Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kayseri Yemekleri > Ankara Tava (23 adet - 2,360,159 defa bakıldı)

Ankara Tava

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ankara Tava

Gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc167463
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2022
308 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet kapya biberi
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salça
Sıvı yağ
Karabiber
Kimyon
Tuz

İlk olarak şehriyeleri sıvı yağda kavurun.
Daha sonra tuz ve baharatları da ekleyin.
Rengi değişince sıcak suyu ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
Kuşbaşı doğranmış eti tavaya alın ve bir miktar sıvı yağ ilave edip soteleyin.
Soğanı ince ince doğrayıp tavaya ekleyin ve eti sotelemeye devam edin.
Biberleri küçük küçük doğrayıp ete ilave edin.
Son olarak domatesi de ekleyin.
Salça, tuz ve baharatları da ilave edip pişmeye bırakın.
Şehriye servis tabağına alın ve üzerine etleri ekleyip servis edin.



Ankara Tavası

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179771
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2024
181 defa indirildi / yazdırıldı




400 gr. kuzu eti
4 yemek kaşığı tereyağı
15 adet arpacık soğanı
2 küçük havuç
1 su bardağı iç bezelye
1 çay fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
1/2 demet maydanoz veya dereotu
Tuz
Karabiber

Bir tencerede etler tereyağında kavrulur. Arpacık soğanları, bezelye ve halka halka doğranmış havuçlar ilave edilerek sotelenir. Üzerini kapatacak miktarda su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Başka bir kapta
yoğurt, yumurta ve un ile bir terbiye hazırlanır. Etler piştiğinde tuz karabiber ile tatlandırılır ve hazırlanan terbiye yavaş yavaş ilave edilir. Maydanoz veya dereotu ile ezeri süslenerek servis edilir.


Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 05.08.2025


Angara Tavası

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184636
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2025
29 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet kuzu incik (veya dana incik)
2 adet soğan
3 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
2 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
3,5 su bardağı sıcak et suyu
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

Kuzu incikleri düdüklü tencerede, üzerini geçecek kadar suyla haşlayın.
Haşlama suyunu pilavda kullanacağınız için suyuna sarımsak, defne yaprağı ve tane karabiber gibi aromatikler ekleyebilirsiniz.
Geniş bir tencerede tereyağının yarısını ve sıvı yağı ısıtın.
Arpa şehriyeyi ekleyin ve kısık ateşte altın sarısı renk alana kadar kavurun.
Ardından bir fırın tepsisine aktarın. Aynı tavada kalan tereyağını eritin.
Doğranmış soğan, kapya ve yeşil biberleri yumuşayana dek kavurun.
Ardından ezilmiş sarımsak, salçalar, rendelenmiş domates, tuz ve karabiberi ekleyin.
Yarım bardak sıcak suyla açıp birkaç dakika pişirin.
Hazırladığınız domatesli karışımı, kavrulmuş arpa şehriyeye ekleyin ve iyice harmanlayın.
Sosun şehriyeye iyice karışması, lezzeti artıracaktır.
Haşlanmış incikleri şehriyelerin üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin.
Üzerine haşlama suyunu dökün.
Hazırladığınız Ankara tavayı, önceden ısıtılmış 180°C fırında, suyunu çekene kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra 10-15 dakika dinlendirin.

Not: Et suyunun lezzetli olması için içine aromatik bitkiler eklemeyi unutmayın. Arpa şehriyeyi yakmadan kavurmak, lezzetli bir taban için çok önemlidir. Fırın öncesi tüm karışımın iyice harmanlanmasına dikkat edin.







Ankara Tava Tarifleri Kayseri Yemekleri



(23 adet Ankara Tava 2,360,159 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası