| 
 
 
 | 
Arpa Şehriye Salatası | 
  | 
Terazi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2006 
Mesajlar: 32 Şehir: Sanal Alem | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7354 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2006 
3,334 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. olgun domates
 
185 gr. taze lor peynir veya tulum peyniri
 
250 gr. arpa şehriye
 
 
Domatesleri küp küp kesin. Servis tabağına koyun. Peynirleri ekleyin. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edip 1 saat beklemeye bırakın. Arpa şehriyeleri bol tuzlu suda haşlayın ve süzün. Domateslere ekleyin, iyice karıştırın. Ilık olarak servis yapın.
 
 
 ML® Şehriye Salatası için tıklayın
 
  
 | 
Arpa Şehriye Salatası | 
  | 
süzük 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2006 
Mesajlar: 99
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8558 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2006 
8,626 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket arpa şehriyeyi haşlayıp süzün, Karıştırma kabına 20 ml. sirke, 30 ml. zeytinyağı, hardal karabiber, tuz ve toz şekeri karıştırıp salata sosunu hazırlayın. Bir tencereye arpa şehriyeyi ve sosu ilave edip kısık ateşte sos eriyip karışana kadar çevirin. 1 adet kırmızı biberi küp küp doğrayın. 10 adet yeşil zeytini dilimleyin. 2 adet yeşil soğanı halka doğrayın, yarım demet dereotunu ince kıyın, bütün malzemeyi ve 50 gr. mısır konservesini de salataya katarak karıştırın.
  
 | 
Arpa Şehriye Salatası | 
  | 
Gülali 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2011 
Mesajlar: 22 Şehir: Ayaş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64727 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011 
2,831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket arpa şehriye
 
2 adet havuç
 
2 badem salatalığı
 
8-9 adet kornişon
 
5 diş sarımsak
 
5-6 yemek kaşığı yoğurt
 
 
Arpa şehriyeyi haşlayın. 2 adet havucu yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 2 badem salatalığını soymadan rendeleyip, suyunu sıkın. Salatalık turşusunu küp küp doğrayın. Sarımsakları ezip, 5-6 kaşık yoğurtla birlikte hepsini harmanladıktan sonra servis yapın.
  
 | 
Arpa Şehriye Salatası | 
  | 
sar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.08.2011 
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67820 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2011 
2,843 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket arpa şehriye
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı taneli hardal
 
5 çorba kaşığı sirke
 
2 adet kırımızı (paprika) biber
 
2 dal taze soğan
 
1 çay bardağı biberli zeytin (doğranmış)
 
 
Tencerede şehriye, toz şeker, tuz ve hardalı iyice karıştırın. Suyunu çekinceye kadar haşlayın. Biberleri küp şeklinde kesin. Soğanları incecik kıyın. Haşlanan ılık şehriyeye, sosu ve diğer malzemeleri ekleyip iyice harmanlayın. İstenirse içine dereotu vemısır da konulabilir.
  
 | 
Arpa Şehriye Salatası | 
  | 
sahra gülü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72214 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2012 
2,463 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket arpa şehriye
 
1 kase mısır
 
Yarım demet taze sğan
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydonoz
 
1 adet limon
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Arpa şehriyeyi suda haşlayıp içine biraz sıvıyağ koyarak karıştırın. Daha sonra mısırları, doğranmış taze soğan, dereotu ve maydanozu ekleyin. Limon ve tuz ekleyerek karıştırın. Son derece hafif bir salata.
  
 | 
Arpa Şehriye Salatası | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93091 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2013 
2,302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı arpa şehriye
 
1 çay bardağı çekirdeksiz zeytin
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
 
1 domates
 
2 adet salatalık
 
3 adet sivri biber
 
Maydanoz, limon suyu, baharatlar
 
 
 
Tencerede 2 su bardağı suyu kaynatın. İçine tuzu ekleyin. Şehriyeleri suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp şehriyelerin üzerine sıcakken zeytinyağı dökün. Doğranmış domatesi, közlenmiş kırmızıbiberi, salatalıkları ve biberleri üzerine ekleyip harmanlayın. Çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri de ilave edip karıştırın. Baharatlar ve limon suyu ekleyip servis yapın.
  
 | 
Arpa Şehriye Salatası | 
  | 
güzel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134628 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2018 
1,220 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı arpa şehriye
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Kornişon
 
Kaşlanmış bezelye
 
Haşlanmış mısır
 
2 adet havuç
 
2 adet salatalık
 
1 paket cips
 
6-7 tutam dereotu
 
7-8 kaşık yoğurt
 
3 kaşık mayonez ve tuz
 
 
Arpa şehriyeyi sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve üstünü örtecek şekilde sıcak su ekleyip pişiriyoruz.
 
Derin bir kaba havuç ve salatalığı rendeliyoruz cipsi elimizle ufalıyoruz dereotu ve kornişonu minik minik doğruyoruz bezelye ve mısırı ekliyoruz soğumuş olan pilavımız da bu karışıma katıyoruz başka bir tabakta yoğurt ve mayonezi karıştırıp onuda ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz ve servise hazır oluyor.
 
 
 
  
 | 
Arpa Şehriye Salatası | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145335 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2019 
704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı arpa şehriye
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 su bardağı su
 
Tuz
 
4-5 dal taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Bir tutam dereotu
 
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
 
1 kutu mısır konservesi
 
4-5 adet kornişon turşu
 
Sosu için:
 
Tuz
 
Limon suyu
 
Zeytinyağı
 
 
Arpa şehriyeleri sıvı yağda hafifçe kavurun.
 
Sıcak su ve tuz ilave ederek pilav pişirir gibi pişirin.
 
Şehriyeler suyunu çekince soğuması için kenara alın.
 
Soğan, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.
 
Turşu ve kırmızı biberleri küp küp doğrayın.
 
Bütün malzemeyi karıştırın.
 
Limon suyu, zeytinyağı ve tuzla hafif bir salata sosu hazırlayın.
 
Sosunuzu şehriyelerin üzerine gezdirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Arpa Şehriyeli Salata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170861 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2023 
391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı arpa şehriye
 
4 su bardağı kaynar su
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım demet maydanoz
 
Yeşil soğan
 
Dereotu
 
1 küçük kutu konserve mısır
 
3 tane küp şeklinde doğranmış közlenmiş kırmızı biber
 
2 tane ince kıyılmış köy biberi
 
Yarım limon suyu
 
1 tane küp doğranmış domates
 
Yarım çay kaşığı kimyon
 
Karabiber
 
Pul biber
 
1 tatlı kaşığına yakın tuz
 
3 çorba kaşığı nar ekşisi
 
 
Teflon tencereye sıvı yağ koyuyoruz, arpa şehriyeleri renkleri kahverengi olana kadar kavuruyoruz, dört su bardağı kaynar suyu ekleyip pişiriyoruz. Pişen arpa şehriyeleri karıştırarak soğutuyoruz. Derin bir kaba boşaltıp sırasıyla ince kıyılmış yeşillikleri, baharatları, mısırı, közlenmiş kırmızı biberi, yeşil biberi, domatesi, limon suyunu, nar ekşisini ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Arpa Şehriye Salatası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184231 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2025 
45 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı arpa şehriye
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı (şehriyeyi kavurmak için)
 
2,5 su bardağı sıcak su
 
1 su bardağı haşlanmış mısır
 
5-6 adet kornişon turşu (doğranmış)
 
1 adet kırmızı kapya biber (küçük doğranmış)
 
1-2 dal taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım limon suyu
 
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını alın ve arpa şehriyeleri hafifçe renk alana kadar kavurun.
 
Üzerine sıcak suyu ve biraz tuz ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
 
Pişen şehriyeyi geniş bir kaseye alıp soğumaya bırakın.
 
Soğuyan şehriyeye mısır, doğranmış biber, turşu, taze soğan ve maydanozu ekleyin.
 
Limon suyu, zeytinyağı ve tuzla hazırladığınız sosu salataya dökün ve güzelce karıştırın.
 
Buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin ki tatlar iyice otursun.
 
 
 
  
 | 
Arpa Şehriye Salatası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185048 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2025 
7 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı arpa şehriye
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet kırmızı kapya biber
 
1 adet salatalık
 
2-3 dal taze soğan
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım demet maydanoz
 
1 su bardağı konserve mısır
 
5-6 adet kornişon turşu
 
Tuz
 
Sosu için:
 
Yarım limon suyu
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
 
 
Arpa şehriyeyi az yağ ile tavada hafifçe kavurun, ardından bol suda haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın.
 
Kırmızı biber, salatalık, taze soğan, dereotu, maydanoz ve kornişon turşuyu küçük küçük doğrayın.
 
Haşlanmış arpa şehriyenin üzerine sebzeleri ve mısırı ekleyin.
 
Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini karıştırıp salatanın üzerine dökün.
 
Tüm malzemeleri harmanlayın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |