| 
 
 
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184162 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2025 
35 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet olgun armut
 
1 adet limonun suyu
 
4 su bardağı su
 
2 su bardağı tozşeker
 
1 adet portakalın suyu
 
2 çorba kaşığı portakal kabuğu parçaları Karamel sos için:
 
2 su bardağı tozşeker
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı krema
 
Çikolata sos için:
 
1 su bardağı krema
 
1 su bardağından bir parmak fazla esmer şeker
 
1,5 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
 
Yarım su bardağı süt
 
200 gram bitter çikolata
 
 
Armutların sapları kalacak şekilde temizleyin.
 
Kararmaması için 3 su bardağı su ve limon suyu karışımında bekletin.
 
Tüm armutların temizleme işlemi bittiğinde limonlu sudan alarak tencereye aktarın.
 
Üzerine tozşeker, 1 su bardağı su, portakal suyu ve portakal kabuklarını ekleyin.
 
Armutlar yumuşayana kadar pişirin.
 
Çıkardığınızda soğumasını bekleyin.
 
Karamel sosu hazırlamak için, tozşekeri teşon tavada kısık ateşte eritin.
 
Suyu ve bir süre sonra kremayı da ekledikten sonra karıştırın ve ocağın altını kapatın.
 
Çikolata sosu hazırlamak için, krema, esmer şeker, tereyağı ve sütü bir kaba alın.
 
Kısık ateşte esmer şeker eriyene dek karıştırarak pişirin.
 
Piştiğinde 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
 
Daha sonra parçaladığınız çikolatayı sosa ekleyin.
 
Karıştırarak eritin.
 
Soğuyan armutları servis kabı na alarak üzerine karamel sos ve çikolata sos gezdirerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177683 
Gönderme Tarihi: 10.May.2024 
303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
4-5 adet büyük boy armut
 
5 yemek kaşığı şeker
 
3 su bardağı su
 
3- 4 adet karanfil
 
1 adet çubuk tarçın
 
Süslemek için:
 
Dondurma, kaymak veya kuru meyveler
 
 
Öncelikle sap kısımlarına zarar vermeyecek şekilde armutların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini kabak oyacağı yardımıyla çıkartın. Geniş bir tencerenin içerisine şeker ve suyu alın. Tarçın ve karanfili ekleyin. Armutları tencereye yan olarak dizin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye başlayın. 10-15 dakikada bir kaynayan şerbetten armutların üzerine gezdirin. Bu işlemi iki defa  tekrarladıktan sonra kapağını kapatıp armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen armutları, tarçını ve karanfilleri tencereden alın. Kalan şerbetini 5-10 dakika daha kaynatıp biraz daha yoğunlaştırın. Şerbeti armutların üzerine gezdirip, kuru meyveler, dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167402 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2022 
288 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet Santa Maria Armut
 
3 yemek kaşığı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
1 adet çubuk tarçın
 
2 adet karanfil
 
Sosu için;
 
1 su bardağı toz şeker
 
2 yemek kaşığı su
 
40 gram tereyağı
 
½ kutu sıvı krema
 
 
Armutları yıkayıp kuruladıktan sonra saplarını koparmadan soyun. Dip kısımlarını kestiğiniz armutların kabak soyacağı yardımıyla çekirdeklerini çıkartın. Geniş bir tencere su, toz şeker, çubuk tarçın ve karanfilleri alın. Armutları tencereye dik bir şekilde yerleştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Armutlarınız bu şekilde 20-25 dakika pişecek. Bu sırada tatlınızın sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
 
Toz şeker ve suyu sos kabına alarak şekerin karamelize olmasını sağlayın. Şeker iyice eriyip kahverengi olduğunda tereyağını sosa ilave edip karıştırmaya devam edin. 100 ml sıvı kremayı ilave edin ve karıştırın. Sos bir yanda dinlenirken armutları servis tabağına alın. Karamel sosu armutların üzerine gezdirin ve dilediğiniz malzemeyle süsleyin.
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163127 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2022 
365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet armut
 
1 kahve fincanı kaynar su
 
Bir buçuk su bardağı toz şeker
 
2 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı
 
16 adet hurma
 
32 adet badem
 
Üzerine:
 
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
 
1 kahve fincanı krema
 
 
Armutları yıkadıktan sonra sapını kolay tutabilmek için üst kısmından 2 cm'lik bölümünü kabuklu bırakıp kalan kısmını soyun. Daha sonra alt kısmını düz bir şekilde kesip içini temizleyin Tencereye dizip, üzerine kaynar su, toz şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. Armutlar yumuşayana kadar pişirin (tencerenin dibinde şerbet kalırsa, harlı ateşte şerbet koyulaşana kadar pişirin, şerbet kolaylıkla yanabileceğinden bu işlem sırasında tencerenin başından ayrılmayın). Daha sonra soğumaya bırakın. Diğer taraftan hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve içlerine 2'şer badem koyun. Hurmaları soğuyan armutların çekirdek yataklarına yerleştirin. Sapları yukarı gelecek şekilde armutları servis tabağına yerleştirin. Üzeri için çikolata ve kremayı benmari usulü eritip, karıştırın. Armutların üzerine gezdirip, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162316 
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2022 
448 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet deveci armudu
 
100 gram tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
4 çorba kaşığı kahve likörü
 
1 adet tortilla ekmeği
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
Armutların kabuğunu soyup, 2 cm kalınlığında dilimleyin. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Armut, tarçın, limon suyu ve kahve likörü ekleyip, armutları zedelemeyecek şekilde çevirerek pişirin. Tortilla ekmeğini 1'er cm şeritler halinde kesin. Sıvıyağda kızartıp, armut tatlısı ile birlikte ılık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162016 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2021 
487 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-6 adet armut
 
4 adet karanfil
 
2 adet kabuk tarçın
 
1 su bardağı şeker (esmer veya beyaz farketmez)
 
1 çay bardağı hibiskus çayı
 
1 litre su
 
 
Öncelikle armutları saplarına zarar gelmeyecek şekilde soyun.
 
Alt kısmını ayakta durması için az miktarda kesin ve orta derinlikte bir tencereye yerleştirin.
 
Ardından armutların üzerine şekeri, karanfili, tarçını, suyu ve hibiskus çayını ekleyin.
 
25 dakika kadar armutlar yumuşayana kadar kaynatın.
 
İsteğe göre kaymak ile süsleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153106 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2020 
471 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet deveci armudu
 
1 adet kızamık şekeri
 
5 su bardağı su
 
2 adet çubuk tarçın
 
4-5 adet karanfil
 
3 adet yıldız anason
 
Sunumu için:
 
4 yemek kaşığı kaymak
 
2-3 yemek kaşığı toz antepfıstığı
 
 
Armutları soyup ortadan ikiye kesin. Suyu ve kızamık şekerini düz bir tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın. Ardından baharat ve armutları ekleyin. Yaklaşık 25-30 dakika yumuşayana kadar pişirin. Armutları çıkarıp ılınmaya bırakın. Kaymak ve toz Antep fıstığı ile beraber servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
pazartesi sendromu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.06.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Pazar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143379 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2019 
1,205 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet orta boy armut
 
Yarım su bardağı su
 
3 çorba kaşığı yeşil fıstık
 
Yarım su bardağı şeker
 
8 çorba kaşığı kaymak 
 
 
Suyu tencereye koyup kaynamaya bırakın.
 
Armutları yıkadıktan sonra sapını koparmadan soyun. İkiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Armutları kaynayan suya koyup tencerenin kapağını kapatın. Hafif yumuşayıncaya kadar pişirin ardından kevgirle çıkarın.
 
Pişme suyuna şeker kattıktan sonra 2 dakika kaynatın. Tekrar armutları koyup kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutları servis tabağına alın, şurubu 2 dakika kaynatarak koyulaştırın ve armutların üzerine dökün.
 
Soğuduktan sonra içlerine kaymak koyup üstlerine yeşil fıstık serpin.
 
 
 
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
not defteri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2018 
Mesajlar: 38 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133369 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018 
1,908 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet armut
 
1 fincan şeker
 
1 çay bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Armutları soyup ortadan bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Daha sonra tencerenin altına armut kabuklarını diziyoruz. Üzerine armutları yerleştiriyoruz. Şeker, su ve tarçını da armutların üzerine döktükten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve ateşten alıp soğuttuktan sonra evde varsa kaymak veya dondurma ile servis yapıyoruz veya isteğe bağlı hindistancevizi ile de servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
Sevinç Çığlığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129825 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2017 
1,854 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
6 armut
 
2 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı su
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Üzeri için:
 
2 yemek kaşığı file badem
 
Nane yaprağı
 
 
Armutların kabuklarını soyun. 2 su bardağı suyu kaynatın. Armutları bu suda 10 dakika haşlayın. Armutları kevgir ile süzüp suyunu ayırın. Bir tencerede toz şeker ve 2 kaşık suyu kısık ateşte, şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ayırdığınız armut suyunu ilave edip hızlıca karıştırarak kaynatın. Tarçını ilave edin. Armutları ekleyip ara ara çevirerek kapağı açık olarak suyu azalıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilınınca servis tabağına alın. Üzerine file badem serpip, nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128483 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2017 
2,132 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet armut
 
200 gr şeker
 
400 gr su
 
1 tutam taze kekik
 
2 gr toz zerdeçal
 
 
Suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca içine geri kalan malzemeyi ve armutları koyun. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak armutlar yumuşayana kadar pişirin. Armutlar yumuşadığında pişmiş demektir, ocaktan alabilirsiniz. Sıcak veya soğuk olarak, tercihinize göre bir top dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Armutların servis tabağında dik durmasını istiyorsanız bir bıçakla altlarını kesin.
 
 
 
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
lüle 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2015 
Mesajlar: 36 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105050 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2015 
3,427 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet armut
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
3 adet karanfil
 
1 adet limon
 
2 çorba kaşığı toz Antep fıstığı
 
 
Armutları soyup tencereye dizin. Üzerine suyu, limon dilimlerini koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca şekeri ve karanfili ekleyip biraz daha kaynatın. Armutları fırın kabına dizip kızarıncaya kadar pişirip çıkartın. Fıstıklarla süsleyin.
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
mübaşir 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 27.01.2015 
Mesajlar: 18 Şehir: Karabük | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104733 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2015 
3,577 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet armut
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
3 adet karanfil
 
1 adet limon
 
2 çorba kaşığı toz Antep fıstığı
 
 
Armutları soyup tencereye dizin. Üzerine suyu, limon dilimlerini koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca şekeri ve karanfili ekleyip biraz daha kaynatın. Armutları fırın kabına dizip kızarıncaya kadar pişirip çıkartın. Fıstıklarla süsleyin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 28.02.2022
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
günaydın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.09.2014 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101428 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2014 
4,017 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet sert armut
 
3 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
1 dilim limonun kabuğu
 
1 2/3 su bardağı şeker
 
1 adet tarçın çubuğu
 
 
Armutları, sapları üzerinde bırakarak soyun. Bir kapta limon suyu, limon kabuğu, şeker ve tarçını suyla şeker eriyinceye kadar karıştırın. 1 dakika kaynatın. Armutları, hazırladığınız şerbetin içine dik olarak yerleştirin. 20 dakika pişirin. Armutları ılınana kadar şerbetin içinde bekletin. Ayrı bir kaba alın. İçinden tarçın çubuğu ve limon kabuğunu çıkarttığınız şerbeti, armutların üzerinde gezdirin. Ilık veya soğuk olarak, üzerlerini kavrulmuş bademle süsleyin.
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100582 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2014 
4,066 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
4 adet orta boy sert armut
 
8 çay kaşığı esmer şeker
 
1 poşet Dr. Oetker Supangle
 
400 ml (2 su bardağı) su
 
Üzeri için:
 
Antepfıstığı
 
Bitter çikolata rendesi
 
 
Armutların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını oyun ve geniş bir tencereye sıralayın. Üzerlerini örtecek kadar su doldurun, orta ateşte 5 dakika kaynatarak pişirin. Ocaktan alıp armutları tencereden çıkartın ve oyuk kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine birer çay kaşığı esmer şeker serpin ve fırının orta katında pişirin.
 
Fırından çıkartıp soğutun.
 
Supangleyi su ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.
 
Armutların üzerine pişirdiğiniz supangleyi paylaştırın, antepfıstığı ve çikolata rendesi serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95727 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2014 
4,291 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2007
 
 
5 adet orta boy Armut
 
250 gr. Toz şeker
 
300 ml. Su
 
75 gr. Krem şanti
 
200 ml. Süt
 
50 gr. file badem
 
 
Armutlar yıkanır, kabukları soyulur. Boyuna ortadan ikiye bölünür. Çekirdekli kısımları çıkartılır. Tencereye tek sıra halinde dizilir. Üzerine su ve şeker eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak kaynatılır. Kaynama başladıktan sonra ocağın ısısı düşürülür. Kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Ateşten alınarak kapağı açılmadan tenceresinde soğutulur. Soğuyan Armutlar servis tabaklarına alınır. Üzerine krem şanti krema torbası ile süslü bir şekilde sıkılır. File bademler serpilerek servisi yapılır.
 
 
Not: Armutların her tarafı eşit pişmiş olmalıdır. Armutlar parçalanmış ve dağılmış olmamalıdır. Şekerini iyi çekmiş olmalıdır. Krem şanti ve badem tadı uyumlu olmalıdır.
 
 
 
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
gülbin tuna 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.12.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94329 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2013 
4,566 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 tane armut
 
1 tane limon
 
1 çay kaşığı vanilya esansı
 
5 yemek kaşığı tozşeker
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Armutları yıkayalım ve soyalım, ortadan ikiye bölelim çekirdeklerini çıkaralım. Orta boy bir tencereye suyu alalım, üzerine şekeri, tereyağını, vanilya esansını alalım, şekeri eritene kadar karıştıralım kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra, armutları ilave edelim, pişmeye bırakalım.
 
Pişen armutları servis tabağına alalım, arzunuza bağlı olarak ceviz ve kaymakla servis yapınız.
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75236 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012 
4,515 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
1500 gr. armut
 
750 gr. tozşeker (3 su bardağı)
 
550 ml. su
 
150 ml. krem şantiyi
 
100 gr. file badem
 
 
Armutları yıkayıp, ister bütün bırakın ister ikiye bölün. Bölerek kullanıyorsanız çekirdek yataklarını çıkararak tencereye tek sıra halinde dizin.
 
Tenceredeki armutların üzerine şekeri serpiştirin. Suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Bir taşım kaynatıp, ateşi kısın. Armut tatlısını kısık ateşte 20-30 dakika pişirin. Ateşten alıp, kapağını açmadan tenceresinde soğumaya bırakın.
 
Soğuyan armut tatlısını üzerini krem şantiyi ve file bademlerle süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
kasabanınnamusu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2007 
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74610 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012 
4,164 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 tane armut
 
2 adet çubuk tarçın
 
3 - 4 adet karanfil
 
1.5 bardak şeker
 
4 bardak su
 
Az gıda boyası
 
 
Armutları saplarına zarar vermeden soyun ve çekirdeklerini oyacak yardımıyla çıkartın. Hazırladığınız armutların altını bıçak yardımıyla düzleştirin. Tencereye 4 su bardağı suyu koyu, üzerine şekeri ekleyin ve çay kaşığının arkasıyla biraz gıda boyası koyarak ocağa alın. Karıştırarak şeker ve gıda boyasının erimesini sağlayın. Armutları tencereye alın ve 25 dakika kısık ateşte pişirin. Rengi tamamen kırmızıya dönen armutları tencereden alın ve soğumaya bırakın. Kaymak, kremşanti ya da dondurma ile servis yapın.
  
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
sultan abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.12.2011 
Mesajlar: 29 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71003 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2011 
4,793 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg armut
 
1 kg şeker
 
2 su bardağı su
 
1 su bardağı badem içi ((jülyen doğranmış))
 
200 gr krema
 
 
Armutları dibi düz bir tencereye dizin. Üzerine toz şeker, bir bardak su koyun yağlı kağıt ve kapak kapatıp kaynamaya bırakın. Ağır ateşte 25-30 dk pişirin pişerken armutları alt üst edin. Piştikten sonra bademleri üzerine serpin. Kremayı ister üzerine isterseniz yanında servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |