|
Armut Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177683
Gönderme Tarihi: 10.May.2024
139 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4-5 adet büyük boy armut
5 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı su
3- 4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Süslemek için:
Dondurma, kaymak veya kuru meyveler
Öncelikle sap kısımlarına zarar vermeyecek şekilde armutların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini kabak oyacağı yardımıyla çıkartın. Geniş bir tencerenin içerisine şeker ve suyu alın. Tarçın ve karanfili ekleyin. Armutları tencereye yan olarak dizin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye başlayın. 10-15 dakikada bir kaynayan şerbetten armutların üzerine gezdirin. Bu işlemi iki defa tekrarladıktan sonra kapağını kapatıp armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen armutları, tarçını ve karanfilleri tencereden alın. Kalan şerbetini 5-10 dakika daha kaynatıp biraz daha yoğunlaştırın. Şerbeti armutların üzerine gezdirip, kuru meyveler, dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz.
|
Armut Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167402
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2022
163 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet Santa Maria Armut
3 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil
Sosu için;
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
40 gram tereyağı
½ kutu sıvı krema
Armutları yıkayıp kuruladıktan sonra saplarını koparmadan soyun. Dip kısımlarını kestiğiniz armutların kabak soyacağı yardımıyla çekirdeklerini çıkartın. Geniş bir tencere su, toz şeker, çubuk tarçın ve karanfilleri alın. Armutları tencereye dik bir şekilde yerleştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Armutlarınız bu şekilde 20-25 dakika pişecek. Bu sırada tatlınızın sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Toz şeker ve suyu sos kabına alarak şekerin karamelize olmasını sağlayın. Şeker iyice eriyip kahverengi olduğunda tereyağını sosa ilave edip karıştırmaya devam edin. 100 ml sıvı kremayı ilave edin ve karıştırın. Sos bir yanda dinlenirken armutları servis tabağına alın. Karamel sosu armutların üzerine gezdirin ve dilediğiniz malzemeyle süsleyin.
|
Armut Tatlısı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163127
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2022
255 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet armut
1 kahve fincanı kaynar su
Bir buçuk su bardağı toz şeker
2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı
16 adet hurma
32 adet badem
Üzerine:
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
1 kahve fincanı krema
Armutları yıkadıktan sonra sapını kolay tutabilmek için üst kısmından 2 cm'lik bölümünü kabuklu bırakıp kalan kısmını soyun. Daha sonra alt kısmını düz bir şekilde kesip içini temizleyin Tencereye dizip, üzerine kaynar su, toz şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. Armutlar yumuşayana kadar pişirin (tencerenin dibinde şerbet kalırsa, harlı ateşte şerbet koyulaşana kadar pişirin, şerbet kolaylıkla yanabileceğinden bu işlem sırasında tencerenin başından ayrılmayın). Daha sonra soğumaya bırakın. Diğer taraftan hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve içlerine 2'şer badem koyun. Hurmaları soğuyan armutların çekirdek yataklarına yerleştirin. Sapları yukarı gelecek şekilde armutları servis tabağına yerleştirin. Üzeri için çikolata ve kremayı benmari usulü eritip, karıştırın. Armutların üzerine gezdirip, servis yapın.
|
Armut Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162316
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2022
315 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet deveci armudu
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı kahve likörü
1 adet tortilla ekmeği
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Armutların kabuğunu soyup, 2 cm kalınlığında dilimleyin. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Armut, tarçın, limon suyu ve kahve likörü ekleyip, armutları zedelemeyecek şekilde çevirerek pişirin. Tortilla ekmeğini 1'er cm şeritler halinde kesin. Sıvıyağda kızartıp, armut tatlısı ile birlikte ılık servis yapın.
|
Armut Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162016
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2021
337 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-6 adet armut
4 adet karanfil
2 adet kabuk tarçın
1 su bardağı şeker (esmer veya beyaz farketmez)
1 çay bardağı hibiskus çayı
1 litre su
Öncelikle armutları saplarına zarar gelmeyecek şekilde soyun.
Alt kısmını ayakta durması için az miktarda kesin ve orta derinlikte bir tencereye yerleştirin.
Ardından armutların üzerine şekeri, karanfili, tarçını, suyu ve hibiskus çayını ekleyin.
25 dakika kadar armutlar yumuşayana kadar kaynatın.
İsteğe göre kaymak ile süsleyip servis edebilirsiniz.
|
Armut Tatlısı |
|
hasnur
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc153106
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2020
350 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet deveci armudu
1 adet kızamık şekeri
5 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
4-5 adet karanfil
3 adet yıldız anason
Sunumu için:
4 yemek kaşığı kaymak
2-3 yemek kaşığı toz antepfıstığı
Armutları soyup ortadan ikiye kesin. Suyu ve kızamık şekerini düz bir tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın. Ardından baharat ve armutları ekleyin. Yaklaşık 25-30 dakika yumuşayana kadar pişirin. Armutları çıkarıp ılınmaya bırakın. Kaymak ve toz Antep fıstığı ile beraber servis yapın.
|
Armut Tatlısı |
|
pazartesi sendromu
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.06.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Pazar |
Kısa URL: https://ml.md/lc143379
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2019
1,008 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy armut
Yarım su bardağı su
3 çorba kaşığı yeşil fıstık
Yarım su bardağı şeker
8 çorba kaşığı kaymak
Suyu tencereye koyup kaynamaya bırakın.
Armutları yıkadıktan sonra sapını koparmadan soyun. İkiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Armutları kaynayan suya koyup tencerenin kapağını kapatın. Hafif yumuşayıncaya kadar pişirin ardından kevgirle çıkarın.
Pişme suyuna şeker kattıktan sonra 2 dakika kaynatın. Tekrar armutları koyup kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutları servis tabağına alın, şurubu 2 dakika kaynatarak koyulaştırın ve armutların üzerine dökün.
Soğuduktan sonra içlerine kaymak koyup üstlerine yeşil fıstık serpin.
|
Armut Tatlısı |
|
not defteri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2018
Mesajlar: 38 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc133369
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018
1,755 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet armut
1 fincan şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın
Armutları soyup ortadan bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Daha sonra tencerenin altına armut kabuklarını diziyoruz. Üzerine armutları yerleştiriyoruz. Şeker, su ve tarçını da armutların üzerine döktükten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve ateşten alıp soğuttuktan sonra evde varsa kaymak veya dondurma ile servis yapıyoruz veya isteğe bağlı hindistancevizi ile de servis yapabilirsiniz.
|
Armut Tatlısı |
|
Sevinç Çığlığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc129825
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2017
1,700 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
6 armut
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
2 yemek kaşığı file badem
Nane yaprağı
Armutların kabuklarını soyun. 2 su bardağı suyu kaynatın. Armutları bu suda 10 dakika haşlayın. Armutları kevgir ile süzüp suyunu ayırın. Bir tencerede toz şeker ve 2 kaşık suyu kısık ateşte, şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ayırdığınız armut suyunu ilave edip hızlıca karıştırarak kaynatın. Tarçını ilave edin. Armutları ekleyip ara ara çevirerek kapağı açık olarak suyu azalıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilınınca servis tabağına alın. Üzerine file badem serpip, nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
|
Armut Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128483
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2017
1,931 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet armut
200 gr şeker
400 gr su
1 tutam taze kekik
2 gr toz zerdeçal
Suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca içine geri kalan malzemeyi ve armutları koyun. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak armutlar yumuşayana kadar pişirin. Armutlar yumuşadığında pişmiş demektir, ocaktan alabilirsiniz. Sıcak veya soğuk olarak, tercihinize göre bir top dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Armutların servis tabağında dik durmasını istiyorsanız bir bıçakla altlarını kesin.
|
Armut Tatlısı |
|
lüle
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2015
Mesajlar: 36 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc105050
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2015
3,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet armut
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3 adet karanfil
1 adet limon
2 çorba kaşığı toz Antep fıstığı
Armutları soyup tencereye dizin. Üzerine suyu, limon dilimlerini koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca şekeri ve karanfili ekleyip biraz daha kaynatın. Armutları fırın kabına dizip kızarıncaya kadar pişirip çıkartın. Fıstıklarla süsleyin.
|
Armut Tatlısı |
|
mübaşir
Aşçı
Kayıt: 27.01.2015
Mesajlar: 18 Şehir: Karabük |
Kısa URL: https://ml.md/lc104733
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2015
3,405 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet armut
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3 adet karanfil
1 adet limon
2 çorba kaşığı toz Antep fıstığı
Armutları soyup tencereye dizin. Üzerine suyu, limon dilimlerini koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca şekeri ve karanfili ekleyip biraz daha kaynatın. Armutları fırın kabına dizip kızarıncaya kadar pişirip çıkartın. Fıstıklarla süsleyin.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 28.02.2022
|
Armut Tatlısı |
|
günaydın
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2014
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc101428
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2014
3,868 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet sert armut
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
1 dilim limonun kabuğu
1 2/3 su bardağı şeker
1 adet tarçın çubuğu
Armutları, sapları üzerinde bırakarak soyun. Bir kapta limon suyu, limon kabuğu, şeker ve tarçını suyla şeker eriyinceye kadar karıştırın. 1 dakika kaynatın. Armutları, hazırladığınız şerbetin içine dik olarak yerleştirin. 20 dakika pişirin. Armutları ılınana kadar şerbetin içinde bekletin. Ayrı bir kaba alın. İçinden tarçın çubuğu ve limon kabuğunu çıkarttığınız şerbeti, armutların üzerinde gezdirin. Ilık veya soğuk olarak, üzerlerini kavrulmuş bademle süsleyin.
|
Armut Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc100582
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2014
3,905 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
4 adet orta boy sert armut
8 çay kaşığı esmer şeker
1 poşet Dr. Oetker Supangle
400 ml (2 su bardağı) su
Üzeri için:
Antepfıstığı
Bitter çikolata rendesi
Armutların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını oyun ve geniş bir tencereye sıralayın. Üzerlerini örtecek kadar su doldurun, orta ateşte 5 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp armutları tencereden çıkartın ve oyuk kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine birer çay kaşığı esmer şeker serpin ve fırının orta katında pişirin.
Fırından çıkartıp soğutun.
Supangleyi su ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.
Armutların üzerine pişirdiğiniz supangleyi paylaştırın, antepfıstığı ve çikolata rendesi serperek servis yapın.
|
Armut Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95727
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2014
4,121 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007
5 adet orta boy Armut
250 gr. Toz şeker
300 ml. Su
75 gr. Krem şanti
200 ml. Süt
50 gr. file badem
Armutlar yıkanır, kabukları soyulur. Boyuna ortadan ikiye bölünür. Çekirdekli kısımları çıkartılır. Tencereye tek sıra halinde dizilir. Üzerine su ve şeker eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak kaynatılır. Kaynama başladıktan sonra ocağın ısısı düşürülür. Kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Ateşten alınarak kapağı açılmadan tenceresinde soğutulur. Soğuyan Armutlar servis tabaklarına alınır. Üzerine krem şanti krema torbası ile süslü bir şekilde sıkılır. File bademler serpilerek servisi yapılır.
Not: Armutların her tarafı eşit pişmiş olmalıdır. Armutlar parçalanmış ve dağılmış olmamalıdır. Şekerini iyi çekmiş olmalıdır. Krem şanti ve badem tadı uyumlu olmalıdır.
|
Armut Tatlısı |
|
gülbin tuna
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2013
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94329
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2013
4,404 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 tane armut
1 tane limon
1 çay kaşığı vanilya esansı
5 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Armutları yıkayalım ve soyalım, ortadan ikiye bölelim çekirdeklerini çıkaralım. Orta boy bir tencereye suyu alalım, üzerine şekeri, tereyağını, vanilya esansını alalım, şekeri eritene kadar karıştıralım kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra, armutları ilave edelim, pişmeye bırakalım.
Pişen armutları servis tabağına alalım, arzunuza bağlı olarak ceviz ve kaymakla servis yapınız.
|
Armut Tatlısı |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75236
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
4,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
1500 gr. armut
750 gr. tozşeker (3 su bardağı)
550 ml. su
150 ml. krem şantiyi
100 gr. file badem
Armutları yıkayıp, ister bütün bırakın ister ikiye bölün. Bölerek kullanıyorsanız çekirdek yataklarını çıkararak tencereye tek sıra halinde dizin.
Tenceredeki armutların üzerine şekeri serpiştirin. Suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Bir taşım kaynatıp, ateşi kısın. Armut tatlısını kısık ateşte 20-30 dakika pişirin. Ateşten alıp, kapağını açmadan tenceresinde soğumaya bırakın.
Soğuyan armut tatlısını üzerini krem şantiyi ve file bademlerle süsleyerek servis yapın.
|
Armut Tatlısı |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc74610
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012
4,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 tane armut
2 adet çubuk tarçın
3 - 4 adet karanfil
1.5 bardak şeker
4 bardak su
Az gıda boyası
Armutları saplarına zarar vermeden soyun ve çekirdeklerini oyacak yardımıyla çıkartın. Hazırladığınız armutların altını bıçak yardımıyla düzleştirin. Tencereye 4 su bardağı suyu koyu, üzerine şekeri ekleyin ve çay kaşığının arkasıyla biraz gıda boyası koyarak ocağa alın. Karıştırarak şeker ve gıda boyasının erimesini sağlayın. Armutları tencereye alın ve 25 dakika kısık ateşte pişirin. Rengi tamamen kırmızıya dönen armutları tencereden alın ve soğumaya bırakın. Kaymak, kremşanti ya da dondurma ile servis yapın.
|
Armut Tatlısı |
|
sultan abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc71003
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2011
4,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg armut
1 kg şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı badem içi ((jülyen doğranmış))
200 gr krema
Armutları dibi düz bir tencereye dizin. Üzerine toz şeker, bir bardak su koyun yağlı kağıt ve kapak kapatıp kaynamaya bırakın. Ağır ateşte 25-30 dk pişirin pişerken armutları alt üst edin. Piştikten sonra bademleri üzerine serpin. Kremayı ister üzerine isterseniz yanında servis yapın.
|
Armut Tatlısı |
|
yeşil pasaport
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc70236
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2011
4,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 armut
3 su bardağı bal
1 kahve fincanı limon suyu
2 çorba kaşığı hindistancevizi
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı tarçın
Armudun kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür. Çekirdekleri çıkarılır ve orta kısımları hafifçe oyulur. Oyuk kısmı yukarıya gelecek şekilde tepsiye dizilir. Diğer tarafta bal bir çay fincanı su ile hafifçe sulandırılır, limon suyu ilave edilir ve armutların çukur kısımlarına doldurulur. Üzerine birer küp tereyağı ilave edilir. Tarçın ve hindistancevizi gezdirilir. Üzeri bir folyo ile örtülüp, orta hararetli fırında armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra folyo çıkarılır, 10 dakika da üstü açık olarak pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine hindistancevizi, tarçın ilave edilebilir.
|
|