| 
 
| 
 
 
 | 
 
Antepfıstıklı Tavuklu Pilav | 
 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163583 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2022 
408 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
5 adet tavuk baget
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 'er çay kaşığı karabiber ve toz kırmızı biber
 
Yeteri kadar tuz
 
Pilav İçin:
 
2 'şer çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 su bardağı jasmine pirinç
 
Yarım çay bardağı irice dövülmüş iç antepfıstığı
 
2 çorba kaşığı kurutulmuş cranberry
 
1 'er çay kaşığı toz zerdeçal , zencefil , kimyon ve karabiber
 
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
 
1 adet portakalın suyu
 
3 su bardağı su
 
Yeteri kadar tuz
 
Üzeri İçin:
 
Yarım çay bardağı iç antepfıstığı
 
 
Tavuk bagetleri zeytinyağı, salça, karabiber, toz kırmızıbiber ve tuzla ovalayıp, üzerini kapatın ve marine etmek için en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra döküm ya da yapışmaz yüzeyli tavada, yağ ilave etmeden her tarafı hafif kızarana kadar mühürleyin. Pilav için soğanı ince kıyıp tereyağı ve zeytinyağı karışımında soteleyin. Kıyılmış sarımsak ekleyip sotelemeye devam edin. Pirinç ilave edip, şeffaflaşana dek karıştırarak kavurun. Antepfıstığı, cranberry, baharatlar ve portakal kabuğu rendesini katıp 2 dakika soteleyin. Su ve portakal suyunu ekleyip, tuzunu ayarlayın. Pilav karışımını ocaktan alıp, orta boy bir fırın kabına aktarın. Üzerine tavuk bagetleri yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında suyunu çekene ve tavuklar kızarana kadar pişirin. Üzerine antepfıstığı serpip, sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Antepfıstıklı Tavuklu Pilav | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172383 
Gönderme Tarihi: 31.May.2023 
316 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.hasata.com.tr
 
 
2 su bardağı Hasata Gönen Baldo Pirinç
 
2 su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
 
4 su bardağı tavuk suyu
 
500 g tavuk eti
 
50 g antepfıstığı
 
100 g tuzsuz badem
 
1 adet kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
1 çay kaşığı yeni bahar
 
1 çay kaşığı kadar tuz
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Tavuğu tane karabiber ve tuzla kaynatın, haşlayın ve didikleyin.
 
50 gram boz antepfıstığını 5 dk kadar kaynatıp soğuduktan sonra soyun.
 
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın, tereyağı ve zeytinyağı ile kavurun. Kuş üzümlerini önceden sıcak suda bekletin. Kavrulan soğanlara fıstık, badem ve üzümü ekleyin.
 
Baharatları da ekleyip karıştırın. Üzerine haşlanan tavukları ekleyin.
 
Yıkanmış Hasata Gönen Baldo Pirinçleri de üzerine bastırarak yerleştirin.
 
Dört bardak sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
 
Pişen pilavı ters çevirip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Antepfıstıklı Tavuklu Pilav Tarifleri Güveçte Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |