıp şekil veriyoruz. Yağlı kağıt üzerine ay çekirdeği serpip bekletiyoruz. Tepsi mayası için 15-20 dakika bekletip 200 derece fırında pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc77745
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2012
2,105 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
2,5 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı kepekli un
1 su bardağı su
Üzeri için:
Ay çekirdeği
Şeker, maya, zeytinyağı ve yumurtayı ılık suyla birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin ve 30 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. Üzerine su serptikten sonra çekirdekleri yapıştırın. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.