| 
 
 
 | 
Asma Yaprağında Barbunya | 
  | 
serin 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.11.2008 
Mesajlar: 14
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33468 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2009 
4,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kg Balık (4 adet)
 
8 Asma Yaprağı
 
1 adet Limon
 
SOSU
 
2 yemek kaşığı Limon Suyu
 
1 yemek kaşığı Zeytinyağ
 
10-15 sap kıyılmış Maydanoz
 
10-15 sap kıyılmış Dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Temizlenmiş barbunyaları yıkayıp kurulayınız. 
 
Sos malzemelerinin hepsini karıştırınız. Hazırladığınız karışımı hafif çukur bir tabağa koyup, balıkların her iki tarafını sırasıyla bu karışıma bulayınız. Tabağın üstünü örtüp balıkları 1 saat kadar bekletiniz.
 
Sonra balıkları 2şer asma yaprağına sarınız ve camdan bir fırın tepsisine yerleştiriniz. Kalan sosu balıkların üstüne sürünüz.
 
Cam tepsiyi, 200º ısıtılmış fırına koyarak, 5 dakika bir tarafını daha sonra 5 dakika öbür tarafını pişiriniz. 
 
Servis yaparken, limonlu 4'e bölerek servis tabağında balığın yanına ilave ediniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "ipek böceği" tarafından gönderildi. 17.04.2018
  
 | 
Asma Yaprağında Barbunya | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106317 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2015 
1,926 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İBB Su Ürünleri Hali Müdürlüğü
 
 
4 barbunya balığı (her biri yaklasık 250 g) 
 
8 asma yaprağı marinatı 
 
2 çorba kasığı limon suyu (taze sıkılmıs) 
 
1 çorba kasığı zeytinyağı 
 
2 tatlı kasığı maydanoz (kıyılmıs) 
 
2 tatlı kasığı dereotu (kıyılmıs) 
 
1/2 tatlı kasığı tuz 
 
Bir tutam karabiber (taze çekilmis) 
 
Süsleme için: 
 
6 siyah zeytin 
 
1 limon (4'e kesilmis) 
 
 
Barbunya balıklarının solungaçlarını çıkarıp, her barbunyanın karnını yararak, içini temizleyin. Sonra soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlularıyla kurulayarak, bir kenara bırakın. 
 
Marinatı hazırlamak için limon suyu, zeytinyağı, maydanozlar dereotları, tuz ve karabiberi bir kâsede iyice karıstırıp, düz bir tabağa aktarın. Balıkları tabağa dizip, altüst ederek her yanlarını marinada iyice buladıktan sonra, tabağın üstünü örterek, bir kenarda 1 saat bekletin.
 
Balıkları marinattan alıp, her balığı 2 asma yaprağına sarın. Atese dayanıklı bir seramik (ya da cam) tabağa yan yana yerlestirip, üstlerine öbür tabaktaki marinattan mutfak fırçasıyla sürün.
 
Tabağın üstünü plastik filmle gevsekçe örtüp, % 100 ısıtılmıs fırına vererek, 3 -3,5 dakika pisirin. Sonra altüst edip, 3 -3,5 dakika daha, pisirin. Tabağı fırından alıp, siyah zeytinler ve limon parçalarıyla süsleyerek, servis yapın.
  
 | 
Asma Yaprağında Barbunya Balığı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119229 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2016 
1,542 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. Barbunya Balığı
 
100 gr margarin
 
Yarım çay bardağı Limon Suyu
 
1 Kase Yağlı Kağıt
 
Yeteri kadar Tuz
 
Yeteri kadar Asma Yaprağı
 
Kırmızı soğan
 
Roka
 
 
Yapraklar salamura ise 1 saat ılık suda bekletip sıkın.
 
Temizlenip yıkanan balıkların yüzgeçlerini makasla kesip kağıt havluyla kurulayın.
 
Margarin tuz ve limonu çırparak elde edeceğiniz pişirme sosunu balıkların iç ve dış yüzeylerine sürün.
 
İkişer asma yaprağına sarın (Başı ve kuyrukları açıkta olacak şekilde sarın.)
 
Yayvan bir kabı az yağlayıp balıkları dizin.
 
Üstünü yağlı kağıtla kaplayıp 100 derece ısıtılmış fırına koyun, 4-5 dakika pişirin, çevirip tekrar pişirin.
 
Kırmızı soğanlı, rokalı bir tabakta servis yapın. Asma yaprakları salamura olduğu için onları da balıkla birlikte yiyebiliyorsunuz.
 
Eğer taze yaprak kullanıyorsanız tuz ekleyin ama salamura yaprak kullanıyorsanız tuza dikkat edin.
  
 | 
Asma Yaprağında Barbunya | 
  | 
Ercan Özben 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2016 
Mesajlar: 31 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136681 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2018 
829 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
1 kg barbunya balığı
 
Yeterince asma yaprağı
 
Sosu için:
 
3 yemek kaşığı limon suyu
 
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
3-4 sap doğranmış dereotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
İç organları temizlenmiş balıklar sos listesindeki malzemeler ile karıştırılarak buzdolabında en az 1 saat bekletilir.
 
Balıklar asma yaprağına sarılarak yağlanmış fırın kabına konur, üzerine sos dökülür ve önceden ısıtılmış 180-200 °C fırında pişirilir.
 
 
Not: Bu şekilde istenirse mangalda da pişirilebilir.
  
 | 
Asma Yaprağında Barbun | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153217 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2020 
514 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 (Yarım) Kg Ayıklanmış Barbun
 
150 Gram Salamura Asma Yaprağı
 
Yeteri Kadar Limon Dilimleri
 
Yeteri Kadar Tuz
 
Yeteri Kadar Toz Karabiber
 
1/2 (Yarım) Su Bardağı Zeytinyağı
 
 
Balıkları dikkatlice yıkayıp kurulayın. Tuz ve karabiber serpin. Balıkları asma yaprağıyla sarıp pişirme kağıdı serilmiş fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine limon dilimleri dizip, zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.
 
 
Not: Fırındaki balıkların her tarafını beşer dakika pişirin. Maydonozları ince ince kıyın zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra fırından çıkan balıklarınızın üzerine gezdirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |