| 
 
 
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc773 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2006 
4,810 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet koyun ciğeri
 
yarım su bardağı un
 
1 çorba kaşığı kırmızı biber
 
1 su bardağı çiçek yağı
 
4 iri soğan
 
3 adet patates
 
yarım demet maydanoz
 
yarım çorba kaşığı kırmızı pul biber
 
tuz
 
 
Zarları soyulmuş ve küp küp doğranmış ciğere tuz ve kırmızı biber koyarak karıştırın. Bir tavaya 1 bardak çiçek yağı koyun ve kızdırın. Yağ kızınca ciğeri unlayarak azar azar atın. 1 dakika kadar daha pişince çıkarın ve bir kaba koyun. Ciğerin tamamı böyle pişirildikten sonra patatesleri de küp şeklinde kesip, aynı şekilde kızartın ve ciğerlere katın. Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın. Bir kapta tuzladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün ve kıyılmış yarım demet maydanoz ve yarım kaşık kırmızı pul biber ile karıştırarak ciğer tabağının kenarına garnitür plarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "baron" tarafından gönderildi. 20.08.2019
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9200 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006 
4,558 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kuzu ciğeri 
 
1 çorba kaşığı un 
 
2 çay bardağı zeytinyağı 
 
Tuz Patates püresi için: 
 
1 kg patates 
 
15 gr tereyağı 
 
1 su bardağı süt 
 
2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniri
 
Garnitür için: 
 
2 kırmızı soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı sumak
 
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
 
Tuz
 
 
Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye alıp 1 litre su ekleyip haşlayın. Suyunu süzün. Tereyağı, süt ve kaşarpeyniri ekleyip püre halinde ezin. 
 
Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızıbiber ve tuzu bir kapta harmanlayın. 
 
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Ciğerleri unlayıp eledikten sonra yağda 1-2 dakika kızartın ve yağını süzün. Servis tabağına önce patates püresini sonra da ciğeri yayın. Soğanlı garnitür ile sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Mantarlı Ciğer Yahnisi için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "oktay sel" tarafından gönderildi. 01.12.2020
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
fazilett 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58353 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2010 
2,597 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bir koyun karaciğerini ceviz büyüklüğünde doğrayın, yıkayın. Sonra suyunu süzdürüp, ayrıca kâğıtla kurulayın. Bir kesekâğıdına yarım bardak un ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biber koyun. Ciğerleri bu kâğıtta unlayıp bir tavada 5 dakika kavurun. Tabağa alınca üstüne tuz serpin. 3 soğanı ince ditip tuzla ovun, 1 demet maydanozla karıştırın. Ciğerin yanına koyup servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128740 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2017 
1,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gram kuzu ciğeri
 
1 çay bardağı un
 
1.5 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber
 
Kızartma için:
 
2 yemek kaşığı un
 
1.5 su bardağı sıvı yağ
 
Servis için:
 
Kuru soğan
 
Kimyon
 
Maydanoz
 
 
Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgeçinize alın, kanlanmış ise süzün. Taze ciğer için lütfen bildiğiniz kasaptan yardım alın. Kızartma yağınızı, derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın. Kızgın yağa, elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 1-1,5 dk kızartın.Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın.İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin
Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak yaklaşık 1 dakika kızartın. Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Sumaklı soğan piyazı eşliğinde, üzerine kimyon, arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Adnan Tez 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 22.11.2017 
Mesajlar: 19 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129948 
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2017 
1,107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
1 adet kuzu ciğeri
 
1 yemek kaşığı kırmız toz biber
 
3 yemek kaşığı un
 
1 adet kuru soğan
 
1 demet maydanoz
 
2 tatlı kaşığı sumak
 
Tuz
 
 
Ciğeri iyice yıkayıp zarını soyun, kuşbaşı doğrayın.
 
Üzerine toz kırmızı biberi serpip karıştırın.
 
Biberli ciğerleri una bulayıp kızgın zeytinyağında 2-3 dakika pişirin.
 
Ciğerler uzun pişerse sertleştiğinden süreye dikkat edilmeli.
 
Ciğerler piştikten sonra tuz serpin.
 
Kuru soğanı ay şeklinde doğrayın, sumak ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
 
Ciğerleri hazırladığınız soğan ile servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
zehra teyze 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.07.2019 
Mesajlar: 28 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144263 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2019 
542 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram ciğer
 
1 su bardağı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
Çeşitli baharatlar
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçeği yağı
 
 
Ciğerin zarını soyduktan sonra kuşbaşı doğrayın. Unu ve isteğe bağlı baharatları bir kaba boşaltın. Ciğerleri una iyice bulayın. Sıcak ayçiceği yağının içine ciğerleri bırakıp kızartmaya başlayın.
 
Kızaran ciğerleri, altına havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın. Böylece havlu kağıt fazla yağı emer.
 
Arnavut ciğerine en çok yakışan soğan salatasıyla karıştırıp afiyetle yiyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152563 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2020 
494 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Aile ve Tüketici Hizmetleri
 
Ankara 2011
 
 
1 adet kuzu veya koyun karaciğeri 
 
1/2 su bardağı un 
 
1 su bardağı ayçiçeği yağı 
 
1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
 
Ciğerin zarı soyulur ve yıkanır. 
 
Ciğer kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. 
 
Suyunun tamamen süzülmesi için süzgece konulup birkaç dakika bekletilir.
 
Kâğıt havlu ile kurulanır.
 
Ciğerlerin üzerine toz kırmızıbiber ilave edilip karıştırılır.
 
Uygun bir tavaya sıvı yağ konulup kızdırılır.
 
Ciğerler una bulanarak fazla unları silkelenerek kızdırılmış yağa atılır.
 
Her tarafı kızarıncaya kadar pişirilip servis tabağına çıkarılır.
 
İsteğe göre patates püresi ile veya soğan salatası ile servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Arnavut Ciğeri | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154649 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2020 
388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram ciğer
 
1 çay bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
2 adet patates
 
2 su bardağı sıvı yağ
 
Soğan piyazı için:
 
1 adet kırmızı soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı sumak
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Kuzu ciğerinin zarını ayıkladıktan sonra küp küp doğrayın.
 
Ciğerleri süzgece alıp bol suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.
 
Unu derin bir kaseye alıp tuzu ve karbonatı içine ekleyin.
 
Ciğerleri una koyup harmanlayın.
 
Sıvı yağı tavada ısıtıp fazla ununu silkelediğiniz ciğerleri yağa alın.
 
Pişmeye başladıkları noktada kırmızı biberi de ekleyip pişirmeye devam edin.
 
Patatesleri küp küp doğrayıp başka bir tavada sıvı yağ kızdırın ve patatesleri yağda kızartın.
 
Ciğerleri ve patatesleri yağını süzdürüp servis tabağına yerleştirin.
 
Piyaz için soğanı doğrayıp üzerine tuzu serpin ve ovalayın.
 
Sumağı ve ince doğranmış maydanozu da soğanlara ekleyin.
 
Hazırladığınız ciğer, patates ve soğan piyazını birlikte servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |