| 
 
 
 | 
Anne Böreği | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107476 
Gönderme Tarihi: 10.May.2015 
2,641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
2_3 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar su
 
İçi için:
 
300 gram kıyma ya da lor peyniri
 
1 soğan
 
Tuz, karabiber
 
1 çay bardağı su
 
Kızartmak için bol ayçiçek yağı
 
 
Hamuru hazırlamak için un, su ve tuzla bir hamur yapın ve 10 dakika dinlendirin. Daha sonra açıp yuvarlak halinde kesin. Ayrı bir yerde kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberin hepsini çiğden karıştırın. İçine suyunu da ekleyip harmanlayın. Bu harcı yufkaların üzerine, köşesine yerleştirin. Üçgen şeklinde katlayıp fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çayın yanında hemen annelerimizin yaptığı enfes bir börektir. Sıcak sıcak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Anne Böreği | 
  | 
sümeyye koç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117495 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2016 
1,618 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Birgül Erdoğan
 
 
1 su bardağı yoğurt suyu
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı elma sirkesi
 
1 tatlı kaşığı zerdeçal
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 su bardağı tam buğday unu
 
1 su bardağı beyaz un
 
1 çay bardağı nişasta
 
İç malzemesi için:
 
300 gram kıyma
 
1 adet kurusoğan
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
1 çay bardağı ceviz içi
 
 
Sıvı yağ ve nişasta hariç tüm malzemelerle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlarız. Ancak un yetersiz gelirse ilave yapabiliriz. Ayrıca hamuru yoğururken sıvı yağ ile elimizi birkaç kez yağlarız. Hamurun üzerini kapatıp serin yerde yarım saat kadar dinlendirmek açarken bize kolaylık sağlar. Bu arada kıymayı diğer malzemelerle kavururuz. Ocağı kapatıp cevizi ilave ederiz. Hamuru 8 parçaya bölüp nişasta ile incecik açarız. 4 adet hamuru tepsi büyüklüğünde açıp aralarına fırça ile sıvı yağ süreriz. Kıymalı harcı eşit şekilde yayarız. Diğer 4 hamuru da açıp aynı şekilde aralarına yağ sürerek üst üste koyarız. Böreğimizin üzerine de fırça ile az yağ sürüp 180 derece ısınmış fırında 25-30 dakikada pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Anne Böreği | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164651 
Gönderme Tarihi: 05.May.2022 
385 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Un
 
Yoğurt
 
Yumurta
 
Sıvı yağ
 
Kabartma tozu
 
Limon
 
Tuz
 
Peynir
 
Maydanoz
 
 
1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı limon suyu, yarım çay kaşığı tuz hepsi karıştırılır. Unu ilave edilerek kulak memesi kıvamında güzel bir hamur elde edilir. Açarken oklavaya yapışmaması için tezgaha un serpebilirsiniz. Açılan hamura peynirli dereotu ya da maydanoz konup katlanır. Harç konmuş tümsek kısımları ince kenarlı çay tabağı (metal en uygunu) ile kesip, kızgın yağda hemen şişen börekleri 2 taraflı pişiriyorsunuz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |