|
Avokadolu Kanepe |
|
müjde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2007
Mesajlar: 48 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc16823
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2007
2,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 avokado
3 yumurta
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı sirke
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı krema
Yarım demet marul
1 domates
1 baget ekmek
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım limonun suyu
tuz
biber
Yumurtaları haşlayıp soğuduktan sonra kabuğunu soyun ve dilimleyin. Soğanı soyup minik küpler halinde doğrayın. Taze soğanı ince ince doğrayın. Avokadoları ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayın. Üzerine limon suyunu gezdirin. Yumurta, taze soğan, sıvı krema ve soğanı ilave edin. Tuz, biber ve sirkeyi ekleyin. Marul yapraklarını yıkayıp suyunu süzün. Domatesin kabuğunu soyun ve ince ince dilimleyin. Ekmeği uzun dilimler elde edecek şekilde hafif yatay olarak kesin. Tavada zeytinyağı ve tereyağını eritip ekmekleri hafifçe kızartın. Ekmek dilimlerinin üzerine marul yaprağı, domates dilimi ve avokadokı karışımdan yerleştirip kürdanla tuturarak servis yapın.
|
Avokadolu Kanepe |
|
turşucu
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2013
Mesajlar: 26 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc92573
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2013
2,690 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı margarin
1 adet avokado
Yarım limonun suyu
2 adet taze soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kişniş
1 adet acı biber turşusu
5 dilim tost ekmeği
2 adet Kiraz domates
Yeterince Turşu
Çekirdeklerini ayıklayıp kabuğunu soyduğunuz olgun avokadoyu dilimleyerek çukur bir kaba alın. Üzerine limon suyunu gezdirin. Küçük doğradığınız taze soğanı, sarımsağı, kişnişi, margarini, tuz ve biber turşusunu ekleyin. Blenderden geçirin. Saklama kabına alarak dolapta saklayın. Piknikte, üçgen şeklinde ikiye böldüğünüz tost ekmeklerine bolca sürün. Üzerini turşu ve kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.10.2023
|
Avakadolu Kanape |
|
sümeyra ateş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc103782
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2014
2,498 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet olgun avakado
5 adet tost ekmeği
1 diş sarmısak
7-8 damla limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Tost ekmeklerinin kenarları bıçak yardımıyla kesilerek alınır ve dörde bölünür.
2-3 dk. 175 derecelik fırında ekmekler hafif kurutulur. Avakado ezilerek diğer malzemelerle karıştırılır ve tost ekmeklerinin üzerine sıkma aparatıyla sıkılır.
|
Avakodolu Ekmekler |
|
Sultan Gün
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2015
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc111626
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2015
2,425 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane avakodo
1 bardak ceviz
1 kaşık margarin
2 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz -karabiber
100 gram kaşar peyniri
4 dilim kepekli ekmek
Önce cevizi havanda dövdüm, sonra avakodoların çekirdeğini temizleyip ezdim, cevizle karıştırıp teflon tavada üzerine margarin koyup pişirdim, tuz karabiber ekleyip yumurtaları üzerine kırdım ve kaşar ekleyip pişirdim, sonra kepek ekmeklerine avakodolu püreyi sürüp servis ettim.
|
Avokado Ezmeli Kanepe |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc112761
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2015
2,708 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy avokado
100 gr tereyağı
2 diş sarımsak ezilmiş
3 dilim ekmek
Yarım dilim limon suyu
Tuz
1-2 dilim beyaz peynir
Üzeri için:
1-2 dal dereotu
Nane
Fesleğen
Önce, avokadoyu ortadan ikiye bölün bir kaşık yardımıyla çekirdeğini çıkarın, aynı şekilde kaşıkla iç etli dokusunu bir kaba çıkarın. Bir çatal yardımıyla ezip sarımsak, limon ve tuzu da karıştırıp hazırlayın. ilkin ekmekleriniz tereyağından azıcık kaşıkla sürün ardından avokadolu limonlu sarımsaklı karışımı da sürüp beyaz peynir ve taze otlarla servis edin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.04.2023
|
Avakadolu Kanepeler |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116532
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2016
4,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet avakado
1 adet limon
2 çorba kaşığı sanayağ
Yarım fincan ceviz
1 tutam maydonoz veya dereotu
2 diş sarımsak
6 adet tost ekmeği
Tuz
Avakadoyu güzelce yıkayıp, kabuğunu soyuyor ve çekirdeğini çıkartıp bir kaba alıyoruz.
Çatal yardımı ile iyice ezdiğimiz avakadoya,2 kaşık sanayağında fazla pişmeden hafif soteliyoruz. Tuz, limon suyu, dövülmüş ceviz, dövülmüş veya rendelenmiş sarımsak ile, ince doğranmış maydonozları ekleyip karıştırıyoruz.
Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçak yardımı ile kesip,4 parçaya bölüp aralarına avakadolu harçtan koyarak üst üste yerleştiriyoruz.
Kürdanla birleştirip,atıştırmalık pastacıklar şeklinde servis yapıyoruz.
|
Avokadolu Kanepe |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171602
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2023
503 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet olgun avokado
1 yemek kaşığı rendelenmiş ceviz
3 damla limon suyu
Bir kasenin içine avokadonun kabuklarını soyup içindeki et kısmı ezin.
Çatalla iyice ezdikten sonra üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı dökün.
Çatalla karıştırmaya devam edip cevizi ve limon sularını da ilave edin.
Bu karışımın tamamen yumuşaması için bir kez blendırdan geçirebilirsiniz.
Ardından tam buğday ekmeklerini kızartın.
Üzerine sürüp tüketin.
|
Avokadolu Kanepe |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174778
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2023
220 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avokadoyu ezin. Üzerine biraz zeytinyağı, fesleğen ve limon ekleyip püre gibi bir kıvam elde edin. Bu püreyi ekmek üzerine sürün.
|
|