2 orta boy kereviz
1 büyük boy armut
2-3 adet havuç
1 orta boy soğan
Taze kişniş
1 tatlı kaşığı zencefil rendesi
1 tatlı kaşığı bal
Sarımsak
2 adet portakalın suyu
Tuz-karabiber
Zeytinyağı
Düdüklüye ince kıyım soğan, havuç rendesi, zeytinyağı ve sarımsağı hafif kavuruyoruz. Kerevizleri atmadan önce az zencefil rendesi,kişniş, bal ve tuz ekliyoruz.
Küp küp doğradığımız armutları ve portakal suyunu ekleyip düdüklüde 15 dakika pişiriyoruz. Üzerine dereotu ile servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc118872
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2016
1,992 defa indirildi / yazdırıldı
Funda Aydeniz
2 adet kereviz
2 adet deveci armudu
2 adet havuç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 limon suyu
1 portakal suyu
1 adet nar
1 adet kuru soğan
Kerevizi temizleyip limonlu suda bekletiyoruz. Armudu ve havucu soyup küp küp doğuruyoruz. Tencereye yağı yemeklik doğranmış soğanı, havucu, kerevizi ve armudu alıp portakal suyunu ilave ediyoruz. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirip ocaktan almaya yakın tuzunu ilave ediyoruz. Servis ederken üzerine nar serpiyoruz.