|
Ankara Tava |
|
kanaviçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc25861
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2008
6,866 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet kuzu incik eti
400 gr baldo pirinç
1 paket margarin
50 gr dolmalık fıstık
100 gr kuş üzümü
3 adet orta boy domates
5 adet yeşilbiber
2 adet kuru soğan
2 adet defneyaprağı
2 adet havuç
bir miktar tarçın
bir miktar karabiber
bir miktar tuz
bir miktar ince kıyılmış maydanoz
bir miktar ince kıyılmış dereotu
kürdan
Derin bir tencereye etler, havuç, kuru soğan ve defneyaprağı konup üzerleri kapanacak kadar su ilave edildikten sonra bir arada kaynatılır. Arada sırada üzerinin köpüğü kevgirle alınarak etlerin iyice yumuşayana kadar pişmesi sağlanır. Pişen etler kevgir yardımıyla sudan alınır, sebzeler bir süre daha pişmeye bırakılır. Bu sırada pirinçler ılık su konmuş bir kaba konarak ıslatılır. Kuş üzümleri de yıkanıp başka bir kapta aynı şekilde ılık suyla ıslatılır. Margarin derin bir tencereye konup eritilir. Eriyen yağa önce dolmalık fıstıklar konup, fıstıkların rengi sararıncaya kadar kavrulur. Sudaki pirinç iyice yıkanıp süzdürüldükten sonra kavrulan fıstıkların içine katılır. Fıstık ve pirinç birlikte bir süre kavrulur. Kuş üzümleri de yıkanıp süzüldükten sonra pirinçlere eklenir ve bir süre daha kavrulur. Tarçın, karabiber ve tuz da ilave edildikten sonra sebzelerin kaynatıldığı sebzeli su pirinçlerin üzerini kapatacak şekilde dökülüp tencerenin kapağı kapatılır. Suyunu çekene kadar pişirilen pilav kapağı açılmadan bir süre demlenmeye bırakılır. Bu arada domates ve biberler hazırlanır. Demlenen pilavın yarısı bir fırın tepsisine yayılır. Pişen etler sırasıyla tepsiye dizilir. Kalan pilav da etlerin üzerini kapatacak şekilde tepsiye dökülür. Halka halka kesilmiş domatesler ve ince, uzun doğranmış biberler de kürdan yardımıyla etlerin üzerine tutturulup 180 dereceye ayarlanmış fırında domates ve biberler pişene kadar pişirilir. Piştikten sonra, sıcak olarak, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serpilerek servis yapılır.
ML® Maraş Tava için tıklayın
ML® Maraş Tava (görsel)
|
Ankara Tava |
|
ortanca
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2010
Mesajlar: 24 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75479
Gönderme Tarihi: 04.May.2012
5,766 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kg koyun eti
9 bardak su
4 bardak arpa şehriye
4 kaşık tereyağ
1 kaşık zeytinyağ
10 adet tane karabiber
1 çimdik tuz
1 adet soğan
Eti 8 eşit parçaya bölün. Bir tencereye koyun. Soyup piyazlık doğradığınız soğanları, tane karabiberleri ve 9 su bardağı suyu ilave edip kaynatın. Kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla alın, ağzını kapatarak kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlayın. Etin suyunu süzüp ayrı bir kaba alın. Borcam fırın kabına ıslatılmış arpa şehriyesini yayın. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın, 6 su bardağı et suyu, karabiber ve tuz ekleyip kaynatın. Sıcak et suyunu arpa şehriyesinin üzerine dökün. Haşlanmış etleri de arpa şehriyesinin üzerine yerleştirin. 160 derecede ısıtılmış fırında pilav suyunu çekip, etler kızarana kadar, yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Servis yapmadan önce, etleri üzerinden alıp, pilavı karıştırın. Pilavı Borcam oval tepsiye koyun, etleri üzerine dizdikten sonra servis yapın.
Fotoğraf "şüküfe" tarafından gönderildi. 26.03.2019
|
Ankara Tava |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc7392
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2006
5,511 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram kuşbaşı et
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil sivribiber
1 adet kuru soğan
1 kâse arpa şehriye
1 çorba kaşığı domates salçası
Sıvıyağ
Tuz
Uygun bir tavada kuşbaşı etler yağ ile sote edilir. İçine ince ince doğranan soğanlar ilave edilir. Etle birlikte yeterince sote edildikten sonra salçası konur, suyu ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Bu arada başka bir tencerede şehriyeler pirinç pilavı gibi kavrulur. Şehriyeler kavrulunca diğer tencerede kaynayan etlerin suyu konur. Pilav pişmeye yakın suyu alınan etler de ilave edilir. Biber ve domatesler iri şekilde doğrandıktan sonra yağda sote edilir. Pişen etler servis tabağına alınır, domates ve biber eklenerek servise sunulur.
ML® Ankara Tava için tıklayın
ML® Ankara Tava (görsel)
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021
|
Ankara Tava |
|
peri tozu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2017
Mesajlar: 42 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc123522
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2017
4,532 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mazda Lezzete Götüren Marka
Mehmet Yaşin
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
200 gr parça dana eti
1 adet soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
30 gr tereyağı
Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Eti ilave edip kavurmaya devam edin. Domatesin kabuğunu soyup küçük doğrayın. Ete ekleyin 1-2 dakika daha kavurun. Suyu ilave edip pişirin. Etler piştikten sonra tereyağını başka bir tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip kavurun. Eti suyuyla birlikte ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
Ankara Tava |
|
peri-şen
Aşçı
Kayıt: 21.01.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc20821
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2008
4,413 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg koyun incik
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
3 su bardağı su
Tuz
Pilav için:
3 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Soğan ince kıyılır, tereyağında pembeleşince, incikler atılır. Birkaç kez çevrilir, su eklenir, tencerenin kapağı kapatılır. En az 1 saat haşlanır. Diğer tencereye pilav için tereyağı konur. İnce kıyılmış soğan atılır, pembeleştirilir. Üzerine ılık suda 1 saat beklemiş pirinç atılır. 5 dakika kadar kavurduktan sonra kuş üzümü eklenir, 1-2 dakika daha kavrulur. Tuz, karabiber ve et suyu eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte 15 dakika piştikten sonra, ateş kısılır, 15 dakika daha pişirilir. Yarım saat demlendirilir. Sonra fırın kabına pilav konur, üzerine incikler yerleştirilir. 200 derece, sıcak fırında 15-20 dakika pişirilir.
ML® Tava Köftesi için tıklayın
|
Ankara Tavası |
|
ANGARALI
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2012
Mesajlar: 20 Şehir: Çayırhan |
Kısa URL: https://ml.md/lc80471
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2012
4,380 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kilogram kuzu incik
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı şehriye
1 adet soğan
5-6 diş sarımsak
Et suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı tuz
Önce tencereye sıvı yağ konulur. Soğanlar küp küp doğranır ve kavrulur. Daha sonra üzerine 2 su bardağı su konulup düdüklü tencerede haşlanır. Ayrı bir tencerede kavrulan şehriyeye ıslatılan pirinç eklenir. İçerisine karabiber, kimyon, yenibahar, tarçın ve tuz eklenerek bir müddet kavrulduktan sonra alınır ve yanmaz bir fırın kabına konur. Üzerine pirinci örtecek şekilde et suyu ilave edilir.180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir. Bu esnada kuzu incikler yanmaz bir fırın kabında 30 dakika kadar kızartılır. Suyunu çeken pilav fırından çıkarılır ve kızarmış olan kuzu incikler üzerine konularak servis yapılır.
|
Ankara Tavası |
|
aydede
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.06.2008
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24509
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2008
4,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuzu kol
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı pirinç
6 su bardağı kemik suyu
Tuz ve karabiber
Kuzu eti küçük parçalara ayrılır Pirinç tuzlu suda bekletilir, sonra yıkanır. Et tereyağında renk alana dek çevrilir. Üzerine ince kıyılmış sivri biber ve soğan katılır. Soğan solana kadar birlikte kavrulur. Tuz ve karabiber serpilir. Etler uygun büyüklükte fırın tepsisine tek sıra ve yan yana dizilir. Üzerine pirinç yerleştirilir. En son kemik suyu eklenir. Tepsinin ağzı sıkıca aliminyum folyoyla sarılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
ML® Trakya Tavası için tıklayın
|
Ankara Tava |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc71618
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2012
4,300 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğü
5 kg. koyun eti (kol tarafından)
4 diş sarımsak
9 su bardağı su
10 adet tane karabiber
1 orta boy soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
4.5 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkanır. Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletip, süzülür. Et 8 eşit parçaya bölünür. Bir tencereye koyulup, soyulup ikiye bölünen soğanlar, soyulmuş bütün sarımsaklar, tane karabiberler ve 9 su bardağı su ilave edilip kaynatılır. Kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükler bir kaşıkla alınır, ağzı kapatılarak kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlanır. Etin suyu süzülüp, ayrı bir kaba alınır. Derin bir fırın kabına ıslatılmış pirinç yayılır. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı kızdırılır. 6 su bardağı et suyu, karabiber ve tuz eklenip kaynatılır. Sıcak et suyu pirincin üzerine dökülür. Haşlanmış etler pirincin üzerine yerleştirilir. 160 derece ısıtılmış fırında pilav suyunu çekip, etler kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Servis yapılmadan önce, etler üzerinden alınıp, pilav karıştırılır. Pilav servis tabağına koyulup, etler üzerine dizildikten sonra servis yapılır.
Fotoğraf "baron" tarafından gönderildi. 20.08.2019
|
ANKARA TAVASI |
|
bitter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc30725
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2008
4,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg. yağlı kuzu eti
2 su bardağı pirinç
tuz
Eti yumruk büyüklüğünde parçalara ayırın. Biraz tuz ilave edilip kavurun ve üzerine su koyup kısık ateşte pişirin. Pişirdiğiniz etin suyuna, tuzlu suda bekletilmiş ve yıkanmış pirinci koyup pişirin. Pilavın üzerine etleri yerleştirip fırına sürün. Etler kızarınca fırından alın.
ML® Papalak Kömbesi için tıklayın
|
ANKARA TAVASI |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60217
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2011
4,017 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
½ kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
Tencereye bir kaşık sıvı yağı ve etleri koyup, etlerin rengi dönene kadar kavurun. İki bardak suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Gerekirse su ilave edin. Başka bir tencereye yağı koyup, kızınca, şehriyeleri ekleyin, renkleri dönene kadar kavurun. Bir fırın kabına kızaran şehriyeleri koyup üzerine haşladığınız etin suyunu ekleyin. 180 derece fırında suyunu çekene kadar pişirip, üzerine etleri ilave ettikten sonra servis edin.
|
ANKARA TAVASI |
|
Tomris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc47745
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2010
3,999 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg çebiç eti (yoksa genç dişi keçi)
1/2 bardak nohut
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 bardak pirinç
2 çorba kaşığı çam fıstığı
yarım yumurta kadar yağ
tuz
karabiber
Akşamdan suya konulan nohut 15 -20 dakika kadar, gazını gidermek için haşlanır. Bu sırada, bir yaşlı dişi keçi demek olan çebiç eti (kuzu etinin yağlı tarafı da olabilir) birer kişilik parçalara ayrılarak 6 - 7 bardak suyla ateşe konur. Kaynamaya başlayınca köpüğü alınır. Sonra, nohut, suyundan süzülüp ete katılır. Tencerenin kapağı kapanarak orta ısılı ateşte pişirilmeye başlanır. Yarı piştiği sırada tuzu konur. Etin suyu ile de pilâv da piştikten sonra etlerin yağları ve lop tarafları üste gelmek üzere pilâvın üzerine yerleştirilir ve fırında hafif kızartılır. Servis tava içinde yapılır.
|
Ankara Tava |
|
Seçil Anlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2011
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc63869
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2011
3,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. Kuşbaşı Kuzu Eti
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 avuç sarımsak
1 büyük boy Havuç
2 avuç arpacık soğan
1 su bardağı bezelye
1,5 su bardağı krema
1 tutam tavuk bulyon
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
Ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra etlerimizi tenceremize alarak kavuruyoruz. Sarımsaklarımızı ince ince doğruyoruz ve tenceremize ekliyoruz. Havucumuzu küçük küpler şeklinde doğruyoruz ve yemeğimize ilave ediyoruz. Yemeğimizin üzerini kaplamayacak kadar su ilave ediyoruz. Bir süre sonra arpacık soğanlarımızı ve bezelyelerimizi tenceremize ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Bir süre karıştırdıktan sonra kremayı yemeğimize ekliyoruz. Toz tavuk bulyon, tuz, karabiberi ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Dereotu ve maydonozumuzu doğrayıp tenceremize atıyoruz. İyice karıştırıyoruz. Yemeğimizi güveçlere alarak 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
|
ANKARA TAVA (Ankara) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88631
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2013
3,296 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1,5 kg kemiksiz et
3 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
6 su bardağı et suyu
Et, tuz, karabiber ve defne yaprağı ile birlikte düdüklü tencerede pişirilir. Islatılmış ve yıkanmış pirinç, tereyağında bir miktar kavrulur, sıcak et suyu ve tuz ilave edilerek, kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir. Etler, önceden yağlanmış cam fırın tepsisine dizilir. 200 derece fırında biraz kızartılır. Fırından çıkartıldıktan sonra üzerine pilav dökülerek ters çevrilir. Kızarmış biber ve domates ile servis yapılır.
|
Ankara Tava |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102225
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2014
3,285 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 parça kemikli et
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
5 adet tane karabiber
2 adet defne yaprağı
4 çay kaşığı tuz
9 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı arpa şahriye
Eti tencereye yağla beraber koyup çift taraflı kızartalım. Kızarınca içine yemeklik doğranmış soğan koyup hafif pembeleştirelim. Pembeleşince içine salça, defne yaprağı, tane karabiber ve tuz koyup 2 litre kaynamış su ekleyip eti pişmeye bırakalım. Et pişerken şehriyeyi yağda kavurup orta boy bir borcamın dibine yayalım. Et pişince şehriyelerin üstüne dizelim. Etin kalan suyunu süzgeçten süzüp şehriyenin üstünü geçecek kadar dökelim. Isıtılmış 175'C fırında şehriyeler suyunu çekene kadar pişirip sıcak servis yapalım.
|
Ankara Tava |
|
şüküfe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2015
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141485
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2019
920 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet kuzu incik
500 gram arpa şehriye
1 litre soğuk su
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
Tuz
Karabiber
7-8 diş kabuklu sarımsak
Marine için:
1 tatlı kaşığı reyhan/fesleğen
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı kimyon
Karabiber
Tuz
1 çay kaşığı limon rendesi
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuzu incikleri bir gece önceden tencereye koyun, sos malzemesini üzerine ilave edin, karıştırın. Kapağını kapatarak marine olması için bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün aynı tencere içinde çok kısık ateşte ara ara çevrerek lokum gibi olana kadar 3-4 saat pişirin. Eğer su bırakırsa bu suyu da çektirin.
Kırmızı biberleri ve domatesi küp küp kesin. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırın. Arpa şehriye ilave edin ve kısık ateşte rengi pembeleşene kadar kavurun. Kırmızı biber ilave edin, birlikte 5 dakika daha kavurun. Domates ve suyu ilave edin. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynar kaynamaz kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Şehriye pilavını geniş bir fırın kabına alın. Pişmiş kemikli incikleri de piştiği et tenceresinin dibindeki sosu ile birlikte içine ya da üzerine yerleştirin. Kabuklu diş sarımsakları üzerine serpiştirin. İncikli pilavı folyo ile kapatarak 180-200 dereceye ısıtılmış fırında 20-30 dakika kadar pişirin.
|
Ankara Tava |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161386
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2021
819 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.acunn.com
Kuzu incik
Sıvı yağ
Arpa şehriye
Soğan
Sarımsak
Et suyu
Karabiber
Kimyon
Yenibahar
Tarçın
Tuz
İncikleri mühürleyin. Üzerine su ekleyin, düdüklüde pişirin.
Kalan et suyu ile arpa şehriyesi pilavını baharatlarıyla birlikte pişirin.
Önce pilav sonra üzerine incikleri koyarak tepside servis edin.
Not: Kullanacağınız eti önceden düdüklü tencerede pişirebilir ve son aşamada şehriyelerle birlikte fırında kızartabilirsiniz. Şehriye ile hazırlanan pilavın içine salça ve rendelenmiş domates katarak lezzetini arttırabilirsiniz. Etin sert olmaması için, pişirme esnasında tuzu en son ekleyin. Aromatik bir tat katmak için, normal soğan yerine arpacık soğanını tercih edebilirsiniz. Pişirme süresini kısaltmak için et suyuna bir kaşık sirke ilave edebilirsiniz. İsteğe göre nane ve kekik gibi baharatlar ile tatlandırabilirsiniz.
|
Ankara Tava |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145596
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2019
783 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Tuz
2 adet kuzu incik Tane karabiber
1 su bardağı pirinç Tereyağı
2 su bardağı et suyu Sıvı yağ
1 kahve fincanı haşlanmış nohut 1 soğan
1 adet biber
1 adet orta boy domates
Tereyağına iri doğranmış soğan ve sıvı yağ konur, hafif kavrulur, incikler ilave edilir, her tarafı kızartılır.
Sıcak su ilave edilir, incikler pişinceye kadar kaynatılır, tuz ve tane karabiber ilave edilip ateşten alınır.
Pirinçler yıkanır, ılık tuzlu suda 15 dakika bekletilir.
Ayrı bir kapta et suyu; tereyağı ve tuz ilavesiyle kaynatılır, haşlanmış nohutlar ve ıslanmış pirinçler ilave edilir ve pirinç pişirilir.
Pişen pilav, bir fırın tepsisine alınır, üzerine pişen incikler ve dilimlenmiş domates ve biber konur.
Fırında 10-15 dakika biber ve domatesin pişmesi sağlanır.
Tabağa önce pilav sonra incik alınarak domates ve biber süslemesiyle servis edilir.
|
Ankara Tava |
|
son fasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2019
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144719
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2019
779 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı sıcak su
Karabiber
Kimyon
Tuz
Domates salçası
Eti tavaya alıp yüksek ateşte çevirin.
Rengi dönen etler suyunu salınca ocağı kısın ve etlerin suyu çekilene kadar pişirin.
Ardından içine sıvı yağı ekleyip ara sıra karıştırarak kavurun.
Soğan, sarımsak ve biberleri küçük küçük doğrayıp etlere ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Salçayı ve baharatları da ekleyip karıştırın.
Son olarak domatesi de ekleyip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Diğer tarafta şehriyeleri kavurun.
Rengi dönen şehriyeleri etlerin üzerine ekleyin ama karıştırmayın.
Suyu da ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Altını kapattıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
|
Ankara Tava |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc153658
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2020
582 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kemikli kuzu incik
1 adet soğan
1 adet domates
1 çay bardağı sıvıyağ
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı arpa şehriye
Kıyılmış soğanı yarım çay bardağı sıvıyağ ile birlikte düdüklü tencerede kavurun. Kuzu incik ilave edin ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Küp doğranmış domatesi ekleyin ve üzerini geçecek kadar sıcak su katın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve et yumuşayana kadar pişirin. Başka bir tencereye aldığınız tereyağı ve yarım çay bardağı sıvıyağda arpa şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Suyunu süzdüğünüz kuzu incikleri ve 3 su bardağı sıcak suyu katın. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, tencerenin kapağını kapatın. Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar (suyu az gelirse biraz daha sıcak su ekleyerek) pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve pilavın üzerine temiz bir bez veya kağıt havlu ile örtüp kapağını kapatın. 15 dakika demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın.
|
Ankara Tava |
|
pamuk bilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2020
Mesajlar: 49 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc153817
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2020
403 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram parça et
1 soğan
2 orta boy domates
2 sivri biber
2 salçalık kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Ayçiçeği yağı
1 kase arpa şehriye
Sıcak su
Tuz
Öncelikle tavanın içerisine sıvı yağ ve şehriyeleri ekleyerek kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Tuz ve baharatlar ile tatlandırın. Orta büyüklükte parçalar şeklinde doğranmış eti, başka bir tencereye alıp biraz yağ ilavesiyle soteleyin. İnce doğranmış soğanı da üzerine ekleyin ve sotelemeye devam edin. Etin büyüklüğüne göre kesilmiş biberleri de sotenin içerisine ekleyin. Yine yanı büyüklükte kesilmiş domatesi ilave edin ve pişirmeye devam edin. Domates salçası ve tuzu ekleyip malzeme yumuşayana kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Önceden kavurduğunuz arpa şehriyeyi servis tabağına alın ve üzerine eti ekleyerek sunuma hazırlayın.
|
|