1 olgun avokado
200 gram hellim peyniri
1 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 adet baget ekmeği veya dilimlenmiş ekmek
Tuz ve karabiber
Taze nane veya fesleğen yaprakları (isteğe bağlı)
Baget ekmeğini ince dilimler halinde kesin. Ekmek dilimlerini bir fırça yardımıyla zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında ekmek dilimlerini yaklaşık 8-10 dakika, altın rengi olana kadar kızartın.
Avokadoyu soyup çekirdeğini çıkarın, ardından bir çatal yardımıyla ezin. İçine limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın.
Hellim peynirini dilimleyin ve yapışmaz bir tavada her iki tarafını da kızarana kadar (yaklaşık 2-3 dakika) pişirin.
Kızarttığınız ekmek dilimlerinin üzerine önce avokado karışımını sürün. Ardından kızarmış hellim dilimlerini yerleştirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc156739
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2021
267 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet avokado
2 yemek kaşığı limon suyu
2 dilim hellim peyniri
1 çimdik tuz
1 çimdik karabiber
5 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dilim ekmek
Avokadonun kabuklarını soyup, çatalla ezin.
Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın.
Hellim peynirini, küp küp kesin.
Kızgın tavada ya da ızgarada kızartın.
Kızarmış ekmek üzerine, fırça ile zeytinyağı sürün.
Ardından avokado püresini yayın.
En üste kızarmış hellim parçalarını ekleyin.