|
Armut Tatlısı |
|
hasnur
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc153106
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2020
350 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet deveci armudu
1 adet kızamık şekeri
5 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
4-5 adet karanfil
3 adet yıldız anason
Sunumu için:
4 yemek kaşığı kaymak
2-3 yemek kaşığı toz antepfıstığı
Armutları soyup ortadan ikiye kesin. Suyu ve kızamık şekerini düz bir tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın. Ardından baharat ve armutları ekleyin. Yaklaşık 25-30 dakika yumuşayana kadar pişirin. Armutları çıkarıp ılınmaya bırakın. Kaymak ve toz Antep fıstığı ile beraber servis yapın.
|
Armut Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162016
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2021
337 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-6 adet armut
4 adet karanfil
2 adet kabuk tarçın
1 su bardağı şeker (esmer veya beyaz farketmez)
1 çay bardağı hibiskus çayı
1 litre su
Öncelikle armutları saplarına zarar gelmeyecek şekilde soyun.
Alt kısmını ayakta durması için az miktarda kesin ve orta derinlikte bir tencereye yerleştirin.
Ardından armutların üzerine şekeri, karanfili, tarçını, suyu ve hibiskus çayını ekleyin.
25 dakika kadar armutlar yumuşayana kadar kaynatın.
İsteğe göre kaymak ile süsleyip servis edebilirsiniz.
|
Armut Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162316
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2022
315 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet deveci armudu
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı kahve likörü
1 adet tortilla ekmeği
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Armutların kabuğunu soyup, 2 cm kalınlığında dilimleyin. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Armut, tarçın, limon suyu ve kahve likörü ekleyip, armutları zedelemeyecek şekilde çevirerek pişirin. Tortilla ekmeğini 1'er cm şeritler halinde kesin. Sıvıyağda kızartıp, armut tatlısı ile birlikte ılık servis yapın.
|
Armut Tatlısı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163127
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2022
255 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet armut
1 kahve fincanı kaynar su
Bir buçuk su bardağı toz şeker
2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı
16 adet hurma
32 adet badem
Üzerine:
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
1 kahve fincanı krema
Armutları yıkadıktan sonra sapını kolay tutabilmek için üst kısmından 2 cm'lik bölümünü kabuklu bırakıp kalan kısmını soyun. Daha sonra alt kısmını düz bir şekilde kesip içini temizleyin Tencereye dizip, üzerine kaynar su, toz şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. Armutlar yumuşayana kadar pişirin (tencerenin dibinde şerbet kalırsa, harlı ateşte şerbet koyulaşana kadar pişirin, şerbet kolaylıkla yanabileceğinden bu işlem sırasında tencerenin başından ayrılmayın). Daha sonra soğumaya bırakın. Diğer taraftan hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve içlerine 2'şer badem koyun. Hurmaları soğuyan armutların çekirdek yataklarına yerleştirin. Sapları yukarı gelecek şekilde armutları servis tabağına yerleştirin. Üzeri için çikolata ve kremayı benmari usulü eritip, karıştırın. Armutların üzerine gezdirip, servis yapın.
|
Armut Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167402
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2022
163 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet Santa Maria Armut
3 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil
Sosu için;
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
40 gram tereyağı
½ kutu sıvı krema
Armutları yıkayıp kuruladıktan sonra saplarını koparmadan soyun. Dip kısımlarını kestiğiniz armutların kabak soyacağı yardımıyla çekirdeklerini çıkartın. Geniş bir tencere su, toz şeker, çubuk tarçın ve karanfilleri alın. Armutları tencereye dik bir şekilde yerleştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Armutlarınız bu şekilde 20-25 dakika pişecek. Bu sırada tatlınızın sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Toz şeker ve suyu sos kabına alarak şekerin karamelize olmasını sağlayın. Şeker iyice eriyip kahverengi olduğunda tereyağını sosa ilave edip karıştırmaya devam edin. 100 ml sıvı kremayı ilave edin ve karıştırın. Sos bir yanda dinlenirken armutları servis tabağına alın. Karamel sosu armutların üzerine gezdirin ve dilediğiniz malzemeyle süsleyin.
|
Armut Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177683
Gönderme Tarihi: 10.May.2024
139 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4-5 adet büyük boy armut
5 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı su
3- 4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Süslemek için:
Dondurma, kaymak veya kuru meyveler
Öncelikle sap kısımlarına zarar vermeyecek şekilde armutların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini kabak oyacağı yardımıyla çıkartın. Geniş bir tencerenin içerisine şeker ve suyu alın. Tarçın ve karanfili ekleyin. Armutları tencereye yan olarak dizin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye başlayın. 10-15 dakikada bir kaynayan şerbetten armutların üzerine gezdirin. Bu işlemi iki defa tekrarladıktan sonra kapağını kapatıp armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen armutları, tarçını ve karanfilleri tencereden alın. Kalan şerbetini 5-10 dakika daha kaynatıp biraz daha yoğunlaştırın. Şerbeti armutların üzerine gezdirip, kuru meyveler, dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz.
|
|