|
|
Armutlu Tart |
 |
tarhana
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.09.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc92068
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
2,664 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 YUMURTA
125 GR TEREYAĞI VEYA MARGARİN
3 ÇORBA KAŞIĞI SÜT
2,5 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
1 PAKET KABARTMA TOZU
4-5 ORTA BOY ARMUT
LİMON SUYU
1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA (85 GR)
ÇİKOLATA İÇİN:
2 ÇORBA KAŞIĞI SÜT
Hamur yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığındaki yağı, şekeri, sütü ilave edip karıştıralım. Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Yağlayıp tabanına un serptiğimiz tart kalıbına veya fırın kabına hamuru yayalım. Hamur kenarlarını yükseltin. Armutları soyup boyuna yarıdan kesip çekirdek yataklarını çıkarın. Hamurun üzerine çiçek şeklinde yerleştirin. Armutların üzerine limon suyu sürün. 180 derece ısılı fırında pişirin. Kürdan kontrolü ile fırından alın. Çikolatayı kırıp süt ilave edin. Benmari usulü eritin. Armutların üzerine gezdirin. Soğutarak servis yapın.

|
Armutlu Tart |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158437
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2021
428 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
Hamur için:
2 su bardağı un
1 su bardağı tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
3 adet yumurtanın sarısı
Üzeri için:
2 adet armut
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı tereyağı
Hamur malzemelerini geniş bir kabın içinde yoğurup strece sararak, buzdolabında 1 saat dinlendirin. Armutların kabuklarını soyup dilimleyin. Limon suyuyla iyice harmanlayın. Armutları tavaya koyup üzerine toz şeker serperek, kahverengileşene kadar kavurun. Tereyağını ekleyip karıştırın.
Yağlanmış fırın kabınıza, armutları yayın. Üzerine hazırladığınız hamuru, yarım parmak kalınlığında açarak koyun. 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengi alana kadar pişirin. Oda ısısında soğuttuktan sonra ters çevirerek servis tabağınıza alın. Dilimleyerek servis yapın.

|
Armutlu Tartoletler |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc169597
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2023
344 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 - 2,5 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı öğütülmüş badem
150 g yumuşak margarin
Dolgu:
4 adet sert armut (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Kalıp:
Tartolet kalıbı
Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine şekerli vanilin, su, toz şeker, öğütülmüş badem ve margarini ilave edip iyice yoğurun. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini eliniz ile bastırarak kalıpların tabanlarını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğutun ve kalıplarından çıkarın.
Rendelenmiş armut ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Pastacı kremasının yarısını tartoletlerin içine yayın. Üzerlerine armut püresini yayın. Kalan pastacı kremasını yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve tartoletlerin üzerine şekilli sıkın. Buzdolabında 2 saat bekletip arzuya göre antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

|
Armutlu Tart |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1923 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184163
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2025
11 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur için:
2 su bardağından iki parmak fazla un
2 çorba kaşığı kakao
150 gram margarin
3 çorba kaşığı buzlu su
Bir tutam tuz
İç malzemesi için:
3 adet armut
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
200 gram beyaz çikolata
3 adet yumurta
1 su bardağından iki parmak fazla
şekersiz krema
2 çay kaşığı vanilya
Tart hamurunu hazırlamak için, un, kakao, margarin, tuz ve suyu derin bir kaba alarak yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek buzdolabının alt rafında yarım saat dinlendirin.
22 cm çapındaki tart kalıbını yağlayın.
Buzdolabından çıkardığınız hamuru açarak tart kalıbına yerleştirin.
Üzerini yağlı kağıtla örtüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Ardından yağlı kağıdı alarak, hamur hafif pişene kadar 15-20 dakika yeniden fırına verin.
İç malzemeyi hazırlamak için, armutları diklemesine 2’ye kesin.
Çekirdek yataklarını çıkarın.
Armutları tencereye alarak üzerine 1 su bardağı tozşeker ve su ilave ederek pişirin.
Daha sonra suyunu süzerek kenara alın.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın.
Yumurta aklarını, dibi yuvarlak cam bir kap içerisinde, bir tutam tuz ilavesiyle, kar gibi olana dek çırpın.
Diğer tarafta kremayı, kalan 1 su bardağı tozşekerle çırpın.
Sertleştiğinde yumurta sarılarını teker teker ilave edin.
Vanilyayı, ardından da erittiğiniz beyaz çikolatayı ekleyerek karıştırın.
Kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını, metal bir kaşık yardımıyla yavaşça malzemeye ekleyin.
Pişmiş armutları tartın içine yerleştirin.
Çikolatalı karışımı yavaşça üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, krema hafif kabuk tutup kızarana dek pişirin.
Not: Armutları soyarken kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz.

|
|
Armutlu Tart Tarifleri Profiterol Tarifleri
|
|