1 adet tavuk
1 talı kaşığı kırmızı biber ve domatessalçası karışık
3 tatlı kaşığı un
1-2 kaşık sıvı yağ
Tuz
Limon suyu
Acı biber
Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın, sonra düdüklünüze tavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun. Bence 20-25 dakika normal ateşte pişirilmeli. Ayrı bir tavanın içinde 3 tatlı kaşığı ununuzu kokusu gidene kadar biraz kavurun ve soğuduktan sonra içine tavuk suyundan ilave ederek ayran kıvamında açın.Çorbayı yapacağınız tencerenize yağı ilave edin ve salçayı biraz kavurun bu aşamada bolca acıbiber ilave edin. Sonrasında üzerine 4-5 su bardağı tavuğun suyundan ilave edin. Kaynamaya başlayınca suyla incelttiğiniz ununuzu azar azar çorbanızın içine ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın. Bu arada tuzu az ise tuz ilavesi yapın. Ocaktan indireceğinizde içine limon suyu ekleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc33711
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2009
3,805 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 su bardağı un
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Çorba için:
1 adet tavuk
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
İlk işlem olrak hamur kısmı hazırlanır. Un ve yağ kavrulur. Üzerine soğuk su ve tuz eklenir. Sürekli karıştırarak kıvamlı pişirilir. Islatılmış bir tepsiye dökülür. Sonra çorba kısmı hazırlanır. Haşlanmış tavuk didiklenir. Un ve yağ kavrulur . Üzerine salçalar katılır, tuz eklenir, pürüzsüz bir hal alana kadar kavrulur. 10 su bardağı tavuk suyu eklenir. Bir taşım kaynattıktan sonra didiklenmiş tavuk eti katılır. Bir taşım daha pişirilir. Hamurla birlikte servise sunulur.
Not: Arapaşı İç Anadolu bölgesinin pek çok yerinde hazırlanır. Bu tarif Ermenek yorumudur.