| 
 
 
 | 
Armut Kurutması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175520 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2023 
297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Zengin lif, vitamin ve mineral içeriğiyle sağlık için koruyucu ve destekleyici rolleri bulunan armut kurutularak dört mevsim tüketilebilmektedir.
 
Armut kurusu, hazırlama aşamalarından ilki meyveyi iyice yıkamaktır.
 
Ardından kabuğu soyulmadan dilimlenmelidir.
 
Temiz bir sofra bezinin üzerine serilerek balkon ya da pencere önünde kurumaya bırakılmalıdır.
 
 
 
  
 | 
ARMUT KURUSU | 
  | 
bal damlası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2010 
Mesajlar: 63 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56047 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2010 
4,912 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sağlam armutların kabuklarını incecik soyunuz. Uzunlamasına ve birbirine dik ince ince yarınız.
 
İçlerini iyice ayıklayınız.
 
Hasıra serip üzerini de bir tülbentle örterek güneşte kurumaya bırakınız.
 
Kururken arada sırada karıştırmak gerekir.
 
 
Not: Armut kurusunu bir kutuya bir kat armut kurusu, bir kat toz şeker olmak üzere yerleştirirseniz ileride çok lezzetli bir armut kurusu elde etmiş olursunuz.
 
 
 ML® Kuru Nane için tıklayın 
 
ML® Kuru Nane (görsel)
 
  
 | 
ARMUT KURUSU | 
  | 
rıza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2007 
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13081 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2007 
5,753 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İyi ve sağlam armutlar uzunlamasına dilimlere doğranır. Çekirdekleri çıkarıldıktan, çekirdek yuvaları kesilip atıldıktan sonra vişne kurusunda olduğu gibi ve kaynar suya daldırıp çıkarmadan kurutulur.
 
 
 ML® Çikolatalı Armut Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
ARMUT KURUTMASI | 
  | 
vardar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2007 
Mesajlar: 394
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11881 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2007 
3,027 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sararmaya başlamış armutlar 1 hafta saman içinde bekletilerek olgunlaştırıldıktan sonra yıkanır, dilimlenir ve soyulur. Armutlar % 1'lik tuzlu suda 10 dakika bekletilir veya birinci kükürtleme usulüyle 45 dakika kükürtlenir yahut da buharla 5-6 dakika haşlanır, sonra kerevetlere serilir. Armutlar güneşte 2 gün kurutulduktan sonra gölgede de kurutulur. Armutları fırında kurutma, 60-70 derece sıcaklıkta yapılır ve 10-12 saatte tamamlanır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |