| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Aşure (Ordu) Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Aşure (Ordu) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc119992 Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2016
 1,682 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Ordu Büyükşehir Belediyesi
 
 2 su bardağı aşurelik buğday
 1 su bardağı fasulye
 1 su bardağı nohut
 1 su bardağı kuru üzüm
 1 su bardağı kuru kayısı
 1 su bardağı kuru incir
 2 adet elma
 1 adet portakal kabuğu (rendelenmiş)
 İsteğe göre şeker ve su
 Üzeri İçin;
 Nar
 Fındık
 Yerfıstığı
 Tarçın
 
 Aşurelik buğday, nohut ve fasulye ıslatılır. Büyük bir tencerede aşurelik buğday haşlanır. Ayrı kaplarda haşladığımız nohut ve fasulye haşlanan buğdayın içine ilave edilir. İyice haşlandıktan sonra üzüm, kayısı, incir, elma ve portakal kabuğu rendesi eklenir. Malzemeler birbiri ile özleşince şeker ilave edilerek bir miktar daha kaynatılır (Suyun ve şekerin ölçüsü isteğe bağlı göz kararı konulur). Ocaktan indirilen aşure, üzerine fındık, fıstık, narve tarçın konularak servis edilir.
 
 
  
 
 |  
| Aşure (Ordu) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc32392 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
 3,542 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 3 su bardağı aşurelik buğday
 1,5 su bardağı pirinç
 1,5 su bardağı nohut
 1,5 su bardağı fasulye
 1,5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
 5-6 adet incir
 3-4 dilim portakal kabuğu
 5-6 su bardağı şeker
 2-3 avuç fındık veya ceviz içi
 5-6 adet kuru kayısı
 Tarçın
 Nar taneleri
 1 paket vanilya
 
 Akşamdan aşurelik buğday, fasulye ve nohut ayıklanır. Ayrı ayrı ıslatılır. Bu malzemeler ayrı kaplarda haşlanır. Haşlanan malzemeler bir tencereye konulur. Üzerine su ilave edilir. Bir süre pişirilir. Sonra pirinç, kuru üzüm, incir, vanilya, portakal kabuğu, kayısı ve şeker katılarak kaynatılır. Kıvamı koyulaşınca ateşten indirilir. Üzerine fındık veya ceviz içi ile nar taneleri ve tarcın dökülerek servis yapılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |