| 
 
 
 | 
Antepfıstıklı Tatlı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169737 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2023 
302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
3,5 - 4 su bardağı un
 
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
 
250 g eritilmiş margarin
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
1 adet yumurta
 
İç malzeme:
 
1,5 su bardağı öğütülmüş antepfıstığı
 
3 yemek kaşığı toz şeker
 
3 yemek kaşığı süt
 
Şurup:
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Eritilmiş margarin, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin
 
Öğütülmüş antepfıstığı, toz şeker ve sütü karıştırın.
 
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Üzerlerine antepfıstıklı karışımı ince olarak yayın. Rulo şeklinde sarıp bıçak yardımı ile 2-3 cm genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz hamurları fırın tepsisine aralıklı sıralayın. 20 dakika bekletin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
 
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
 
Toz şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 2 dakika bekletin. Soğuyan ruloların üzerine sıcak şurubu dökün. Soğutup servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Antepfıstıklı Tatlı | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104004 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2014 
1,738 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr un
 
1 paket instand maya
 
250 gr margarin
 
1 tane yumurta
 
1 paket vanilya
 
içi için 150 gr antep fıstığı
 
şerbet için 3 yemek kaşığı şeker
 
3 yemek kaşığı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Eritilmiş margarin, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin.
 
Öğütülmüş antepfıstığı, toz şeker ve sütü karıştırın.
 
Mayalanmış hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun. Hamuru ikiye bölüp her bir parçayı merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Üzerlerine Antep fıstıklı karışımı ince olarak yayın. Rulo şeklinde sarıp bıçak yardımı ile 2-3 cm genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı sıralayın. 20 dakika bekletip pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |