Kısa URL: https://ml.md/lc12428
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2007
2,741 defa indirildi / yazdırıldı
150 gram arpa şehriye
3 kahve fincanı domatessalçası
2+1/2 çorba kaşığı sadeyağ
1+1/2 kahve fincanı un
8 bardak et suyu
Tuz
Arpa şehriyeleri, içinde kaynar tuzlu su bulunan ateşteki tencereye atmalı ve şehriyeler az pişinceye kadar bunları haşlamak Sonra suyunu süzüp dökmeli ve soğuk suyla birkaç defa yıkamalı, bir kenara süzülmüş olarak bırakmalı.
Beri yanda bir tencereye domatessalçasıyle yeteri kadar tuzu koymalı, sonra ılık et suyunu azar azar katarak salçayı önce sulandırmalı, sonra et suyuna iyice yedirmeli. Et suyuyla domatessalçası iyice karışınca tencereyi ateşe oturtmalı. Bir başka kuşaneye sadeyağı koyup ateşe oturtmalı. Yağ eriyince bunu çabuk çabuk karıştırırken bir elekten geçirerek unu içine azar azar katıp yağa yedirmeli. Karıştırmaya ara vermeksizin yağlı unu iki dakika kavurmalı. Sonra bunu karıştırmaya devam ederek salçalı sıcak et suyunu sicim gibi ince akıtarak yağlı una yedirmeli.
Et suyunun katılması sona erince az pişmiş arpa şehriyelerini de katmalı ve on-onbeş dakika kadar çorbayı kaynatmalı. Sonra ateşten indirip çukur tabaklara veya çorba kâselerine bölmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.
Kısa URL: https://ml.md/lc147722
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2020
570 defa indirildi / yazdırıldı
1 kahve fincanı arpa şehriye
2 adet domates
1 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeteri kadar tuz
Domatesleri robottan geçirin.
Tereyağını tencerede eritip domatesleri yağda kavurun.
Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Son olarak şehriyeleri de ekleyip biraz daha kavurun.
Son olarak tavuk suyunu ve sıcak suyu ilave edin.
Tuzunu da koyup şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Limon suyuyla ve maydanoz yapraklarıyla servis edin.