| 
 
 
 | 
Arpacık Soğanlı Tavuk | 
  | 
alarm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2013 
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88687 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2013 
2,283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. arpacık soğan 
 
500 gr. tavuk göğsü 
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
1'er adet sarı ve kırmızı biber 
 
1 diş sarımsak 
 
2 çorba kaşığı soya sosu 
 
1 çay kaşığı susam 
 
Kekik 
 
Pul biber 
 
 
Ayıklanmış arpacık soğanları suda beş dakika haşlayıp bir tavada zeytinyağında iki-üç dakika kavurun. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Jülyen doğranmış tavuğu, sarımsağı, soya sosunu, susamı, kekik ve pul biberi kattıktan sonra tavuk kızarana kadar kavurun.
  
 | 
Arpacık Soğanlı Tavuk | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102976 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2014 
1,925 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr tavuk kuşbaşı
 
500 gr arpacık soğan
 
1 adet havuç
 
1 adet patates
 
Biraz bezelye
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Arpacık soğanlar ayıklanıp tencereye alınır. Sıvı yağ eklenip kavrulur. Tavuk etleri ilave edilip kavurmaya devam edilir. Küp küp doğranmış patates, havuç ve bezelye ilave edilip kendi suyu ile pişmeye bırakılır.
  
 | 
Arpacık Soğanlı Tavuk | 
  | 
demelale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2012 
Mesajlar: 53 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96626 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2014 
1,661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk kuşbaşı
 
5 adet sivri biber
 
1 adet kırmızı dolmalık biber
 
1 su bardağı arpacık soğan
 
4 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber, kekik
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı süt
 
 
Sarımsakları ve arpacık soğanları üzerine bir miktar zeytinyağı ekleyip 5 dakika kavurun. Tavuk etlerini de küçük parçalara ayırıp içlerine atın ve 15 dakika birlikte kavurun. İçine sivri biberleri ve kırmızıbiberi de doğrayın. İsterseniz hepsini bir fırın tepsisi içinde aktarıp 20 dakika 190 derecede pişirin. Sıcakken üzerine baharatları serpin ve istenirse domateslerle süsleyip bol salata ile ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |