| 
 
 
 | 
Armut Kompostosu | 
  | 
goksimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2006 
Mesajlar: 41
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc925 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2006 
3,390 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılan Malzemeler 
 
150 ml. sıvı yağ
 
200 gram keçi peyniri
 
3 adet armut
 
1 diş karanfil
 
1 çubuk tarçın
 
30 gram toz şeker
 
16 adet adaçayı yaprağı 
 
 
 
Yapım Şekli 
 
Toz şeker, karanfil ve tarçını karıştırıp 5 dakika kaynatın. Armutları yıkayın dörde bölün. Çekirdek kısımlarını çıkarıp dilimleyin. 
 
Armutları hazırladığınız karışımda, dağılmamasına dikkat ederek 4 dakika kaynatmadan haşlayın. Daha sonra haşladığınız armutları ateşe dayanıklı, 12 cm. çapında 4 fırın kabına yerleştirin. 
 
Keçi peynirini dörde bölüp her bir dilimi kesilen tarafı yukarı gelecek şekilde armutların üstüne yerleştirin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 10 dakika pişirin. 
 
Yağı iyice kızdırın. Adaçayı yapraklarını yağda kızartın. Kağıt havlu üstünde süzülmeye bırakıp peynirlerin üzerine yerleştirin.
  
 | 
ARMUT KOMPOSTOSU | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8156 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2006 
3,665 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet İri armut                                
 
1/4 limon
 
18 adet kesmeşeker                              
 
3 bardak su
 
 
Armudun iç çekirdeği, dış kabuğu soyulup soğuk suya çıkarılır. Kaynamış limonlu suya armutlar katılır. Piştikten sonra 18 adet kesmeşeker ilâve edilip ıbeş dakika sonra ateşten alınır.
 
 
 ML® Armutlu Tartolet için tıklayın
 
  
 | 
ARMUT KOMPOSTOSU | 
  | 
dul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: ank | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10264 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006 
2,608 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
6 tane iri armut
 
1/4 limon
 
18 tane kesme şeker
 
 
Yapılışı:
 
Armutların kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır ve kaynamış limonlu suya atılır. Piştikten sonra şekerler ilâve edilir, beş dakika daha kaynatılıp ateşten indirilir.
 
 
 ML® Çikolatalı Armut Tatlısı için tıklayın
 
  
 | 
ARMUT KOMPOSTOSU | 
  | 
yunusdoğan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2007 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20094 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2007 
2,803 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet armut
 
250 gr. şeker
 
 
Armutları 2 parçaya ayırınız.
 
Çekirdekli yerlerini çıkarınız.
 
Kabuklarını soyunuz.
 
Üzerini örtecek kadar su koyup pişiriniz.
 
Suyu azaltıp armutlar yumuşaymca 250 gr. şekeri ilave ediniz.
 
20-25 dadika pişiriniz, ateşten alınız.
 
Kaselere boşaltınız.
 
 
 ML® Karışık Kış Kompostosu için tıklayın
 
  
 | 
ARMUT KOMPOSTOSU | 
  | 
sevim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21331 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008 
2,727 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7-8 armut
 
2,5 su bardağı şeker
 
 
Tencereye 6 su bardağı su koyunuz. Armutları yıkayıp, çekirdek yatağını oyacak ile çıkartarak kabuklarını soyunuz (veya zevke göre doğrayınız.) Tenceredeki ölçülü suya koyup kapağını örterek orta hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Şekerini ilave edip eriyinceye kadar armutları zedelemeden karıştırınız ve ağzı açık olarak hafif hararetli ısıda birkaç taşım kaynatınız.
 
Komposto kâselerine birer armut yerleştirip üzerlerine şurubunu eşit olarak dökünüz.
 
 
 ML® Dizme Armut Tatlısı için tıklayın 
 
ML® Dizme Armut Tatlısı (görsel)
 
  
 | 
Armut Kompostosu | 
  | 
Ballıca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2008 
Mesajlar: 41
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25568 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2008 
2,647 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
5 adet büyük boy armut
 
2,5 su bardağı su
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
2 adet karanfil
 
 
Hazırlanışı:
 
Armutları ortadan yararak, bıçağın ucu ile dikkatlice çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarını soyun, iyice yıkayıp tencereye alın. Üzerine suyu ilave edin. 10 dk. ağır ateşte kaynatıp, şekeri ve karanfilleri ekleyin. 15 dk. daha kaynatıp ateşten alın ve soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
Armut Kompostosu | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36734 
Gönderme Tarihi: 21.May.2009 
2,758 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1000 gram az olmuş büyük armut
 
850 gram su (3.1/2 bardak)
 
350 gram toz şekeri (1.1/2 bardak)
 
 
Bir tencereye 6 bardak su koyduktan sonra kabukları soyulmuş armutlar  ilave edilir. 1.1/2 bardak da toz şekeri ilave ettikten sonra kaynatılır, komposto iyice soğuduktan sonra tabağa konulup, servis yapmalıdır. Pişirmenin son kısmında birkaç kuru karanfil atılabılir.
  
 | 
ARMUT KOMPOSTOSU | 
  | 
berivan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41087 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2009 
2,695 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi
 
12 küçük, sert armut
 
1 su bardağı tozşeker
 
3-4 su bardağı su
 
Yarım limon suyu
 
 
Armutları yıkayıp soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın. Su dolu bir kapta bekletin.
 
Tencereye 3-4 bardak su ve limon suyunu alın. Armutların suyunu süzüp limonlu suya ekleyin ve haşlayın.
 
Armutlar yumuşayınca tozşekeri ekleyin, 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Soğuyunca servis yapın.
 
 
Not: Armutları kaynatmaya başlarken 5-6 diş karanfil eklerseniz daha hoş kokulu bir komposto hazırlayabilirsiniz.
  
 | 
ARMUT KOMPOSTOSU | 
  | 
kanyapar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2010 
Mesajlar: 29 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54879 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2010 
2,623 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,280 kilogram armudu, büyükçe, dörder parçaya bölünüz; küçük iseler, soyarak saplarını kesip bütün olarak soğuk suya atınız. Yumuşayıncaya dek haşlayınız. 1,280 kilogram şeker, 650 gram su, birkaç karanfil ile kestirilmiş şuruba artmutları atıp yavaş yavaş kaynatınız. Kıvamınca biraz limon suyu karıştırıp armutların üzerine dökünüz.
  
 | 
ARMUT KOMPOSTOSU | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57983 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2010 
2,649 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
5 adet iri armut (1 kg.)
 
600 gr. su
 
400 gr. toz şeker
 
2 diş karanfil
 
 
Armutları ortadan yararak dikkatlice bıçağın burnu ile çekirdeklerini çıkarıp kabuklarını soyunuz. Bir suyun içine koyup yıkadıktan sonra pişireceğiniz tencereye susuz olarak koyup üzerine 600 gr. suyu, ilâve ediniz. 10 dakika ağır ağır kaynatıp pişirdikten sonra şekerini ilâve edip 15 dakika daha kaynatıp ateşten alınız. Soğuk olarak servis ediniz.
 
 
Not: Gerek armut gerekse elma olsun tencereye koyarken üzerlerine limon sürerseniz daha beyaz olur.
  
 | 
ARMUT KOMPOSTOSU | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59294 
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2011 
2,447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 armut
 
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
 
1 limonun suyu
 
5 su bardağı su
 
 
Armutların kabuklarını soyunuz. Çekirdeklerini temizleyip ortadan ikiye ayırınız. Suyu bir tencereye koyup orta ateşte limon suyunu da ekleyerek kaynatınız.
 
Su kaynar kaynamaz armutları ekleyiniz. Armutlar yumuşamaya başlayınca, şekerini koyarak 10 dakika kadar daha kaynatıp tencereyi ocaktan alınız. Kâselere eşit olarak boşaltıp servis ediniz.
  
 | 
Armut Kompostosu | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75642 
Gönderme Tarihi: 11.May.2012 
2,378 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
500 ml. su (2 su bardağı)
 
200 gr. tozşeker
 
1 kg. armut
 
1/2 adet limonun suyu
 
 
Armutların kabuklarım soyun, Her birini dörde bölüp, çekirdek yataklarını çıkarın.
 
Suyu ve şekeri birlikte tencereye koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak bir taşım kaynatın.
 
Kaynayan şurubun içine armut dilimlerini atın. Ateşi kısıp 4-5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Bir karıştırıp, ateşten alın. Tenceresinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında biraz bekleterek servis yapın.
  
 | 
Armut Kompostosu | 
  | 
acıreçete 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.04.2019 
Mesajlar: 28 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141896 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2019 
763 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram armut
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
6 su bardağı su
 
2-3 diş karanfil
 
 
Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin. Geniş bir tencereye toz şeker, karanfil ve suyu ilave edip armutlar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Armut hoşafını kaselere paylaştırıp, soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Armut Kompostosu | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174784 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2023 
302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg armut
 
6 su bardağı su
 
2,5 su bardağı şeker (daha az veya fazla olabilir)
 
2 adet karanfil
 
 
Armutlar yıkanıp, kabukları soyulur. Dört eş parçaya bölünüp çekirdekleri çıkarılır. İnce dilimler halinde doğranır ve tencereye alınır. Üzerine şeker, su ve karanfil ilave edilir. Armutlar yumuşayana kadar kaynatılır ve soğutularak servis edilir. Dilerseniz buzdolabında da soğutabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |