3 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
Su
 
İçi için:
 
500 gram kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
2 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Un, su ve tuzu yoğurup bir hamur elde edin. Hamurunuz böreklik hamur kıvamında olmalı.
 
Üzerini kapatıp 30 dakika dinlenmesi için bekletin.
 
Diğer taraftan da iç harcını hazırlayın. Kıymayı bir kaseye alın.
 
Üzerine soğanı doğrayıp baharatlarla karıştırın.
 
Dinlenen hamurunuzdan bezeler alın.
 
Dilediğiniz kalınlıkta açıp büyük kare şeklinde kesin.
 
Hazırladığınız iç harcı, hamurunuza yerleştirip ağzını kapatın.
 
Bu şekilde hazırladığınız mantıları tepsiye dizip fırına verin.
 
Üzeri kızarana kadar da pişirin.
 
Mantınızı sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edin.
 
 
 
  
 |