| 
 
 
 | 
Avcı Kebabı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157730 
Gönderme Tarihi: 16.May.2021 
454 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köfte harcı için:
 
300 gr kıyma
 
2 yemek kaşığı galeta unu
 
1 orta boy soğan rendesi
 
1 tatlı kaşığı köfte baharatı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sebzeler için:
 
2 adet orta boy patates
 
2 adet havuç
 
2 adet yeşil biber
 
2 adet kapya kırmızı biber
 
10 tane arpacık soğan
 
Kızartmak için:
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Üzerine;
 
1 kase bezelye konservesi
 
Sosu İçin:
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
5 yemek kaşığı domates sosu
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
1,5 su bardağı sıcak su (300ml)
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 dolu çay kaşığı tuz
 
 
Misket şeklinde köfteleri yuvarlayalım bir kenara alalım.
 
Daha sonra patatesleri küp küp doğrayalım.
 
Patatesleri, havuçları, biberleri doğradıktan sonra sıvı yağ koyduğumuz tavada tüm sebzeleri kızartalım.
 
Köfteleri de hafif kızartalım. Arpacık soğanı da soteleyelim.
 
En son yemeğin sosu için salçamızı ve diğer malzemeleri bir sos tenceresine alalım.
 
Sıcak suyu da ilave edip 2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
 
Fırın kabına kızarttığımız tüm malzemeleri dizelim.
 
Bir kase konserve bezelyeyi de ekleyelim.
 
En son sosu üzerine dökelim ve 180 derece alt-üst ayar fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim.
 
Pişen yemeği sıcak servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Avcı Kebabı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157063 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2021 
447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dana eti (az yağlı, kuşbaşı)
 
4-5 adet domates
 
10-12 adet yeşil biber
 
5-6 diş sarımsak
 
1 dal taze biberiye
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı köri
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Domateslerin yarısı rendelenmiş, diğer yarısı ise küp küp doğranmış biçimde güvecin içine atılır.
 
Önceden kaynatılmış olan su üzerini biraz geçene kadar ilave edilir.
 
45 dakika ateşin üstünde pişmeye bırakılır.
 
İyice kaynamış ve püre kıvamını almış domateslere et ilave edilir.
 
Et yaklaşık 40 dakika ateşte bekletilir.
 
Bu arada et pişerken ince ve yuvarlak şekilde kesmiş olduğumuz yeşil biberleri ilave ediyoruz.
 
En son olarak bütün baharatlarımızı yemeğimize ilave edip dinlendirmeye bırakıyoruz.
 
Büyük bir tepsiye alarak servis edebilirsiniz.
  
 | 
Avcı Kebabı | 
  | 
fanfan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128583 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2017 
1,366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
500 gram kuzu kuşbaşı
 
1 adet soğan
 
3 adet domates
 
2 adet havuç
 
½ su bardağı bezelye
 
3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
2 adet patates
 
23 adet defne yaprağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
1. Tencereye yağı ve etleri koyup kavurun.
 
2. Etler suyunu çekmeye başlayınca yemeklik doğradığınız soğanı, iri parçalar halinde böldüğünüz havuç ve patatesi, domates ve bezelyeyi ekleyin.
 
3. Domates salçasını, tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edin.
 
4. 2.5 su bardağı sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Avcı Kebabı | 
  | 
mürsel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.02.2017 
Mesajlar: 36 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126305 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2017 
1,152 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kilo koyun eti (kuşbaşı)
 
1/2 kahve fincanı bezelye veya konservesi
 
2 baş soğan
 
1 adet iri domates
 
2 adet patates (orta büyüklükte)
 
2 adet havuç
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 bardak sıcak su
 
Tuz
 
 
İnce doğradığınız soğanları, eti dörde bölünmüş domatesi ve yağı koyup yarım saat kadar pişirin. Sonra tuzunu ve 2 bardak sıcak suyu ilave edin, tencerenin kapağım da kapayın ve pişmeye bırakın. Daha sonra tencerede irice doğradığınız havuçla patatesleri de ilave edip, pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca yemeğiniz servise hazırdır.
  
 | 
Avcı Kebabı | 
  | 
şemsinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66728 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011 
2,398 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
900 gr. koyun eti
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
3 orta soğan
 
2 orta domates veya 50 gr. tuzsuz domates salçası
 
3 orta patates
 
3 orta boy havuç
 
2-2,5 bardak su
 
1/2 kahve fincanı konserve bezelye
 
Tuz
 
 
Yağın tümü, soyulup sekize bölünmüş soğanlar, kol ve kürek tarafından kemikli iri kuşbaşı doğranmış koyun eti, dörde bölünmüş domates 1 veya salça birlikte domates suyunu salıp tekrar çekinceye kadar 25-30 dakika pişirilir. Yarım çorba kaşığı tuz, 2,5 bardak sıcak su katılır.
 
Kapak kapatılar 1 saat ortadan ateşte pişirilir.
 
