1 kg koyun eti
 
80 gr margarin
 
200 gr arpacık soğanı
 
150 gr çalı fasulyesi
 
50 gr iç bezelye
 
2 adet dolmalık biber
 
2 adet domates
 
1 adet kabak
 
Yarım demet dereotu
 
1,5 bardak su
 
Tuz
 
 
Bir tencerede yağı kızdırıp eti kavurun, suyunu salıp çeksin; arpacık soğanları ekleyin ara ara karıştırarak 15dk daha kavurun, soğanlar ölsün. Ardından kabuksuz doğradığınız domatesleri katın 1-2karıştırıp doğradığınız biber, fasulye ve suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatarak 1,5saat pişirin. Etler yumuşayınca kabak ile bezelyeyi tencereye katın 15dk daha kaynatıp ocaktan alın. Kıyılmış dereotu serpip servis sunun.
 
 
 
  
 |