| 
 
 
 | 
Asma Yaprağında Sardalya | 
  | 
minikkis 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 28.07.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Selanik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152359 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2020 
379 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Yarım kg. temizlenmiş, kılçığı alınmış sardalya balığı
 
Asma yaprağı
 
Limon
 
Zeytinyağı
 
Tuz biber
 
 
Ayıklanmış sardalyaları, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve biber ile lezzetlendirip 4-5 saat bekletiyoruz. Asma yapraklarına teker teker sarıyoruz. Teflon tavada önlü arkalı pişiriyoruz. Limon ile servis ediyoruz.
  
 | 
Asma Yaprağında Tavada Sardalya | 
  | 
Ewa Atabaş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.05.2010 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51853 
Gönderme Tarihi: 20.May.2010 
2,320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. Sardalye
 
Balıkların adedinde asma yaprağı
 
2 limon suyu
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
tuz
 
karabiber
 
 
Balıklar iyice temizlenir, pulları kazınıp yıkanır. Sularının süzülmesi için kevgire alınır. Diğer tarafta, limonsuyu, tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı hepsi karıştırılarak süzülmüş balıklar ile harmanlanır ve bu sosu iyice çekmesi için beklenir. Diğer yanda asma yaprakları kaynar suda bekletilip sapları kopartılır. Masada yayılan yaprakların içine balıklar koyularak kuyrukları dışarıda kalacak şekilde tek tek sarılır. Kalan sos yapraklara sarılmış balıkların üzerine dökülür. Hazırlanan balıklar folyo kâğıdına dizilir. Üzeri katlanarak düzleştirilir. Kâğıdı ile birlikte teflon tavanın ağzına kapak kapatılarak pişirilir.
 
 
 ML® Asma Yaprağında Saldalya için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |