|
|
Antakya Kahkesi (Hatay) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104637
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2015
8,604 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilo un
Ceviz büyüklüğünde yaş maya
1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
Alabildiği kadar su (hamuru yoğurmak için)
1 çay bardağı çörekotu
Yarım çay bardağı beyaz susam
1 çorba kaşığı kişniş
1 çorba kaşığı rezene
1 tutam mezdeke sakızı
1 tutam baharat cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı margarin
Hamuru açmak için:
1,5 su bardağı margarin
Elenen unu tepsiye dökün ve ortasını açın.
Mayayı ılık suda eritin ve tepsideki unun ortasına dökün.
Tüm baharatları da karışıma ekleyin.
Bir kaseye aldığınız suyu yavaş yavaş una katarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin.
Yoğurduktan sonra yarım çay bardağı sana yağı hamurun üzerine dökün ve bu şekilde hamuru yarım saat dinlendirin.
Dinlendirilmiş ve mayalanmış hamuru cevizden biraz daha büyük parçalara bölün. O parçaları da 10 dakika dinlendirin.
Her bir hamur parçasını yağ karışımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
Açılan hamuru lastik gibi sündürerek gül böreği şeklinde sarın.
Sardığınız tüm parçaları tepsiye dizin ve 200 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika (altı üstü kızarıncaya kadar) pişirin.
Fotoğraf "Alaaddin" tarafından gönderildi. 22.05.2020
|
|
Antakya Kahkesi (Hatay) Tarifleri Burdur Yemekleri
|
|