Kısa URL: https://ml.md/lc76154
Gönderme Tarihi: 28.May.2012
3,135 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket krem şanti
4 su bardağı süt
1 adet vanilya
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2 paket hindistancevizi
100 Gr Sana Hamurişi
Krem santi süt seker karıstırılıp kısık ateste kaynatılacak daha sonra un ilave edilecek muhallebi kıvamını alınca vanılya ve yag eklenıp atesten alınacak ve 10 dk mikserle cırpılcak ve tepsiye dökülüp buzdolabında bekletilecek donma işlemı gerceklesınce 2 parmak kalınlıgında serıt halınde kesılıp yuvarlanacak ve hındıstancevızıne bulanacak istege göre fındıkla süs yapılabılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc77084
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2012
5,660 defa indirildi / yazdırıldı
1 Paket Sana Hamurişi
2 Su Bardağı nişasta
1,5 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Adet yumurta
1 Adet kabartma tozu
3 Su Bardağı un
Oda sıcaklığındaki margarin, nişasta, yumurta, pudra şekeri ve sıvı yağ karıştırılarak yoğrulur. Kabartma tozu eklenir. Un yavaş yavaş eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Unu birden eklemeyin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur. Daha sonra şekil verilir. İsterseniz yuvarlak küçük küçük toplar halinde şekil verin. Ben zaman kaybını önlemek için hamuru uzun ince rulo yaptım. Sonra bıçak ile minik minik dilimler kestim. Fırın tepsisine dizilir. (Tepsi yağlanmayacak) 180 – 200 derece fırında pişirilir. Üzeri fazla kızarmadan fırından alınır. Yani beyaz bir kurabiye oluyor.