|
Arnavut Ciğeri |
|
ankara keçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2009
Mesajlar: 84 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34290
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2009
3,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet koyun karaciğeri
80 gram un
1 çorba kaşığı kırmızı biber
200 gram çiçek yağı (1 bardak)
500 gram soğan (4 büyük)
1/2 demet maydanoz
Tuz
1 Üstünün ince zarları özenle soyulmuş, sinirli yerleri çıkarılmış 1 adet koyun ciğerini ceviz büyüklüğünde küçük parçalara kestikten sonra, bol suda bir kez yıkamalı ve kalın delikli bir süzgece koyarak, sularını iyice süzülmesini sağlamalıdır.
2 Sonra, küçük kesilmiş ve yıkanmış ciğerlere; bir çorba kaşığı da kırmızı biber ilâve ederek, hepsini iyice bir kanştırmalı, sonra da ciğerlerden, ancak bir avuç kadar alarak, batırmak suretiyle una bula-malı (tınladıktan sonra ciğerleri elin içerisinde iyice sıkmak suretiyle ciğerlere fazla yapışmış unların sökülmelerini sağlamalıdır), daha sonra kızdırılmış 1 bardak rafine çiçek yağı olan kuşaneye atıp şöyle bir karıştırdıktan sonra, ancak birer dakika içinde çıkararak bir tabağa almalı ve diğer partiyi atmak suretiyle bütün ciğerleri böylece azar azar pişirmelidir. (Kuşaneye her ciğer atışta, içindeki yağın dumanı tütercesine kızdırılmış olması gereklidir.)
3 Ciğerlerin pişip de tabağa alınmaları sona erince; kuşanedeki yağı tekrar dumanı tütercesine kızdırdıktan sonra buna; tabağa almış olduğumuz pişmiş ciğerleri tekrar atmalı ve ciğerleri yağ içinde ancak bir taşım kaynattıktan sonra, kuşaneyi ateşten almalı ve tuzladıktan sonra üstüne bir kapak kapatarak iyice soğumaya bırakmalı; sonra tabağa alarak, üstlerine bir miktar yağından gezdirmeli ve yanında piyazlık soğan olduğu halde servis yapmalıdır.
|
Arnavut Ciğeri |
|
kübra
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc35235
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2009
2,737 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. kuzu ciğeri
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Pul kırmızı biber
Sumak
5 orta boy kuru soğan
2 demet maydanoz
1.5 su bardağı
Ciğerin ince zarını çıkarıp, iri küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkayarak süzülmesi için delikli süzgece koyun. Bir kenarda unu tuz ile karıştırıp eleyin. Ciğerleri bu karışıma iyice buladıktan sonra tekrar bir süzgece alın ve fazla unu silkeleyin. Ciğerleri çok kızgın ayçiçek yağının içine atın ve tavayı birkaç kez sallayın.
Ciğerlerin sulanmasını önlemek için çok kuvvetli ateşte 1 -2 dakika karıştırarak pişirin. Delikli bir kepçe ile bir kaba çıkarın. Üstüne toz kırmızı biber, kekik, doğranmış maydanoz serpin. Çok ince piyaz şeklinde kesilmiş soğanı tuzla ovup sudan geçirin, suyunu sıkın. Sumak, toz kırmızı biber, doğranmış maydanoz ile karıştırıp, ciğerin yanında servis yapın.
|
Arnavut Ciğeri |
|
teo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2009
Mesajlar: 47 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc36884
Gönderme Tarihi: 26.May.2009
2,722 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuzu karaciğeri (dileyen dana karaciğeri de kullanabilir)
2 kahve fincanı kadar un
3 bardak ayçiçek yağı
3 çay kaşığı kırmızı biber
Kuru soğan
Maydanoz
Tuz
Karaciğerin zarı soyulur, damarları çıkarılıp keskin bir bıçakla yaklaşık 2 cm. kalınlığında kuşbaşı doğranır. Bol su ile yıkandıktan sonra kanlarının iyice süzülmesi için bir süzgeçte bekletilir. Kanları akıtılan ciğerler kalın bir kâğıt üzerine yayılarak suyunu çekmeye bırakılır. Ciğerler iyice kuruduktan sonra ise kırmızı biber eklenerek karıştırılır. Diğer tarafta yağ derince birjozartma tavasına alınarak iyice kızdırılır ve kırmızı bibere bulanmış ciğerler bu sefer una bulanıp kızgın yağa atılır. Una bulama sırasında ciğerlerde fazla un kalmaması için tavaya koymadan önce ciğerleri hafifçe silkeleyebilirsiniz. Kızgın yağda sürekli döndürülerek yaklaşık iki dakika kadar kızartılan ciğerler süzülerek servis tabağına alınır. Bu işlem tüm ciğerler bitene kadar devam eder. Ciğerlerinizi servis etmeden önce ince ince yarım halka şeklinde kestiğiniz soğan (piyazlık kesilmiş) ve maydanoz ile üstleri tamamen kapanacak şekilde süsleyebilir, isterseniz yanına patates kızartması da hazırlayabilirsiniz.
|
Arnavut Ciğeri |
|
Besime Örücü
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43773
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2009
2,760 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet kuzu ciğeri veya 1 Adet koyun veya dana ciğeri
1 Çay kaşığı kırmızı biber
1 Çay kaşığı tuz
1 Su bardağı zeytinyağı
3-4 Kaşık un
1 Demet maydonoz
2 Orta boy kuru soğan
1 Ciğerlerin zarlarını temizleyip 1,5 cm. küp kuşbaşı doğrayınız.
2 Bol unun içine atarak bulayınız. Fazla unları eleyiniz.
3 Küçük bir kapta 1 bardak zeytinyağını kızdırınız. Ciğerleri içine atarak 5-6 dakika fazla karıştırmadan kevgirle karıştırıp bir kaba çıkartınız.
4 Ciğerlere tuz, kırmızı biber, yağın bir kısmını üzerine dökerek karıştırın ve ağzını kapatarak bekletiniz.
5 Servis tabağına alarak piyazla ikram ediniz.
|
Arnavut Ciğeri |
|
fazilett
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc58353
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2010
2,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir koyun karaciğerini ceviz büyüklüğünde doğrayın, yıkayın. Sonra suyunu süzdürüp, ayrıca kâğıtla kurulayın. Bir kesekâğıdına yarım bardak un ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biber koyun. Ciğerleri bu kâğıtta unlayıp bir tavada 5 dakika kavurun. Tabağa alınca üstüne tuz serpin. 3 soğanı ince ditip tuzla ovun, 1 demet maydanozla karıştırın. Ciğerin yanına koyup servis yapın.
|
Arnavut Ciğeri |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128740
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2017
965 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gram kuzu ciğeri
1 çay bardağı un
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber
Kızartma için:
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı sıvı yağ
Servis için:
Kuru soğan
Kimyon
Maydanoz
Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğerinizi tel süzgeçinize alın, kanlanmış ise süzün. Taze ciğer için lütfen bildiğiniz kasaptan yardım alın. Kızartma yağınızı, derin çelik tencereniz alıp kızmasını beklerken derin bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırın. Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın. Kızgın yağa, elinizle hafif ununu kapta bırakarak attığınız ciğerleri 1-1,5 dk kızartın.Yağdan ciğerlerinizi süzerek alın.İkinci kızartma için yağın kızmasını beklerken derin kabınızda azar azar 2 kaşık ununuzu ciğerlerin üzerine serpiştirin
Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak yaklaşık 1 dakika kızartın. Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Sumaklı soğan piyazı eşliğinde, üzerine kimyon, arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapın.
|
Arnavut Ciğeri |
|
Adnan Tez
Aşçı
Kayıt: 22.11.2017
Mesajlar: 19 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc129948
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2017
1,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 adet kuzu ciğeri
1 yemek kaşığı kırmız toz biber
3 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı sumak
Tuz
Ciğeri iyice yıkayıp zarını soyun, kuşbaşı doğrayın.
Üzerine toz kırmızı biberi serpip karıştırın.
Biberli ciğerleri una bulayıp kızgın zeytinyağında 2-3 dakika pişirin.
Ciğerler uzun pişerse sertleştiğinden süreye dikkat edilmeli.
Ciğerler piştikten sonra tuz serpin.
Kuru soğanı ay şeklinde doğrayın, sumak ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
Ciğerleri hazırladığınız soğan ile servis yapabilirsiniz.
|
Arnavut Ciğeri |
|
zehra teyze
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc144263
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2019
440 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram ciğer
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Çeşitli baharatlar
Kızartmak için:
Ayçiçeği yağı
Ciğerin zarını soyduktan sonra kuşbaşı doğrayın. Unu ve isteğe bağlı baharatları bir kaba boşaltın. Ciğerleri una iyice bulayın. Sıcak ayçiceği yağının içine ciğerleri bırakıp kızartmaya başlayın.
Kızaran ciğerleri, altına havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın. Böylece havlu kağıt fazla yağı emer.
Arnavut ciğerine en çok yakışan soğan salatasıyla karıştırıp afiyetle yiyebilirsiniz.
|
Arnavut Ciğeri |
|
dikmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152563
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2020
411 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
1 adet kuzu veya koyun karaciğeri
1/2 su bardağı un
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Ciğerin zarı soyulur ve yıkanır.
Ciğer kuşbaşı büyüklüğünde doğranır.
Suyunun tamamen süzülmesi için süzgece konulup birkaç dakika bekletilir.
Kâğıt havlu ile kurulanır.
Ciğerlerin üzerine toz kırmızıbiber ilave edilip karıştırılır.
Uygun bir tavaya sıvı yağ konulup kızdırılır.
Ciğerler una bulanarak fazla unları silkelenerek kızdırılmış yağa atılır.
Her tarafı kızarıncaya kadar pişirilip servis tabağına çıkarılır.
İsteğe göre patates püresi ile veya soğan salatası ile servis yapılır.
|
Arnavut Ciğeri |
|
çevrim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc154649
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2020
290 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram ciğer
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 adet patates
2 su bardağı sıvı yağ
Soğan piyazı için:
1 adet kırmızı soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
Yarım demet maydanoz
Kuzu ciğerinin zarını ayıkladıktan sonra küp küp doğrayın.
Ciğerleri süzgece alıp bol suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.
Unu derin bir kaseye alıp tuzu ve karbonatı içine ekleyin.
Ciğerleri una koyup harmanlayın.
Sıvı yağı tavada ısıtıp fazla ununu silkelediğiniz ciğerleri yağa alın.
Pişmeye başladıkları noktada kırmızı biberi de ekleyip pişirmeye devam edin.
Patatesleri küp küp doğrayıp başka bir tavada sıvı yağ kızdırın ve patatesleri yağda kızartın.
Ciğerleri ve patatesleri yağını süzdürüp servis tabağına yerleştirin.
Piyaz için soğanı doğrayıp üzerine tuzu serpin ve ovalayın.
Sumağı ve ince doğranmış maydanozu da soğanlara ekleyin.
Hazırladığınız ciğer, patates ve soğan piyazını birlikte servis edin.
|
|