| 
 | 
| Antalya Piyazı | 
|  | Yörem Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.11.2006
 Mesajlar: 245
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9747 Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
 4,170 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı kuru fasulye
 1 su bardağı tahin
 3-4 yemek kaşığı sirke
 2 adet soğan
 2 adet yeşil biber
 1 adet limonun suyu
 tuz, pul biber
 
 Akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır. Soğan, yeşil biber ince ince kıyılır. Tüm malzemeler karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üzeri maydanoz yaprakları ile süslenerek servis edilir.
 
 
 ML® Fasulye Piyazı için tıklayın
 
 
 
 | 
| Antalya Usulü Piyaz | 
|  | pamir81 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.04.2008
 Mesajlar: 33
 Şehir: Tekirdağ
 | Kısa URL: https://ml.md/lc23336 Gönderme Tarihi: 21.Nis.2008
 141,504 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı haşlanmış fasulye
 1 çay bardağı tahin
 2 diş sarımsak
 1 çay bardağı zeytinyağı
 1 demet taze soğan
 1 demet taze sarımsak
 Yarım demet maydanoz
 1 adet kuru soğan
 1 limon suyu
 2 çorba kaşığı sirke
 Süslemek için:
 1 katı yumurta
 Zeytin
 Pul biber
 Tuz
 Karabiber
 
 Haşlanmış fasulyelerden bir su bardağını ayırın, diğerini de maydanoz, sarımsak, kuru ve taze soğanı halka halka kesip oyduktan sonra ilave edin. Tuz ve biraz da yağ koyup harmanlayın. Diğer fasulyeyi robottan geçirip, tahin, sarımsak, limon suyu ilave ederek iyice karıştırın. Yaptığınız piyazın üzerine dökün. Kalan yağla, sirkeyi, karabiberi çırpıp üzerinde gezdirin. Zeytin ve yumurtayla süsleyip servis yapın.
 
 
 ML® Akçaabat Piyazı için tıklayın
 
 
 
  
 
 | 
| Piyaz (Antalya) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31384 Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
 3,868 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Malzemeler:
 Çandır fasulye (500 gr)
 Sos:
 Tahin (1 kahve fincanı)
 sarımsak (ezilmiş 5-6 diş)
 zeytinyağı (2 kahve fincanı)
 limon suyu (1 adet)
 sirke (1 kahve fincanı)
 tuz ( 1 tatlı kaşığı)
 su (2 çay bardağı)
 Üst Malzemeler:
 Haşlanmış yumurta (4 adet)
 domates (3 adet)
 yeşilbiber (6 adet)
 kuru soğan (4 adet)
 maydanoz (1/2 demet)
 kırmızı pul biber
 karabiber ve tuz.
 
 Yapılışı:
 Haşlanmış fasulyeleri yayvan servis tabağına koyunuz, üzerine yukarıda belirtilen sos malzemelerini karıştırarak dökünüz. Salatayı, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri haşlanmış ve dörde bölünmüş yumurtaları ayıklanmış ve yıkanıp ince kıyılmış yeşilliği ve baharatları ekleyerek süsleyiniz.
 
 
 ML® Pirinçli Fasulye Piyazı için tıklayın
 
 
 
 | 
| Piyaz (Antalya) | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc47117 Gönderme Tarihi: 12.Şub.2010
 3,575 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı kuru fasulye
 4 su bardağı su
 1 tatlı kaşığı tuz
 Sos:
 10 diş sarımsak
 1 çay kaşığı tuz
 1 yemek kaşığı haşlanmış fasulye
 ½ su bardağı tahin
 ½ su bardağı limon suyu
 ½ su bardağı su
 Üzerine:
 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
 2 haşlanmış yumurta
 
 Fasulyeyi ayıkla, yıka, haşla, tuz at beş dakika daha kaynat suyunu süzdür. Sarmısağı döv, iki çorba kaşığı haşlanmış fasulye, bir çorba kaşığı tahin, bir çorba kaşığı limon suyu koy, hepsini iyice döv. Kalan limon suyu, tahin ve suyu çırp. Fasulyeleri tabağa düzenle sosu üzerine gezdir, maydanoz ve yumurta sarısıyla süsle, servise al.
 
 ML® Hibeş Videosu
 
 
 ML® Nohut Piyazı için tıklayın
 
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.07.2021
 
 
 | 
| Antalya Usulü Piyaz | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc72858 Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
 6,774 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
 1 su bardağı tahin
 2 diş sarımsak
 1,5 çay bardağı sirke
 1 adet limon suyu
 1 tatlı kaşığı tuz
 2 adet katı haşlanmış yumurta
 2 adet domates
 
 Tahinin üzerine ince dövülmüş sarımsak, limon suyu eklenir ve katılaşana kadar karıştırılır. Daha sonra yarım çay bardağı sirke azar azar yedirilir. 15 dakika dinlendirilir. Bu sürede tahinin yağı üzerine çıkar. Bu yağ dökülür. Üzerine 1 çay bardağı sirke gene azar azar eklenerek kerıştırılır. Bu şekilde incelmiş olur. En son tuz atılır. Tabağa yeteri kadar haşlanmış fasulye konur. Üzerine doğranmış domates ve dilimlenmiş yumurta bırakılır. Son olarak tahinli karışım gezdirilir. Arzuya göre biraz zeytinyağı da dökülebilir.
 
 ML® Ülübü Salatası Videosu
 
 
   Fotoğraf "hacıgeldi" tarafından gönderildi. 26.09.2019
 
 
 | 
| Antalya Piyazı | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117050 Gönderme Tarihi: 22.May.2016
 2,531 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Çandır fasulyesi: 500 gram
 Sos Malzemeleri:
 Haşlanmış kuru fasulye: 3 yemek kaşığı
 Tahin: 1 kahve fincanı
 Sarımsak ( ezilmiş ): 5  6 diş
 Zeytinyağı: 2 kahve fincanı
 Limon suyu: 1 adet
 Sirke: 1 kahve fincanı
 Tuz: 1 tatlı kaşığı
 Su: 2 çay bardağı
 Üst Malzemeler:
 Haşlanmış yumurta: 4 adet
 Domates: 3 adet
 Yeşil sivri biber: 6 adet
 Taze soğan: 4 adet
 Maydanoz: ½ demet
 Kırmızı pul biber: 2 tatlı kaşığı
 Karabiber: 1 tatlı kaşığı
 Tuz: 1 tatlı kaşığı
 
 Fasulyeleri akşamdan sabaha tuzlu su içinde bekletiniz. Şişsinler. Fasaryaların uzun süre bekletmeden şişmelerini istiyorsanız, 5 dakika bol tuzlu suda kaynatıp, 1 saat haşlama suyunda bekletiniz. Şişmiş fasulyeleri orta ateşte, tuzlu bol suda yaklaşık 20  25 dakika ön haşlamaya tabii tutunuz. Haşlama suyunu dökünüz. Fasulyeleri yıkayıp, tekrar tencereye koyunuz ve tuzlu suda haşlamaya bırakınız. Fasulyeleri çatlayıp, iyice pişinceye, haşlama suyu çekilir gibi oluncaya kadar haşlayınız ve ılımaya bırakınız.
 Sosu için; haşlanmış fasulyelerden 3 yemek kaşığı alınız. Çukur bir kaba koyup, çatalla eziniz. Ezilmiş fasulyelere, listede verilmiş diğer sos malzemelerini katıp, karıştırınız. Bu işlemi elektrikli mikser ile de yapabilirsiniz.
 Haşlanmış fasulyeleri, kayık veya yayvan servis tabağına koyunuz. Üzerine sosu gezdirip, karıştırınız. Salataya, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri, 4e bölünmüş yumurtaları, ayıklanmış ve yıkanıp, ince kıyılmış taze soğanı, yeşil sivri biber ve maydanozları, tuzu, kırmızı pul biberi ve karabiber katıp, kabaca karıştırınız. Servis tabağını sofraya veriniz.
 
 Not: Bazı uygulamalarda salata sosuna ilaveten bir yumurtanın sarısı da katılmaktadır. Salataya istiyorsanız siyah zeytin de koyabilirsiniz. Taze soğan yerine ince piyaz doğranmış, tuzlanmış ve ince akan musluk suyu altında mıncıklanmış kuru soğan da kullanabilirsiniz. Yukarıda ev tipi Antalya piyazı tarifi verilmiştir. Çarşı içi köfte-piyazcıların her biri birbirine benzer ama farklı lezzetlerde tahinli sos hazırlamaktadırlar. Kiminde tahin tadı daha baskın kiminde ekşi tadı hâkim v.s. Antalya piyazının esas tadı sosunda değil fasulyesinin cinsinden gelmektedir. Çandırda yetiştirilen Çandır fasulyesi küçük ama çok lezzetlidir. Egenin Simav fasulyesi ile eş değerdir.
 
 
  
 
 | 
| Piyaz (Antalya) | 
|  | güllülokum Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.03.2019
 Mesajlar: 28
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc141151 Gönderme Tarihi: 12.Mar.2019
 1,237 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Dünden Bugüne Antalya
 
 2 su bardağı kuru fasulye
 4 su bardağı su
 1 tatlı kaşığı tuz
 Sos;
 10 diş sarımsak
 1 çay kaşığı haşlanmış fasulye
 ½ su bardağı tahin
 ½ su bardağı limon suyu
 ½ su bardağı su
 Üzerine;
 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
 2 haşlanmış yumurta
 
 Fasulye ayıklanır, yıkanıp haşlanır tuz atılıp 5 dak. daha kaynatılır suyu süzülür. Sarımsak dövülür, iki çorba kaşığı haşlanmış fasulye bir çorba kaşığı tahin, bir çorba kaşığı limon suyu koyulur.
 Hepsi iyice karıştırılır. Kalan limon suyu tahin ve su çırpılır. Fasulyeler tabağa konur. Sosu üzerine gezdirilir. Maydanoz ve yumurta sarısı ile süslendikten sonra servise alınır.
 
 
  
 
 | 
| Antalya Piyazı | 
|  | A rh Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.10.2019
 Mesajlar: 29
 Şehir: Trabzon
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146074 Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2019
 905 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gr kuru fasulye
 250 gr tahin
 3 diş sarımsak
 1 tatlı kaşığı tuz
 ½ tatlı kaşığı şeker
 ½ çay kaşığı limon tuzu
 2 adet domates
 2-3 dal maydanoz
 2 adet katı haşlanmış yumurta
 ½ lt sirke
 1 çay bardağı su
 2 yemek yaşığı zeytinyağı
 
 Akşamdan ıslatılmış fasulye tencereye konup bir tatlı kaşığı tuz ilave edilip pişmeye bırakılır. Derin bir kabın içine tahin konup dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta hazırlıklar yapılırken bekleyen tahinin ortaya çıkan acı yağı bir kaşıkla alıp atılır. Havanda sarımsak, tuz, şeker, limon tuzu ile birlikte iyice dövülür. Bu malzemenin içine 1 çay bardağı soğuk su ilave edilerek karıştırılır. Tahinin üzerine azar azar sirke ilave edilip, incelmesi sağlanır. Üzerine sarımsaklı sos eklenerek birbirine yedirilir. Haşlanmış fasulyenin kabukları robottan geçirilip bu teratora karıştırılır. Pişen fasulyenin suyu süzülüp servis tabağına konulur. Üzerine kuşbaşı domates doğranır ve hazırlanan terator gezdirilir. Üzerine haşlanmış yumurta doğranır. Zeytinyağ gezdirilip. Maydanoz ile süslenip servis yapılır. 66
 
 
  
 
 | 
| Antalya Piyazı | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162207 Gönderme Tarihi: 02.Oca.2022
 550 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gram çandır fasulyesi (ya da küçük taneli kuru fasulye)
 4 adet orta boy domates
 6 adet haşlanmış yumurta
 1 adet büyük boy kuru soğan
 ½ demet maydanoz
 Sosu için:
 1 su bardağı tahin
 1 adet taze sıkılmış limon suyu
 5 yemek kaşığı elma sirkesi
 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 ½ su bardağı ılık su
 1 çay kaşığı tuz
 ½ çay kaşığı kimyon
 
 Ayıklanmış kuru fasulyeleri bir gece önceden ılık suya basın. Ilık suda şişen kuru fasulyeleri, suyunu süzüp derin bir tencereye alın.
 Üzerini iki-üç parmak kalınlığında geçecek kadar su eklediğiniz fasulyeleri orta ateşte haşlayın. Fasulyelerin diriliğinin gittiğinden emin olun.
 Piyazın sosunu hazırlamak için; tahini derin bir karıştırma kabına alın. Taze sıkılmış limon suyu, elma sirkesi, zeytinyağı, kimyon ve tuz ekleyip karıştırın. Sosu akışkan bir kıvama getirmek için azar azar ılık su ekleyin. Erimiş dondurma kıvamına gelene kadar su ilave etmeyi sürdürün.
 Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Uç kısımlarını aldığınız domatesleri iri küpler halinde kesin. Katı bir kıvam alana kadar haşladığınız yumurtaları, kabuklarını soyduktan sonra dilimleyin.
 Haşlanmış kuru fasulyeyi servis tabağına alın. Tahinli sostan gezdirin. Doğranmış kuru soğan, domates küpleri ve yumurta dilimleriyle süsleyip kalan sosu katın. İncecik kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süsleyip arzuya göre sirke ve zeytinyağı ilavesiyle servis edin.
 
 Not: Yarım ay şeklinde doğradığınız kuru soğanı içine eklemek yerine piyazın yanında ayrıca servis edebilirsiniz. Kullandığınız tahin ve ılık su oranını arzuya göre azaltıp artırabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Antalya Piyazı | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182536 Gönderme Tarihi: 11.Nis.2025
 73 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
 1 adet kuru soğan
 1 adet domates
 1 tutam maydanoz
 2 adet haşlanmış yumurta
 Sosu için;
 3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
 1 çay bardağı tahin
 3 diş sarımsak
 Yarım çay bardağı elma sirkesi
 Yarım adet limon suyu
 Yarım çay bardağı zeytinyağı
 1 çay kaşığı kimyon
 1 çay kaşığı tuz
 
 Fasulyeleri 1 gece önceden ıslattıktan sonra düdüklü tencereye alın. Üzerini kaplayacak kadar su ekleyin ve yaklaşık 10 dakika haşlayın. Tarator sosu için haşlanmış fasulyelerden 3 yemek kaşığı alın ve bir çatalla ezin. Bu sos, karışımın bağlayıcısı olacaktır.
 Tahini, sirkeyi, limon suyunu, baharatları ve rendelenmiş sarımsağı ekleyerek bir mikser veya robottan geçirin. İhtiyaç duyarsanız, karışımın kıvamını ayarlamak için haşlanmış fasulyelerin suyundan ekleyebilirsiniz. Sosunuzun kıvamı boza gibi biraz daha ince olmalıdır.
 Hazırladığınız sosu haşlanmış fasulyelere ekleyin ve iyice karıştırın. Soğanları yarı ay şeklinde doğrayın ve domatesleri küp şeklinde keserek ayrı bir kaseye alın. Karışıma bulanmış fasulyeleri servis tabağına aktarın. Üzerine domates ve maydanozları yerleştirin.
 Doğranmış soğanları ve dilimlenmiş yumurtaları ekledikten sonra maydanozla süsleyin. Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |