|
|
Antipasto Nedir |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59264
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2011
3,920 defa indirildi / yazdırıldı
|
İtalya'da akşam yemeği, antipasto ile, yani ordöv tabağıyla başlar. Antipasto için kesin bir tarif yoktur; çekici bir antipasto hazırlamak, aslında hüner işidir. Tadı ve görünümü, hem içindeki malzemenin çeşitliliğine, hem de diziliş biçimine bağlıdır. Sözgelimi, salam ve ançüezin görünümünü, yeşil ve beyaz kenar teşkil etmek üzere kullanılacak, marul dilimlenmiş rezene, kereviz yaprağı, turp, küçük pancar turşusu güzelleştirecektir. Bu kayık tabağa birkaç büyük yeşil yada siyah zeytin ve şerit halinde kesilmiş kırmızı biber eklenebilir. Başka bir tipik İtalyan antipastosu da mantar turşusu, ikiye bölünmüş yada dilimlenmiş katı yumurta, balık yumurtası, marul ve çok ince salam yada jambon dilimleriyle hazırlanabilir.
Bir üçüncü hazırlanış biçiminde küçük biber turşusu, enginar göbeği, şerit halinde kesilmiş kırmızı biber, dilimlenmiş rezene, mortadella salam dilimleri ve ançüez filetosu kullanılabilir. Antipasto hazırlanırken, yiyecekler seçilip tabaklar düzenlendikten sonra, üstüne biraz zeytinyağı ve biraz sirke eklenmelidir.
Fotoğraf "türkan hanım" tarafından gönderildi. 24.09.2020
|
Antipasti Nedir |
|
mobiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc152944
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2020
1,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir tür menü terimi olan Antipasti, (Antipasto) İtalyada ana yemek öncesi, iştah açması için müşteriye sunulan servis arabasında yer alan meze çeşitleridir.
Yemek öncesi tüketilen iştah açıcı mezelere (ordövr) verilen isimdir. Geleneksel İtalyan mezeleri, çeşitli peynirler, zeytin, biber, mantar, hamsi, enginar, salamura et ve sebzelerden oluşmaktadır.
|
Antipasti Nedir |
|
türkan hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc153298
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2020
444 defa indirildi / yazdırıldı
|
Antipasto, resmi bir İtalyan yemeğinin geleneksel ilk yemeğidir.
Yemek öncesi tüketilen iştah açıcılara (ordövr) verilen isimdir.
Geleneksel İtalyan ordövleri, tipik terbiyeli etler, zeytin, peperoncini, mantar, hamsi, enginar kalbi, çeşitli peynirler, salamura etler ve yağ veya sirke içindeki sebzeleri içerir.
İçeriği bölgesel mutfağa göre büyük ölçüde değişir.
|
|
Antipasto Nedir Tarifleri Diğer Konular
|
|