|
|
Aşk Çorbası |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26883
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
3,859 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı haşlanmış aşurelik buğday
1 çay bardağı konserve mısır
4 su bardağı etsuyu
Bir tutam rendelenmiş muskat
2 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı köri
Kekik
Tencereye yağı alın. Küp doğranmış soğan ve fındığı kavurun. Ardından unu ekleyin. 1-2 dk. çevirin. Daha sonra buğday ile mısır tanelerini koyup 1 dk. soteleyin. Etsuyunu ekleyip, 10 dk. kaynatın. Tencereyi ocaktan almaya yakın, rendelenmiş muskat, soya sosu, kekik ve köriyi ilave edin. Ocaktan alıp, üzerine pulbiber ve nane koyun. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Aşk Düğümü için tıklayın
|
Aşk Çorbası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc104347
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2015
2,489 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr kıyma
500 gr kuşbaşı et
1 adet iri soğan
500 gr un
500 gr yoğurt
250 gr nohut
125 gr margarin
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Nane
Kıyma az yağda kavrulmaya başlar, daha sonra ince doğranmış soğanlar kıymaya eklenir ve kavurmaya devam edilir.
Diğer kapta un, kavrulmuş kıyma, yumurta akı, karabiber tuz ve su konularak sert bir hamur oluşturulur.
Daha sonra hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparılarak iki elin işaret ve başparmakları arasında çapraz sıkıştırılır (mantıya benzer) biraz unlanır (hamurların birbirine yapışmaması için).
Tencerede etler sana yağı ile kavrularak akşamdan ıslanmış nohutlarla bir buçuk litre su ile kısık ateşte kaynatılır. Ayrı kapta çırpılan yoğurt, yumurta sarısı ve su kaynamakta olan suya yavaş yavaş aktarılır ve iyice kaynaması beklenir. Kaynayan suya hamurlar ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Daha sonra kızdırılmış yağda nane yakılarak çorbanın üzerine dökülür ve pulbiber de eklenerek servis edilir.
|
|
Aşk Çorbası Tarifleri Çorba Tarifleri
|
|