| 
 
 
 | 
Avokadolu Enginar | 
  | 
yel iz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2013 
Mesajlar: 30 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92282 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2013 
2,115 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet enginar
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
6 adet kesmeşeker
 
Yarım limonun suyu
 
2 su bardağı su
 
Yeteri kadar tuz
 
Üzerine:
 
2 adet avokado
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım limonun suyu
 
1 çay kaşığı hardal
 
Tuz ve karabiber
 
 
BİR kabın içinde un, zeytinyağı, şeker, limon suyu ve tuzu karıştırın. 2 su bardağı su ilave edin. Bu sosa önce 4 parçaya bölünmüş soğan, ardından da enginarları ekleyip pişmeye bırakın. Diğer tarafta limon suyu, zeytinyağı, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın. Küp doğranmış avokadoları bu sosta en az yarım saat bekletip, enginarların üzerinde servis yapın.
  
 | 
Avokadolu Enginar | 
  | 
AkçaIı 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 23.04.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98017 
Gönderme Tarihi: 06.May.2014 
1,825 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet enginar
 
1 su bardağı su
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 demet dereotu
 
1 adet olgun avokado
 
1 çay bardağı bezelye
 
2 adet soğan
 
1 patates
 
1 çay bardağı çiğkrema
 
2 çorba kaşığı şeker
 
Tuz
 
 
 
Enginarları limonlu suda yıkayıp dizin. Daha sonra iri doğranmış soğanları, dereotlarını ve patatesi içine ekleyin. Zeytinyağını, suyu, şekeri ve bezelyeleri ekleyip hepsini birlikte iyice 35 dakika pişirin. Enginarlar pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis yaparken tenceredeki bezelye ve patatesleri ayrı bir kaba aktarıp çiğ kremayı ilave ederek ezin. İçine avokadoları da ezip ekleyin. Servis tabağına enginarları alın, ortasına avokadolu, bezelyeli karışımı yerleştirip servis tabağına dizin. Soğuk olarak ikram edin.
  
 | 
Avokadolu Enginar | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127370 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2017 
1,378 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 adet yumuşak avokado
 
1 adet enginar
 
1 diş sarımsak
 
10 g hardal
 
10 g light mayonez
 
20 g zeytinyağı
 
Karabiber
 
Yarım limon
 
 
Enginarı bir miktar tuz ve limon ekleyerek az suda, kısık ateşte haşlayın. Enginarı bir tabağa alın. Küp şeklinde doğranan avokadoların üzerine zeytinyağı, hardal, mayonez, karabiber, tuz ekleyip karıştırın. Bu soslu avokado küplerini enginarın üzerine bir kaşıkla doldurun. İnce ince doğradığınız salatalık kabuklarını üzerine serpiştirerek servise hazır hale getirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |