|
Aş Çorbası |
 |
merveüzüm
Aşçı

Kayıt: 13.09.2007
Mesajlar: 12 Şehir: aksaray |
Kısa URL: https://ml.md/lc17706
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2007
2,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
150 gr. Kıyma
1 Adet Etsuyu Tableti
1 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
Karabiber
1 Çay Bardağı Erişte
Tuz
Kırmızıbiber
Nane
Kıymayı, tuz ve karabiberle yoğurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.
Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynayınca mercimek ve nohudu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.
|
Aş Çorbası |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc162434
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2022
435 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1 orta boy soğan
Reyhan
Pul biber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Önce tencerede tereyağını eritin. Soğanı yemeklik doğrayın ve kavurun. Ardından salçayı ekleyin.
Suyunu ve sonrasında mercimeği ekleyin. Mercimekler pişince erişteleri ekleyin. Çorbanın kıvamı katılaştıkça su ekleyebilirsiniz.
Pişince tuzunu, reyhanı ve dilediğiniz baharatları ekleyin. Aş çorbası hazır.

|
|