Soyulup, büyüklüklerine göre dört ya dc sekize bölünmü patatesler, üstü kazınıp, iki parmak eninde doğranmış havuçlar ilave edilir. Tekrar kapak kapatılır. Et ve sebzeler pişinceye kadar kısık ateşte 15-60 dakika pişirilerek servis yapılır.
  
 | 
Avcı Kebabı | 
  | 
Gülali 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Ayaş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64732 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011 
3,337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
600 gram kuzu kuşbaşı et
 
300 gram arpa şehriye
 
300 gram haşlanmış mantar
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
2 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 paket margarin
 
Yeterince tuz ve karabiber
 
Üzerine serpmek için:
 
Kaşar peyniri rendesi
 
 
Kuru soğanlardan birini ince ince kıyıp, çeyrek paket margarin yağında pembeleşinceye kadar kavuralım.
 
Kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip birkaç sefer daha karıştırdıktan sonra, tencerenin ağzı kapalı olarak kısık ateşte etler suyunu salıp da çekinceye kadar pişirelim.
 
Etler yağma binince salçalarını ilave edip 1-2 sefer daha karıştırdıktan sonra, yeterince baharatını ve suyunu koyup, ağzı kapalı olarak pişirelim.
 
Kalan kuru soğanı da ince ince kıyıp başka bir tencerede çeyrek paket margarin yağında pembeleşinceye kadar kavuralım.
 
İçine arpa şehriyeleri ilave edip. kavuralım.
 
Şehriyeler bal rengi olunca haşlayıp ufak ufak kıydığımız mantarları, suyunu süzdüğümüz kuzu etlerini ve yeterince süzdüğümüz salçalı sudan katıp şehriyeler suyunu çekip de pilav kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
 
Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesip hazırlayalım ve her güvecin içine 1'er dilim koyalım.
 
Piştikten sonra dinlendirdiğimiz etli şehriyeyi, güveçlere eşit miktarda doldurup üzerlerine 1'er adet yuvarlak domates dilimi koyalım.
 
En üstüne de kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıttığımız fırında kaşarlar eriyip de renk alıncaya kadar pişirelim.
  
 | 
Avcı Kebabı | 
  | 
diva 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.02.2009 
Mesajlar: 19
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34025 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2009 
2,689 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
900 gram koyun eti
 
80 gram sadeyağı ya da margarin (4 çorba kaşığı)               
 
400 gram sarı patates
 
250 gram soğan (3 orta baş)
 
400 gram havuç (3 orta)
 
300 gram domates (2 orta) ya da 50 gram tuzsuz domates salçası (1/2 kahve fincanı)
 
1,5 bardak su
 
1/2 kahve fincanı konserve bezelye
 
Tuz
 
 
Bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin, soyulmuş ve sekize bölünmüş 3 orta baş soğan, kol ya da kürek tarafından kemikli olarak irice kuşbaşı doğranmış 900 gram koyun eti, dörde bölünmüş 2 orta domates ya da yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası koyarak, et, soğan ve domates sularını salıp da tekrar çekinceye kadar orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 25 - 30 dakika pişmeye bırakmalıdır.
 
Suyunu çekince, bunlara; yarım çorba kaşığı tuz ile iki buçuk bardak da sıcak su katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve etleri 1 saat kadar ortadan daha az ateşte pişmeye bırakmalı, sonra bunlara; soyulmuş ve büyüklerine göre; dört ya da sekize bölünmüş 400 gram sarı patates ile üstleri kazınmış, ikişer parmak eninde parçalara -.doğranmış 200 gram da havuç ilâve ederek, tekrar tencerenin kapağını kapatmalı, et ve sebzeler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar bunları tekrar küçük ateşte üç çeyrek - bir saat arasında pişirmeli ve tabağa alarak servis yapmalıdır.
  
 | 
Avcı Kebabı | 
  | 
Seval Hoşgör 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2006 
Mesajlar: 52 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9901 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006 
3,005 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
900 gr. koyun eti 
 
40 gr. sade yağ (2 çorba kaşığı) 
 
40 gr. margarin  (2 çorba kaşığı) 
 
250 gr. soğan  (3 orta boyda) 
 
300 gr. domates  (2 orta boyda) veya 1/2 kahve fincanı salçası
 
400 gr. sarı patates   (3 orta)
 
200 gr. havuç   (3 orta)
 
2-2,5 bardak su
 
1/2 kahve fincanı konserve bezelye
 
Tuz  (1/2 çorba kaşığı)
 
 
Bir tencereye, yukarıdaki ölçülere göre sadeyağ, margarin, soyularak sekize bölünmüş soğanlar konur, kol veya kürek tarafından kemikli olarak iri kuşbaşı doğranmış et ve dörde bölünmüş domatesler ilave edilir. Orta ısıdaki ateşte 30 dakika pişirilir. Etler kendi suyunu çekince bunlara, tuz ve ılık su katılarak tencerenin kapağı kapatılır ve hafif orta ateşte 1 saat kadar pişmeye bırakılır. Tencere indirilir ve içine sekize bölünmüş patatesler, üstleri kazınarak ikişer parmak büyüklüğünde doğranmış havuçlar konur. Tencerenin kapağı kapatılarak hafif ateşte yeniden, bir saate yakın pişirilir, tabağa alınarak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |