| 
 
| 
 
 
 | 
 
ARNAVUT  YAHNİSİ | 
 
  | 
lekelimelek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5043 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
3,712 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 Kuzu Ciğeri
 
500 gr Kuzu Eti
 
100 gr Mantı Hamuru
 
1 Avuç Nohut
 
1 Adet Sivribiber
 
1-2 Arnavut Biberi
 
1 Pırasa
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
Kekik
 
1 Kuzu Beyni
 
2 Çorba Kaşığı tereyağı
 
1 Adet Soğan
 
 
YAPILIŞI
 
Tereyağını bir tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçimindedoğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun. İçine yeterince suyu ilave edin.
 
Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun.
 
Pişerken küçük kesilmiş ciğer,sivribiber, arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin. Kısık ateşte birlikte pişirin.
 
Pırasayı yıkayıp, ayıklayın. Halka halka doğrayın. Tencereye ilave edin.
 
Tuz, karabiber,kırmızı biber ve beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın. 5 dakika daha pişirip,sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Arnavut Yahnisi için tıklayın
 
  
 | 
 
ARNAVUT  YAHNİSİ | 
 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12085 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2007 
3,054 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kullanılacak malzeme: 
 
1/2 kilo kuru fasulye, 
 
1/2 kilo kuru soğan, 
 
1/4 litre zeytinyağı, 
 
2 kahve kaşığı kırmızı biber, 
 
yeteri kadar tuz. 
 
 
Yapımı: Fasulyenin taş ve çöplerini temizleyip yıkamalı ve bir gece önceden suya koyup  ıslatmalı. Fasulyenin suyunu süzdükten sonra bir tencereye koymalı. Üzerine bol tuzlu su dökmeli ve fasulyeleri iyice çatlayıncaya kadar   haşlamalı. Beri yanda soğanları çenterek doğramalı ve zeytinyağının yarısıyle birlikte bir tencereye koyup iyice kavurmalı. Soğanlar âdeta yanarcasına kavrulunca çatlayıncaya kadar haşlanmış fasulyeyi, suyunu süzdükten sonra soğanın üstüne boşaltmalı. Birkaç defa soğanla karıştırmalı. Sonra fasulyelerin üstünü örtecek kadar sıcak suyla tuzunu  katmalı.
 
Fasulyeyi helmeleninceye, âdeta hamur durumuna gelinceye kadar pişirmeli. Fasulyelerin içinde diri bir tek tane dahi kalmayacaktır. Tencerenin dibinin tutmaması için de sık sık karıştırmayı unutmamalı. Yemek pişince ateşten indirmeli. Kalan zeytinyağını bir tavaya koyup ısıtmalı. Isınan yağa kırmızı biberi dökmeli ve karıştırarak kızdırmalı.
 
Yağ kızınca fasulyenin üstüne gezdirerek dökmeli ve iyice karıştırdıktan sonra tabaklara   boşaltıp   servis  yapmalı.
 
 
 ML® Arnavut Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
 
ARNAVUT YAHNİSİ | 
 
  | 
Halilim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2007 
Mesajlar: 45 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13636 
Gönderme Tarihi: 08.May.2007 
2,995 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ (6 kişilik): 
 
500 gram iri kuru fasulye, 
 
1 su bardağı zeytinyağı, 
 
ince kıyılmış 4 tane iri soğan, 
 
yarım tatlı kaşığı kırmızı biber, 
 
9 su bardağı su, 
 
tuz.
 
 
Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Sabahleyin 30 dakika bol suda haşlayın. Diğer taraftan yağı bir tencerede eritip kızdırın, soğanları atarak pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra diğer malzemeyi katıp bir saat pişirin (düdüklüde 30 dakika). Bu yemek sıcak, ılık ve soğuk olarak yenebilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ARNAVUT  YAHNİSİ Tarifleri Arnavut Yemekleri
 | 
 
 
 
 |