|
ARAP KEBABI (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34067
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2009
3,970 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Kıyma yada parça et
2 baş soğan
2-3 taze yeşil biber
3-4 domates
1 bağ maydanoz
karabiber
tuz.
Yapılışı:
1.Eğer parça et kullanılacaksa, bu et küçük parçalara ayrılır.
2.Et yağda kavrulur.
3.Üzerine ince doğranmış soğanlar, doğranmış yeşilbiber eklenerek kavrulur.
4.Kabukları soyulmuş, ince doğranmış domatesler eklenir.
5.Son olarak ince kıyılmış maydanoz, karabiber eklenerek bir süre daha pişirilir ve servis yapılır.
ML® Arap Kebabı için tıklayın
Fotoğraf "beyhude sonkan" tarafından gönderildi. 22.12.2018
|
Arap Kebabı (Hatay) |
|
feri
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100262
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2014
2,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kıyma
250 gr kırmızı biber
3 tane kuru soğan
500 gr domates
1 yemek kaşığı salça
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı margarin
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kıymayı bir tencere içinde, hafif ateşte suyu çekilinceye kadar kavurun. Margarin ve tuzunu ilave edin. Jülyen doğranmış soğan ve biberleri kıymaya karıştırarak hafifçe ölmelerini sağlayın. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ve salçayı ilave ederek karıştırın. Orta ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra üzerine karabiberi serpiştirin. Servis sırasında ince kıyılmış maydanozları üzerine serpin.
|
Arap Kebabı (Hatay) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc104360
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2015
2,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
Yarım kg kıyma
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet kırmızı taze biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Soğan ve biberler ince doğranır. Kıyma suyu çekilinceye kadar pişirilir ve içine tereyağı eklenerek kavrulur. Doğranan soğan ve biberde içine karıştırılır. Domateslerin kabukları soyulur ve ince doğranır. Kıymaya domates ve salça eklenir, üzerine tuz serpilir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Ocaktan indirmeye yakın üzerine karabiber serpilir. İnce doğranan maydanozlar yemeğin üzerine serpilerek sıcak servis yapılır.
|
Arap Kebabı (Hatay) |
|
fatura
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc121278
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2016
2,628 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kıyma
1 adet kırmızı biber
120 gr sıvı yağ
1 adet yeşil biber
1 kg kıyma tavada şöyle bir kavrulur. Daha sonra fırın tepsisine serilir. Başka bir tavaya sıvı yağ konur ve burada doğranan biberler kavrulur. Tepsiye alınmış kıymanın üzerine eklenir. Hazırlanan karışım fırına atılır. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Servis edilir.
|
|