| 
 
 
 | 
Arpacık Soğanlı Tas Kebabı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166139 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2022 
707 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr tas kebaplık dana eti
 
500 gr arpacık soğan
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı elma sirkesi
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Etleri yıkayın ve süzün. Yapışmaz özellikli bir tencereyi ısıtın ve önce tereyağını eritin, ardından zeytinyağını ilave edin ve kızgın yağda etleri mühürleyin. Etlerin rengi döndükten sonra sirkeyi ilave edin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve etler suyunu salıp çekene kadar pişmesini bekleyin. Dana eti bazen su salmayabilir. Bu durumda 1 su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
 
Etler yumuşadığında ayrı bir kasede domates salçası ve biber salçasını 1 çay bardağı suda seyreltin ve etlerin üzerine ilave edin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve soyulmuş arpacık soğanları da tencereye alın. Tuz ve karabiber ilavesi ile tüm malzemeleri karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Soğanlar yumuşadığında yemeğiniz pişmiş demektir.
 
Lezzetli ve pratik yemek tarifleri, et pişirmenin püf noktaları ve daha birçok faydalı bilgi için bloğumuzu takip etmeye devam edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |