|
Anne Kurabiyesi |
|
gülru akyüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc140327
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2019
987 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
4 su bardağı un
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
1 adet limon kabuğu rendesi
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini elinizle yoğurarak güzelce karıştırın.
Sonrasından 1 yumurtanın tamamını, diğerinin ise sadece beyazını karışıma ilave edin. Sarısını bir kenara ayırın.
Ardından kalan tüm malzemeleri de ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edin.
Hamur istediğiniz kıvama geldiğinde, bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar kopartın, elinizle yuvarlayıp, hafif bastırarak tepsiye yerleştirin.
Bu şekilde tüm hamuru şekillendirip, tepsiye dizin.
Ardından kenara ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla kurabiyelerinizin üzerilerine teker teker sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin ve ılıklaşınca servis edin.
Not: Hamurun kıvamlı ve kulak memesi yumuşaklığında olabilmesi için, kullanacağınız tereyağının oda ısısında olması ve tüm malzemeler birbirine karışana dek güzelce yoğurmanız çok önemli. Hamurun içine limon kabuğu rendesi yerine portakal kabuğu rendesi de koyabilirsiniz, damak tadınıza göre ceviz ya da kuru üzüm de ilave edebilirsiniz. Hamuru yoğurmayı bitirdiğinizde ele yapışmayan bir hamur olması önemli, durum göre un ilavesi yapabilirsiniz.
|
Anne Kurabiyesi |
|
meryem kız
Aşçı
Kayıt: 09.03.2020
Mesajlar: 19 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc149194
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2020
705 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta (Birinin sarısı üzeri için)
4,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yoğurt, şeker, sıvı yağ, yumurta ve limon veya portakal kabuğu rendesini geniş bir kaseye alın ve yoğurmaya başlayın.
Vanilya, un ve kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın.
Üzerine de yumurta sarısı sürüp şekere bulayın.
Son olarak tepsiye dizip fırına verin.
|
Anne Kurabiyesi |
|
mayo
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc151352
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2020
503 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
3/4 su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet portakal
6-7 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
Portakalın kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın.
Portakal suyu, portakal kabuğu, yumurta, şeker, sıvı yağ ve yoğurdu derin bir kasede çırpın.
Azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Unla birlikte kabartma tozunu da ekleyin.
Hamur toparlanana kadar yoğurduktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Parçaları pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
Üzerine tereyağı sürüp toz şeker serpin.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
Kızaran kurabiyeleri fırından alıp ılındıktan sonra servis edin.
|
Anne Kurabiyesi |
|
feris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc156195
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2021
396 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yaklaşık 6-6,5 su bardağı un
İsteğe bağlı kuru üzüm
Üzerine;
Toz şeker
Un ve kuru üzüm harici tüm malzemeler harmanlanır.
Un azar azar eklenerek, yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edilir.
Kuru üzüm koyacaksanız ilave edilip yoğurulur.
Avuç içi yağlanarak, hamurdan iri parçalar koparılır.
İstediğiniz şekli verebilirsiniz.
Üzeri, toz şekere batırılır.
Yağlanmış tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış, alt üst ayar 170-180 derece kızgın fırında, nar gibi kızarana kadar pişirilir.
|
Anne Kurabiyesi |
|
napolyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2020
Mesajlar: 40 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc156502
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2021
492 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta (birinin sarısını üzerine kullanmak için saklayın)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
Yumurta, yoğurt, şeker, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesi bir kabın içerisine koyarak karıştırın.
Kabartma tozu, un ve vanilya ilave ederek kulak memesi kıvamına gelen bir hamur yoğurun.
Unu azar azar dökün, hamurunuzun sert olmaması gerekir.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak hamuru yuvarlayın.
Yumurta sarısı sürdüğünüz hamurunuzu şekere batırın.
Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin 180 derecede 20 dakikada pişirin.
Not: İçerisine dilerseniz portakal kabuğu rendesi veya limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Dilerseniz kuru üzüm ve ceviz de koyabilirsiniz.
|
|