Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Antep Sarma (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Antep Sarma (Gaziantep)

gülfiraz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2019
Mesajlar: 30
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc147464
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2019
390 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket baklavalık yufka
100 gram tereyağı
500 gram toz Antep fıstığı
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Şerbet için gerekli malzemeleri (limon suyu hariç) tencereye koyup kaynatın.
Ocaktan inmeye yakın limon suyunu koyup altını kapatın ve soğumaya bırakın.
3 adet yufkayı üst üste dizip üzerine toz Antep fıstığı serpin.
Çok ince olacak şekilde dürüm gibi sarıp tepsiye dizin.
Ardından tatlınızı kesin ve üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
Fırına verip güzelce kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca 10-15 dakika kadar bekleyip üzerine şerbetini gezdirin.
Bir süre dinlendirip servis edin.



Antep Sarma

ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc156475
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
378 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram tereyağı
500 gram baklava yufkası
700 gram toz Antep fıstığı
Şerbeti için:
600 gram toz şeker
300 gram su

Toz şeker ve suyu bir tencere içerisinde 5-10 dakika kadar kaynatalım.
Kaynamış suyun içerisine 4-5 damla limon suyu ekleyelim.
Tereyağını eritelim yufkanın 1 katına İncecik bir şekilde tereyağı sürelim.
Her yerine biraz fıstık serpelim, yufkanın uzun kenarından başlayacak şekilde sıkıca saralım.
Tatlımızı bir tepsiye dizelim. 5 santim uzunluğunda keselim.
120 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirelim fırından çıkan tatlıya sıcak şerbetini döküp bir güzel yiyelim.







Antep Sarma (Gaziantep) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(2 adet Antep Sarma (Gaziantep) 6,142 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort