| 
 
 
 | 
Avunya Mantısı (yufkadan) | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1685 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2006 
3,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg nohut
 
4 adet yufka
 
1/2 kg kuşbaşı et
 
1 adet büyük soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
 
Akşamdan ıslattığınız nohudu, soğan, et, zeytinyağı ve salça ile pişirin. Diğer yanda 4 adet yufkayı rulo yapıp, 1-1.5 cm eninde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp, dizin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı döküp, fırında kızartın. Daha sonra, pişirdiğiniz nohudu üzerine döküp, tekrar fırına verin, 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarımsaklı veya sade yoğurt döküp, servis yapın.
  
 | 
Avunya Mantısı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156700 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2021 
512 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
1 su bardağı nohut
 
300 gram tavuk göğsü
 
1 adet orta boy soğan
 
1 orta boy yoğurt
 
2-3 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Yufkaları rulo haline getiriyoruz.
 
Bir parmak kalınlığında şeritler keselim.
 
Fırın tepsimize yufkaları açarak serpiştiriyoruz.
 
Tavada yağı eritip yufkaların üzerine dökelim.
 
Elimizle karıştırıp yufkaların her yerine eşit gezdiriyoruz.
 
180 derecelik fırında yufkalar kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Tepsinin içerine karıştırıp tekrar pişirelim ki yumuşak yer kalmasın.
 
Tavuğu haşlayıp didikleyelim.
 
Soğanı doğrayıp kavuralım üzerine tavukları ekleyip karıştıralım.
 
Nohut ve sıvıyağı da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
 
1 çay bardağı suyu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
 
Servis tabağının alt kısmına önce kızarttığımız yufkaları koyalım.
 
Üzerine tavuk ve nohut karışımını ekleyelim.
 
Bir tavada tereyağını eritip kekik ve naneyle kızdıralım.
 
Servis tabağına yoğurt ve hazırladığımız sostan döküp servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Avunya Mantısı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158446 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2021 
473 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yufka
 
1 su bardağı nohut
 
1 tavuk göğsü
 
1 adet soğan
 
1 orta boy yoğurt
 
2-3 diş sarımsak
 
Tereyağı
 
Pul biber
 
Kekik
 
Nane
 
Tuz
 
 
Yufkaları rulo haline getiriyoruz.
 
Bir parmak kalınlığında şeritler keselim.
 
Fırın tepsimize yufkaları açarak serpiştiriyoruz.
 
Tavada yağı eritip yufkaların üzerine dökelim.
 
Elimizle karıştırıp yufkaların her yerine eşit gezdiriyoruz.
 
180 derecelik fırında yufkalar kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Tepsinin içerine karıştırıp tekrar pişirelim ki yumuşak yer kalmasın.
 
Tavuğu haşlayıp didikleyelim.
 
Soğanı doğrayıp kavuralım üzerine tavukları ekleyip karıştıralım.
 
Nohut ve sıvıyağı da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
 
1 çay bardağı suyu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
 
Servis tabağının alt kısmına önce kızarttığımız yufkaları koyalım.
 
Üzerine tavuk ve nohut karışımını ekleyelim.
 
Bir tavada tereyağını eritip kekik ve naneyle kızdıralım.
 
Servis tabağına yoğurt ve hazırladığımız sostan döküp servis edelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |