Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Eskişehir Yemekleri > Aside (Kayseri) (8 adet - 94,089 defa bakıldı)

Aside (Kayseri)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Aside (Kayseri)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc87607
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2013
4,546 defa indirildi / yazdırıldı




Melikgazi Belediyesi

2-3 Yemek kaşığı sıvı yağ
6 yemek kaşığı un
5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 fiske tuz

Un sıvı yağda kavrulur pembeleşince su ilave edilerek hızlıca karıştırılır 1 fiske tuz atılır şeker ilave edilerek koyulaşana kadar pişirilir servis tabağına alınarak ceviz Hindistancevizi ile süslenir.



Aside (Kayseri)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116252
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
1,518 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

250 gr un
100 gr toz şeker
100 gr tereyağı
Su

Yağ tavada eritilir, un eklenerek kavrulur. Bu arada toz şeker atılarak iyice karıştırılır, topaklanmasına meydan vermeden azar azar su ilave edilerek en az 7-8 dakika pişirilerek un kokusu giderilir. Aside pişirilirken suyu öyle ayarlamalı ki; tepsi ya da tabağa alınıp soğuduğunda ne çok katı, ne de kaşıktan akacak şekilde yumuşak olmamalıdır. Üzerine dövülmüş ceviz ve şeker eklenerek servisi yapılır.



Aside (Kayseri)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc118036
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2016
3,454 defa indirildi / yazdırıldı




Kayseri Ticaret Odası

250 gr un
100 gr toz şeker
100 gr tereyağı
Su

Yağ tavada eritilir, un eklenerek kavrulur. Bu arada toz şeker atılarak iyice karıştırılır, topaklanmasına meydan vermeden azar azar su ilave edilerek en az 7-8 dakika pişirilerek un kokusu giderilir. Aside pişirilirken suyu öyle ayarlamalı ki; tepsi ya da tabağa alınıp soğuduğunda ne çok katı, ne de kaşıktan akacak şekilde yumuşak olmamalıdır. Üzerine dövülmüş ceviz ve şeker eklenerek servisi yapılır.



Aside (Kayseri)

lüle
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.02.2015
Mesajlar: 36
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc131671
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2018
752 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

125 gr. Margarin veya tahin
2 yemek kaşığı dolusu un
1 kase toz şeker
Süslemek için:
Ceviz
Fındık

Un yağda hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Suda eritilen şeker, üstüne dökülür. Katılaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilip servis yapılır.



Aside Tatlısı (Kayseri)

altın çilek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.10.2019
Mesajlar: 22
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc146100
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2019
1,017 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı pekmez
2 su bardağı su
Ceviz

Pekmezi derin bir kaseye alıp içine suyu ekleyin.
İyice kaynaşana kadar tüm malzemeyi çırpın.
Tereyağını kızgın tavada eritip içine unu ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Pekmezli suyu una ekleyip topaklaşmaması için hızla karıştırarak pişirin.
Tatlının kıvamı koyulaştığında geniş bir tabağa ya da tabaklara alıp üzerini cevizle süsleyin.
Ilık ya da soğuk tüketebilirsiniz.



Aside (Kayseri)

müjgan kahyaoğlu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2020
Mesajlar: 48
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc148281
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2020
710 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı pekmez
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı un

Bir tencerede tereyağını eritin.
Unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Pekmez ve suyu ayrı bir kasede karıştırın.
Üzerine unu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
Koyu bir kıvama gelince kaselere bölüştürün.
Üzerine ceviz serpip ılık olarak servis edin.



Aside (Kayseri)

ıbrık
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.03.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc149115
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2020
911 defa indirildi / yazdırıldı




Kayseri Büyükşehir Belediyesi

2 su bardağı un
4 su bardağı şeker
300 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı ceviz içi

Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın.
Pekmezi ilave ederek birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Unu tereyağı ve zeytinyağında kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.
Şerbeti yavaş yavaş una ilave edin.
Kısık ateşte 2 dakika daha pişirdikten sonra kaselere koyun.
Üzerine ince doğranmış ceviz içi serperek servis edin.



Aside (Kayseri)

kaycan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.06.2020
Mesajlar: 40
Şehir: MALATYA
Kısa URL: https://ml.md/lc150965
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2020
397 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı üzüm pekmezi
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
İri çekilmiş ceviz

Un ve suyu bir kasede güzelce çırpın.
Daha sonra karışıma pekmezi ekleyin ve iyice karıştırın.
Tereyağı bir tencerede eritin.
Ardından pekmezli karışımı da tencereye ilave edin.
Koyu bir kıvam alana kadar orta ateşte sürekli karıştırın.
En son kaselere bölüştürüp üzerini cevizle süsleyin.
Ilık olarak servis edin.







Aside (Kayseri) Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(8 adet Aside (Kayseri) 94,089 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort