Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Aşçıbaşı Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Aşçıbaşı Çorbası

zBayram
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73
Şehir: Sakarya
Kısa URL: https://ml.md/lc628
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2005
3,217 defa indirildi / yazdırıldı




150 gr. çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı tel şehriye
100 gr. margarin
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı domates salça
1 yumurta
6 bardak et suyu ya da su
Biraz maydanoz

Bir tencereye ince çentilmiş soğan ve yağı koyup pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızı mercimekleri salça ile karıştırarak soğana katın. Suyunu da koyup kaynayıncaya kadar bekletip ağır ateşe alın. Başka bir tencerede tel şehriyeyi haşlayıp süzün ve bir kenara ayırın. Çorba ateşten alınacağına yakın şehriyeyi içine atın. Yumurtayı bir kaba kırın, içine un kattıktan sonra 1 bardak soğuk su ile karıştırın. Sonra buna kaynamakta olan merimeiğin suyundan 2 bardak ekleyip, hepsini birden yumurta teli ile karıştırıp, ineceğine yakın mercimeğin içine katın. Sonra ateşten alıp süzgeçten geçirip,tuz, kekik, maydanoz, ekleyip sıcak olarak servis yapın.


Aşçı Çorbası

Koç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.01.2006
Mesajlar: 54
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc4841
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
9,227 defa indirildi / yazdırıldı




2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
150 gr. Kıyma
1 Adet Etsuyu Tableti
4 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
Karabiber
1 Çay Bardağı Erişte

Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.
Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ilave edin.
Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.


Aşçıbaşının Çorbası

sütlaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.03.2015
Mesajlar: 32
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc133066
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2018
1,671 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kırmızı mercimek (haşlanmış)
1 soğan (rendelenmiş)
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 adet haşlanmış tavuk eti (göğüs kısmından)
1 kaşık salça
1 kaşık un
Tuz
Nane
Karabiber
Sıvı yağ

Önce tavuğumuzu haşlayıp suyunu ayırıyoruz. Tavuğu da kibrit çöpü gibi dilimliyoruz. Tencerede kızdırdığımız yağın içine rendelenmiş soğanı ilave ediyoruz. 2-3 dakika kavurduktan sonra unu da koyup birkaç dakika daha kavuruyoruz. Daha sonra haşlanmış mercimeği tencereye boşaltıyoruz ve salçayı da ekleyip karıştırarak tavuk suyunu tencereye boşaltıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca süzekten geçiriyoruz ve tekrar tencereye alıp haşlanmış tavuk etini ve şehriyeyi çorbamızın içine boşaltıp tuzunu baharatını ekleyip, birkaç dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp servis yapıyoruz.



Aşçıbaşı Çorbası

mavi geyik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2019
Mesajlar: 55
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc144664
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2019
700 defa indirildi / yazdırıldı




1 parça tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay bardağı kırmızı mercimek
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı tel şehriye
Çeyrek demet maydanoz
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz

Tavukları 6 su bardağı suda haşlayın. Suyunu bir kenara alıp etini de bir çatal yardımıyla didikleyin.
Yemeklik doğradığınız soğanları tencerede kızdırdığınız yağda kavurmaya başlayın.
Soğanlar yumuşayınca unu ekleyip pembeleşene kadar kavurmayı sürdürün. Ardından salçaları da ilave edin.
Bu esnada mercimekleri yıkayıp tencereye ekleyin. 2 dakika kadar çevirdikten sonra tavuk suyu ve tuzu da ilave edip kapağını kapatın.
Şehriyeleri başka bir tencerede 1 çay bardağı suda haşlayın. Domatesleri küp küp, maydanozları ince ince doğrayın.
Mercimekler pişince pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar el blender’ıyla ezin.
Şehriye, maydanoz, domates ve baharatları da tencereye ekleyip bir taşım daha kaynatın.



Aşçı Çorbası

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144890
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2019
997 defa indirildi / yazdırıldı




Bir parça tavuk göğsü
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 adet domates
Bir tutam maydanoz
Bir tatlı kaşığı kekik
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz

Tavuğun göğüs etini 12 çay bardağı kadar suda haşlayın.
Suyunu daha sonra kullanmak üzere kenara ayırıp etlerini didikleyin.
Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Ardından salçaları da tencereye ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun.
Son olarak yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ekleyin.
Tavuğun suyunu ve tuzu tencereye ilave edip kapağını kapatın.
Bu arada şehriyeleri küçük bir tencerede 1 çay bardağı kadar suyla haşlayın.
Domatesi soyup küçük küçük doğrayın.
Maydanozları ince ince kıyın.
Mercimekler pişince blender’la ezerek ya da süzerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Son olarak sırasıyla şehriye, domates ve maydanozları tencereye ekleyin.
Baharatlarını da ilave edip bir-iki taşım daha kaynatın. Çorbanız hazır.



Aşçıbaşı Çorbası

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc144891
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2019
889 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kırmızı mercik
300 gr soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı damates püresi
2,5 lt suyu
100 gr suda haşlanmış telşehriye
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı feslengen
1 çay bardağ ıhaşlanmış didilmiş tavuk eti
2 çorba kaşığı margarin

Tencereye margarini koyup eritin içine yemeklik doğranmış soğanı atıp kavurun daha sonra unu ilave edin 2-3 dakika kadar kavurun, içine domates püresini, yıkanmış süzülmüş mercimeği koyup 2 dakika kavurun ve etsutunu ilave edin pişirin. Mercimek iyice pişince çorbayı blendırdan geçirin. Çorbanın içine tavuk etlerini, tuzu, kekiği, fesleğeni ve maydanozunu katıp bir taşım kaynatın sıcak servis yapın.



Aşçı Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171350
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2023
325 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.hurriyet.com.tr

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı beyaz un
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı tavuk suyu
6 su bardağı içme suyu
2 adet kemikli tavuk baget
1 çay kaşığı tuz
1 adet domates
Yarım çay bardağı arpa şehriye
1 avuç maydanoz

Soğanları minik minik doğrayıp yağda çevirmeye başlıyoruz. Hafif pembeleşmeye başladığında un ilave edip sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
Başka bir tencerede tavuk bagetleri haşlıyoruz. Tavuğun suyundan 2 su bardağı alıyoruz. Bagetleri didikliyoruz. Küçük parçalara ayırıyoruz.
Kavrulan unlu soğanın içine mercimekleri yıkayıp ilave ediyoruz. Tavuk suyunu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. İçme suyu ekliyoruz. 5-6 su bardağı kadar. Karıştırıyoruz.
Kaynarken içine arpa şehriyeleri ve didilmiş tavuğu ilave ediyoruz. Mercimekler patlayana kadar karıştırdığınızda mercimeklerin piştiğini anlayacaksınız o aşamada minik küpler halinde doğradığınız domatesi ilave edip 3-4 dakika daha pişiriyoruz.
Baharatları ilave ediyoruz ardından ince kıyılmış mercimeği ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.







Aşçıbaşı Çorbası Tarifleri Mantar Çorbası Tarifleri



(7 adet Aşçıbaşı Çorbası 225,019 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort