Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Avunya Mantısı (Çanakkale)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Avunya Mantısı (Çanakkale)

barış savar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.10.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc137822
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2018
1,155 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.ebruomurcali.com.tr

1 paket filiz erişte
Yarım tavuk
1 su bardağı nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salça
2 adet domates
Tuz, karabiber

Tavuğu 8 su bardağı suda haşlayın, suyunu kullanmak üzere ayırın.
Nohutu akşamdan ıslatın ve ertesi gün tavuk suyunda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
İnce kıyılmış soğanı tereyağında kavurun.
Salça ve domatesi ekleyerek 10 dakika soteleyin.
Haşlanmış tavuk etleri ve nohutları 1 su bardağı tavuk suyu ile beraber soğanlara ekleyin ve kısık ateşte yarım saat pişirin.
Baharatını serpin ve süzülmüş erişteyle harmanlayarak servis yapın.

Erişte Hazırlanışı:
5 lt. suyu kaynatın.
Tuzunu ekleyerek karıştırın.
Kaynayan suya erişteleri ilave edin, kapağı açık olarak tekrar kaynamaya bırakın ve arada sırada karıştırın.
Arada sırada kontrol ederek 8 - 10 dakika haşlayın.
Haşlanan erişteyi süzün.

Not: Avunya, (Ağunya, Agonya) Çanakkale'nin Yenice ilçesinden Balıkesir'in Gönen ilçesine kadar olan veKazdağları’nın arkasındaki bölgeye verilen isim. Avunya bugünkü Kayatepe eski adıyla Engeci olan köyden başlamaktadır. Bunun için oraya Avunya kapı adı da verilmektedir. Yörenin Avunya Mantısı ve halısı ünlüdür.
Hazırlanışıgeleneksel tarifinde erişte yerine hamur un, tuz ve suyla yoğurularak hazırlanır. Hazırlanan hamur yufka şeklinde açılır ve ince uzun şeritler kesilerek fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine zeytinyağı gezdirilerek harmanlanır ve fırında ara sıra karıştırarak kızartılır. Hazırlanan sos ile karıştırılarak servis yapılır.
Yemeğinizi hazırlarken tavuk yerine kuşbaşı et de kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz servis yaparken sarımsakyoğurtla sunabilirsiniz.



Avunya Mantısı (Çanakkale)

korel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2009
Mesajlar: 28
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc41830
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2009
5,055 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
2 HAZIR YUFKA
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ (YUFKALAR İÇİN)
250 GR. KUŞBAŞI ET (BONFİLELİK ET TERCİH EDİLİR.)
1 SU BARDAĞI NOHUT (AKŞAMDAN ISLATILMIŞ)
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
2 ORTA BOY SOĞAN
1/4 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ (ETLER VE NOHUTLAR İÇİN)
1 KÂSE YOĞURT
4-5 DİŞ SARIMSAK
TUZ
KIRMIZIBİBER

Yufkaların her birini ayrı ayrı rulo yaparak saralım. Her ruloyu yarım cm. eninde şeritler halinde keselim, fieritleri açarak, üzerine sıvı yağ gezdirip karıştıralım ve fırın kabına yayalım. Önceden ısıtılmış 200° ısılı fırında şeritler hafifçe pembeleşip kıtırlaşana dek kızartalım. Bu arada basınçlı bir tencereye sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ve etleri ekleyerek etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Salçayı ekleyip yarım dk. daha kavuralım. Tuzunu, biberini ayarlayalım. Nohutları ve üzerlerini 2 parmak aşacak kadar suyu ekleyelim. Ağır ateşte etleri ve nohutları yumuşayana dek haşlayarak ateşten alalım ve ılıtalım. Yufka şeritlerini fırından alıp servis tabağına aktaralım. Üzerlerine nohutlu, etli harcı ve üzerine sarımsaklı yoğurdu yayarak servis yapalım.

NOT: Çanakkale'nin Avunya ilçesine ait mantı, yörede elde açılan yufka ile yapılır.






Avunya Mantısı (Çanakkale) Tarifleri Balıkesir Yemekleri



(2 adet Avunya Mantısı (Çanakkale) 61,929 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort