| 
 
| 
 
 
 | 
 
Armutlu Kek | 
 
  | 
piknik tip 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.01.2013 
Mesajlar: 58 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85740 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2013 
2,152 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
150 Gr Sana Hamurişi
 
1 Paket şekerli vanilin
 
1 Paket kabartma tozu
 
1 Adet orta boy armut
 
2 Su Bardağı un
 
1 Çay Fincanı şeker
 
3 Adet yumurta
 
120 ml süt
 
 
Kek kalıbını yağlayın, armutu soyup dilimleyin. Yumurtaları vanilya ve şekerle çırpın. Unu kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Erimiş sana yağını ve sütü ilave edip karıştırın. Kalıbın dibine armutları dizin. Kek karışımını üzerine dökün. Üzerini de armut dilimleri ile süsleyin. Üzerine de 2 yemek kaşığı şeker serpin. 1 saat fırında pişirin.
  
 | 
 
Armutlu Kek | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc29412 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2008 
2,348 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme
 
-  200 g Sana yağı 
 
-  3 adet yumurta 
 
-  1,5 su bardağı pudra şekeri 
 
-  3 yemek kaşığı kakao 
 
-  1 su bardağı yoğurt 
 
-  3 su bardağı un 
 
-  1 paket kabartma tozu 
 
-  1 paket vanilya 
 
-  1 tatlı kaşığı tarçın 
 
-  2 adet armut 
 
 
 
Hazırlanışı 
 
1. Armutları bütün soyup, ortadan ikiye kesip, içini çıkarın. Daha sonra ince dilimler halinde dilimleyip, kararmaması için limonlu suda bekletin. 
 
2. Derin bir kâsenin içine; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları ve pudra şekerini koyup bir çırpıcı veya mikser yardımı ile çırpın. 
 
3. Şeker yumurtaların içinde eridikten sonra içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını koyup karıştırmaya devam edin. 
 
4. Daha sonra içine yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. 
 
5. Kek harcına bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ve tarçını ilave edip karıştırın. 
 
6. Kek harcını, Sana margarin ile yağladığınız ortası boş halka kek kalıbına dökün. 
 
7. Dilimlenmiş armutları kek harcının üzerine dikine sırayla yerleştirerek dizin. 
 
8. Armutlu keki önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirip, keki kalıbında 15 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip, servis edin. 
 
9. Arzu ederseniz armutlar üste gelecek şekilde servis edebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Armutlu Kek Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |